Letní móda z pohledu mravnosti. Nebo nemravnosti?

   S přibýváním teplých dní se všude kolem nás také rovnoměrně zvyšuje množství spoře oděných dívek a žen. Tak to totiž káže móda a současné moderní trendy.

   Tak se prý dívky a ženy, podle jejich vlastních názorů, v letním horku dobře cítí.

   No a to samozřejmě ještě není řeč o extrémech, jakými jsou například nudistické pláže, nebo v podstatě pláže vůbec. To ještě nemluvíme o různých "miss" a různých "show", o časopisech, novinách a filmech, kde je odhalování ženského těla už považováno za zcela "normální".

   A i když mnozí důvěrně znají známá slova: "Buď vůle Tvá, jako v nebi, tak i na zemi", málokoho, nebo téměř nikoho se nenapadne zeptat, zda jsou podobné trendy opravdu v souladu s Vůlí Tvůrce univerza. Zda si Stvořitel opravdu přeje, aby ženské pokolení 21. století chodilo tak spoře a dráždivě oděno, zda si přeje, aby ženy v každém věku působily co nejvíce "sexy", jak je k tomu vybízí diktát dnešní módy.

   V ostrém protikladu k současným, lidským představám o ženské módě, nám však znějí slova velkého Učitele, přinášejícího lidem poznání Vůle Stvořitele: "Běda tomu, z koho pohoršení pochází! Lépe by mu bylo, kdyby si uvázal na krk kámen a skočil do moře. Běda světu pro pohoršení!"

   Proč taková tvrdá slova? Jen jednou zkusme někdy pozorovat, co se děje s muži, když po ulici kráčí vyzývavě oděná žena. Otáčejí se za ní, a když jsou dva nebo tři pospolu, při slovech, která si mezi sebou vymění, by se musela dotyčná žena asi velmi červenat.

   Nicméně, celkový dopad je ještě mnohem dalekosáhlejší. Zasahuje totiž také vnitřní život mužů, co se projevuje různými nečistými, ba až zvrácenými myšlenkami, představami a choutkami.

   Žel, současná civilizace ani netuší, jaký nesmírně negativní vliv má na kvalitu života na zemi nečistý vnitřní život lidí, kteří se ve svých  myšlenkách pohrávají s tou nejodpornější špínou a nízkostí. Ano, žel vnitřek lidí dnešní doby je pln přímo neuvěřitelného hnusu, protože téměř všichni žijí v mylné představě, že to přece nikdo nevidí, a že tedy za to nemohou být ani nikým bráni na zodpovědnost.

   Jak jsme jen směšní a nevědomí, jak nepočítáme s dokonalými a spravedlivými Zákony Tvůrce univerza, z nichž jeden zní: „Co si kdo zaseje, to také bezpodmínečně sklidí!“ No a do působnosti tohoto Zákona zpětného účinku jsou zahrnuty i ty nejskrytější vnitřní hnutí každého z nás. Každému z nás se jednou zcela jistě vrátí přesně to, co "zasel", byť i "jen" na myšlenkové  úrovni.

   A tak miliardy lidí po celé planetě sužují, bijí a zraňují vracející se důsledky jejich vlastního, osobního, nezřízeného vnitřního života, projevující se různými chorobami, tragédiemi, nehodami, duševními problémy a mnohým jiným. Lidé pak nadávají na nespravedlivý osud a nevědí, nebo nechtějí pochopit, že osud, jako něco náhodného vůbec neexistuje. Existují pouze zákonité důsledky našich vlastních, dřívějších činů, mezi které patří také každá naše jednotlivá myšlenka, nebo pocit.

   Lidé, snažme se přece o ušlechtilost a čistotu vlastního nitra! Pouze v tom je totiž ukrytý skutečný vzestup a pravé štěstí. Pokud této mety nedosáhneme, nepomůže nám ani Evropská unie, ani zahraniční investoři, ani sílící koruna a rostoucí ekonomika, protože s hnilobou ve svém nitru ještě nikdo nevybudoval nic dobrého. Negativní zpětné účinky našeho vlastního, nečistého a nezřízeného vnitřního života nám prostě nedovolí být šťastnými. Právě naopak, budou nás neustále bolestivě zraňovat, dokud to nepochopíme a nezměníme se.

   No a právě z tohoto důvodu je třeba vidět v důrazu na čistotu našeho myšlení, jakož také v lidsky důstojné ušlechtilosti odívání žen, první krok ke skutečnému pozvednutí jednotlivců i celé společnosti. A začněme s tím ihned, ať již muži nebo ženy! Ať se naše zážitky a prožití z tohoto léta nestanou opět pouze jedním z tíživých břemen, které nás bude duchovně tlačit stále více dolů. Neboť smyslem módy se nikdy nemělo stát degradování žen pouze na jejich tělesnou, ba až živočišnou podstatu. Právě naopak, jejich oděv má být důstojný, ušlechtilý a čistě vyzdvihující přirozený ženský půvab. Jak toho dosáhnout v praxi, na to však už musí přijít každá žena sama.

   A samozřejmě, naprosto stejná kritéria platí v tomto směru také pro muže. Také jejich oděv by měl být v letních měsících lidský důstojný, bez zbytečného odhalování a vyzdvihování tělesnosti.

Autor: František Skopal | čtvrtek 16.7.2020 16:06 | karma článku: 14,42 | přečteno: 1087x