Evoluce neskončila! Pokračuje a formuje nový lidský druh!

   Nyní, kdy se stvoření zbavuje všech shnilých plodů aby uvolnilo cestu novému životu, záleží na každém z nás, nakolik se osobně vynasnaží, aby neskončil mezi neschopnými dalšího nezbytného vývojového kroku ve stvoření.

   Jen málokdo z si uvědomuje, v jaké nesmírně vážné době žijeme. Avšak podvědomé tušení čehosi zásadního, velkého a neznámého se projevuje množstvím různorodých katastrofických předpovědí, zvěstování konce světa, posledního soudu, nebo apokalyptických událostí. No a nyní tu máme ještě navíc také koranavirovou krizi.

   Takovýchto podnětů přichází v současnosti ze všech stran opravdu až tak velké množství, že většina lidí je bere velmi rezervovaně. Časem totiž nabyli přesvědčení, že pokud se dosud v jejich bezprostřední blízkosti téměř nic z předpovídaných události neudálo, tak se pravděpodobně v nejbližší době ani nic nestane. A tím je pak vše vybaveno, a lidé si i nadále klidně a nerušeně kráčejí po svých zaběhaných cestách.

   Ale jedna stará lidová moudrost říká: „Bez větru se ani lístek nepohne!“ Z těchto slov lze vyvodit, že desítky výstrah a předpovědí, které, ačkoli se  nesplnily, mohou mít přece jen jistý společný, reálný základ, pramenící z tušení čehosi osudového. No a z nedostatku poznání pravých příčin a souvislostí se pak lidé snaží o vysvětlení si těchto skutečností v rámci svých znalostí a své chápavosti.

   Jaká je tedy pravda? Co se opravdu skrývá za všemi podobnými předpověďmi? V naší snaze po pochopení podstaty problému bude velmi užitečné podívat se hlouběji do dávné minulosti, v níž, do určité míry podobné dění již proběhlo.

   Přenesme se tedy o desetitisíce let dozadu, kdy tvořily ještěři různých, nejednou i gigantických rozměrů, dominantní živočišný druh na zemi. Ale navzdory dlouhému období nadvlády došlo najednou, v poměrně krátkém časovém rozmezí a z dosud ne zcela přesně ujasněných příčin, k jejich vyhynutí. Jejich dosavadní dominantní postavení bylo zaujato novým živočišným druhem, a sice savci, z něhož se později, v evolučním procesu vyvinul člověk.

   Existují různé teorie, snažící se vysvětlit, proč k tomu došlo. Každopádně se to však projevilo tak zásadní změnou životních podmínek na zemi, že způsobily kolaps jednoho celého živočišného druhu. Ale zase naopak, právě takovéto podmínky vytvořili vhodnou půdu pro rozvoj jiného druhu, jehož vývoj směřoval v přímé linii až k člověku, jako vrcholu evolučního procesu na naší planetě.

   Šlo tedy o jeden z velkých, zásadních a cílených vývojových zlomů v dějinách naší planety. Proběhl v přesně stanoveném čase a jeho úkolem bylo posunout vývoj k vyšším formám života, protože základním zákonem pohybu, kterým je poháněno celé stvoření, je vynucováno pouze neustálé zdokonalování a vzestup. No a vše, co naplnilo krajní meze svých možností, vše neschopné podřídit se vyšším požadavkům, je odsouzeno k zániku, aby tím uvolnilo cestu k dalším možnostem rozvoje směrem k vyššímu, krásnějšímu a dokonalejšímu.

   A tento proces nelze zastavit! Ani dnes! Železný zákon trvalého pohybu směřuje vše ve stvoření k stále vyššímu zdokonalení. Lidé s citlivějším vnímáním již delší dobu podvědomě vyciťují, že časové ohraničení evolučního vývoje člověka současného typu dosahuje svého vrcholu. Vrcholu, který je předzvěstí změny!

   Cesta vývoje lidského druhu, od jeho zrodu až po současnost, se neustále opírala, a také dosud opírá o známý zákon džungle - právo silnějšího, který vždy tvořil základní princip způsobu jejich myšlení. Tento živočišný a egoistický způsob uvažování byl příčinou mnoha mocenských sporů, konfliktů a válek, a ještě také v současnosti tvoří rozhodující hybnou sílu hospodářského a ekonomického "pokroku". Je nositelem nezdravých vztahů mezi lidmi a mezi národy, je příčinou bezohledného ničení všech přírodních zdrojů a strhává život na zemi až na pokraj záhuby.

