Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Filutové odboráři a Nagyová jako reklamní poutač?

Jak si odboráři chrání daňové výhody, co dokáže proměnlivé počasí dělat s pamětí bývalých politiků či zda je pivo lepší než akcie, na to autor poskytuje někdy pichlavý, jindy humorný pohled.

Vskutku dobré bydlo si vybudovali naši odboroví předáci. Příspěvky odvedené do jejich kasičky si lze odečíst z daní. Asi tito předáci tak málo věří svým ovečkám, že místo své dobré práce se je snaží získávat úlitbami na úkor všech. Je to sice ročně pouze 60 milionů uniklých státní kase, ale i rybník se sestává z jednotlivých kapek. A to by čerstvě zvolený šéf odborové centrály rád, aby členské příspěvky platili všichni zaměstnanci, nejenom odboráři. On přece bojuje za všechny. Spíše to vypadá, že příslušná kasička začíná poněkud vysychat.

 **********

Hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný zakládá fond, do něhož bude odvádět svůj poslanecký plat. Fond má sloužit handicapovaným dětem a seniorům a podporovat vzdělávání a sport dětí a mládeže. Jistě chvályhodný čin, hodný uznání. Na druhé straně až tak moc nerozumím, proč chce hejtman mermomocí napodobovat úderníka horníka Stachanova. Pravda, ten údajně překonal normy 14krát, kdežto pan hejtman chce pracovat pouze na 200 procent. Možná je to ale jen korýtkodržba, kdyby náhodou musel jedno z nich opustit. Tak mu zbude alespoň jedno. Nás ostatním však jenom naznačuje, že poslancování se zřejmě do dělat levou zadní.

 **********

Skoro to vypadá, jako by letošní proměnlivé počasí mělo blahodárný vliv na paměť některých politiků. Po nedávném takřka zázračném prozření expremiéra Grosse alias křišťálového Standy to vypadá, že osvícení padlo i na jednoho z jeho následovníků Petra Nečase alias pana Čistého. Ten konečně po roce cudně přiznal, že sám dělal chyby. Ale jen on. Vše ostatní jsou spekulace, pro něž chybí důkazy. Například všechny ty kabelky a šperky, kterými se obklopovala jeho dnešní manželka, v inkriminované době milenka, v žádném případě nebyly úplatky, ale pouze věci půjčené. Asi si přivydělávala jako reklamní poutač. Inu, pane Nečasi, tomuto snad neuvěří ani prosťáček. Když už být chlap, tak se raději držet starého moudra doktora Plzáka, který na otázku, co dělat, když se mu přijde na milenku, razantně doporučoval: zatloukat, zatloukat, zatloukat.

 ********** 

Majitel železničního dopravce Leo Expressu Leoš Novotný konečně odhalil své skutečné záměry – chtěl by být železničním easyJetem. Nu, může to být docela zajímavé. Jízdenka z Prahy do Ostravy za dvacku, k tomu za kabelku příplatek padesát, za kufr dvě stovky, místo pro nohy zkrátit na polovinu a pro ty zvláště otrlé třeba jízda na stojáka či na plošince za bůra. No nekup to! Strýc Pepin by záviděl.

 **********

Majitelé Pivovarů Lobkowicz se dokázali pořádně seknout v odhadu výnosů, které jim přinese vstup firmy na pražskou burzu. Místo přítoku peněz šíře pražské Vltavy to byl takový vesnický potůček. Že by lobkowiczské pivo investorům nešmakovalo? Pivo možná šmakuje, ale asi není to pravé ořechové říkat lákaným kupcům akcií, že nějakou dobu dividendy neuvidí. Takže zklamaní investoři raději za těch 160 korun místo jedné akcie koupí pár lahví piva. Možná i z lobkowiczských pivovarů. Neboť to na rozdíl od výnosu z akcií vždy potěší.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Prokop | pondělí 16.6.2014 17:17 | karma článku: 10,97 | přečteno: 459x
  • Další články autora

František Prokop

Rusko – země neomezených možností

Přátelé, opravdu nevím, proč si myslíte, že na východě Ukrajiny jsou ruští vojáci. Vždyť jsou to dobrovolníci, obětující i vlastní dovolenou, aby pomohli svým spolubratřím.

