Jak najít čistou Pravdu? Neuvěříte, ale dá se to!

   Čistá Pravda! Už toto slovní spojení samotné hovoří o jednom z nejzákladnějších atributů, jehož prostřednictvím se lze dopracovat k čisté Pravdě. Je jím čistota! Naše vnitřní čistota! Čistota myšlenek a citů!

   Jedině prostřednictvím ní lze totiž vytvořit stejnorodý most směrem k čisté Pravdě! Jde o jednoduchou zákonitost, spočívající v principu, že pouze stejné může být přitažené ke stejnému.

   Pokud nenaplníme tento základní předpoklad a naše touha po Pravdě není opravdu čistou, pokud se o vnitřní čistotu ani jen trochu nesnažíme a po ní netoužíme, pak bude to, k čemu se na základě takového nedokonalého hledání dopracujeme, přesně odpovídat míře našeho vnitřního znečištění. Nebude to tedy v žádném případě moci být Pravda čistá, ale vždy to budou jenom polopravdy. Bude to polopravda a polopravdy, kterých je všude kolem nás obrovské množství, a které přesně odpovídají míře vnitřního znečištění většiny lidí. Polopravdy, které jsou v podstatě samotné produktem právě tohoto vnitřního znečištění.

   Lidé se uzavřeli a zamotali v polopravdách! Pokud se chtějí vyprostit z tohoto zmatku a dopracovat k tomu, co lze nazvat čistou Pravdou, musí usilovat stát se vnitřně čistými! Čistými a upřímnými ve svých citech a myšlenkách! Pouze tímto způsobem, a to na základě Zákona přitažlivosti stejnorodého, mohou totiž vybudovat most směrem k čisté Pravdě, aby se k ní právě prostřednictvím mostu svého čistého nitra mohli dostat, aby ji mohli najít a pochopit. Tudy vede cesta! Cesta upřímné a čisté touhy po Pravdě, ke které se snažíme přiblížit svým čistým vnitřkem.

   Udržujme tedy krb svých citů a svých myšlenek čistým! Tím dospějeme k míru, štěstí a konečně, pokud v tom budeme opravdu vytrvalými, také k čisté Pravdě. A věřte, že poznání této Pravdy stojí opravdu za to!

Autor: František Skopal | čtvrtek 10.1.2019 14:21 | karma článku: 9,50 | přečteno: 322x