   V dostatečně velkém časovém předstihu však bylo lidem oznámeno, že podobný způsob myšlení nemůže být a ani nebude trvalým. Proto ho je třeba postupně transformovat novým směrem, a sice, směrem k ohleduplnosti, soucítění a spolupráci. Ne tedy preferování bezohledného práva silnějšího, inteligentnějšího, ekonomicky a hospodářsky zdatnějšího, ale naopak, upřednostňování lásky k bližnímu, jako k sobě samému, protože právě tento, v lidském myšlení nový princip, se stane nezbytnou podmínkou života na zemi již v blízké budoucnosti.

   Jak dojde k tak zásadní a převratné přeměně starého myšlení na nové? Přesně tak, jako v případě vyhynutí dinosaurů a vzestupu savců, to znamená, zásadní změnou životních podmínek, která bude způsobena určitým druhem vesmírného záření, ovlivňujícího centrum myšlení v lidském mozku. Půjde o záření, požadující mnohem vyšší standard kvality myšlení, než na jaké jsme byli zvyklí po tisíciletí. Ať již v oblasti jeho čistoty, vztahů k jiným lidem, nebo míry pochopení poslání a postavení člověka ve stvoření.

   A vše proběhne přesně tak, jak to na zemi dosud vždy probíhalo. Ti, kteří se budou schopni přizpůsobit přežijí a ti, kteří toho schopní nebudou, zahynou. Evoluční proces totiž nikdy nebyl ničím jiným, než schopností úspěšného přizpůsobování živých organismů neustále se měnícím podmínkám. A tyto podmínky byly vždy účelně utvářeny tak, aby chtěná nit dalšího vývoje směřovala, jak již bylo řečeno, k stále větší dokonalosti.

   No a citliví lidé z různých náboženských skupin a sdružení, kteří podvědomě vnímají blížící se velký vývojový zlom na naší planetě, se snaží zprostředkovávat tuto skutečnost ostatním v rámci svého chápání a své duchovní úrovně. Ale mnohdy je to nimi podáváno zkresleně, s tendenčním podbarvením, nebo žel nejednou také s vědomým zaváděním.

   Pokud se tedy hovoří o konci světa, bude to konec, ale starého světa. Pokud se mluví o apokalypse, bude to zničení, ale samovolné zničení všeho, neschopného držet krok s novými požadavky. Pokud se mluví o tisícileté říši, co již bylo také samozřejmě zneužito, bude to život na zemi, tvrdě vynucený zásadní změnou životních podmínek, které nikomu neumožní myslet tak, jako dosud, aniž by u něj nedošlo k nemoci, k poškození mysli, a bez rychlé změny až ke smrti.

   Všechno bude nové! Nikdo a nic se nevyhne novým požadavkům! Přizpůsobení se a podřízení se přinese každému, kdo tak učiní posílení a vzestup. Avšak tvrdošíjné lpění na starém způsobu myšlení přinese nemoc, úder, a v krajním případě definitivní ztrátu možnosti dalšího vývoje na této zemi.

   Prvořadý požadavek dnešní doby proto zní: Urychleně změňte své myšlení, protože nečestným, nemravným, nečistým a povrchním uvažováním si způsobíte poškození zdraví! V zákoně trvalého pohybu se zachvívající vesmírný evoluční proces totiž nemůže zastavit nikdo, dokonce ani přímý odpor celého lidstva, protože čas dozrál a nízkým způsobem myslící lidský druh stojí těsně před vyhynutím!

   Nyní, v této vážné chvíli, kdy se stvoření zbavuje všech shnilých plodů, aby uvolnilo cestu novému životu, záleží na každém z nás, nakolik se osobně ze všech sil vynasnaží, aby neskončil kdesi bokem, na vedlejší koleji, mezi nepotřebnými a neschopnými dalšího nezbytného vývojového kroku ve stvoření. Ať se proto všichni ti, kteří dosud ještě duchovně neoslepli a neohluchli, zamyslí nad těmito varovnými slovy. Měli by si dát práci o všem vážně pouvažovat, neboť právě to se teď od nich požaduje. Pokud totiž zůstanou i nadále lhostejní, sami sebe označují za ztracené.

Autor: František Skopal | čtvrtek 31.12.2020 16:22 | karma článku: 8,42 | přečteno: 384x