28.8.2014 v 14:50 | Karma: 22,60 | Přečteno: 737x | Diskuse| Ostatní

František Prokop

Pánové Cvalíne, Fojtíku a další, je čas na činy!!!

Docela mne fascinuje, jak někteří zdejší blogeři a diskutéři tak zásadně uznávají pouze argumenty jedné strany (ať ruské či protiruské) a ostatní považují za propagandu, ne-li rovnou za lež. Budiž, je to jejich právo.

8.8.2014 v 9:36 | Karma: 21,69 | Přečteno: 834x | Diskuse| Politika

František Prokop

Chceme služební zákon? Použijme právo útrpné

A už se nám pase páni poslanci a dámy poslankyně hádají, předvádějí obstrukce a všelijaké jiné roztodivné tanečky. Prostě bude po jejich, anebo nebude nic. Tentokrát je to o služebním zákoně, příště to bude třeba o barvě psích plemen.

4.8.2014 v 11:05 | Karma: 10,32 | Přečteno: 312x | Diskuse| Společnost

František Prokop

Hranice nezávislosti českých soudců? Vždy výše, než beru teď

Tak se čeští soudci opět usnesli, že jejich příjmy jsou tak nízké, že nemohou zaručit jejich nezávislost a prosadili si zvýšení svých prebend. A nechali si to svými kolegy posvětit. Nu, lze pochopit, že některým z nich poklesla jejich životní úroveň natolik, že mohou snídat jen pětkrát týdně, na víc prostě nemají. A to je opravdu zlé, soudcovat hladový. Ale kde je vlastně finanční hranice nezávisti soudce? A kde bude třeba za dva roky?

31.7.2014 v 8:01 | Karma: 24,20 | Přečteno: 652x | Diskuse| Společnost

František Prokop

A co takhle kvóty na zdravotní bratry?

Není tomu zase tak dávno, jen jedno čtvrtstoletí, kdy se sice na každé volby sestavovala pouze jedna společná kandidátka, ale dala docela fušku. Tolik a tolik dojiček, prodavaček, hasičů, zahrádkářů, možná i přátel žehu (to už ale přesně nevím). A vypadá to, že se po podobných kvótách leckomu i dnes zřejmě stýská.

28.7.2014 v 8:05 | Karma: 14,87 | Přečteno: 382x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Výnosy z ruských aktiv půjdou na zbraně pro Ukrajinu, shodli se zástupci EU

8. května 2024  16:12,  aktualizováno  16:33

Zástupci členských zemí Evropské unie se ve středu v Bruselu v zásadě shodli, že výnosy z ruských...

LoopX s pohádkovými zisky. Podvodníci vylhali kryptoměnu, zadržený je i Čech

8. května 2024  16:09

Rakouská policie ve spolupráci s úřady v dalších zemích zadržela šest lidí podezřelých z rozsáhlého...

Hrozba bombových útoků na Slovensku se nepotvrdila. Školy ve čtvrtek otevřou

8. května 2024  16:03

Úterní hrozba pumovými útoky na více než 1 500 škol na Slovensku se nepotvrdila, vyučování bude ve...

Arkansas odstraní symboly „temných dob“. Do Kapitolu pošle Cashe a Batesovou

8. května 2024  15:12

Stát Arkansas ve vstupní hale amerického Kongresu ve Washingtonu tento týden nově začne...

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 577x
Člověk oscilující kolem středu Gaussovy křivky, odmítající extrémy jakéhokoliv druhu. Protože mně sudičky daly schopnost napsat více než jednu větu gramaticky správně, nabízím tyto věty laskavým čtenářům.

Seznam rubrik