Memento Roma Vecchio (Pamatuj na starý Řím)!

size="12pt"Jak sprostota se sápe na slušnost, size="12pt"jak blbost na schopné si bere bič, size="12pt"jak umění je pořád služkou mocných, size="12pt"jak hloupost zpupně chytrým poroučí… size="12pt"W. Shakespeare  

Možná že ji, možná že ne, ale někde jsem četl, že M.. Thatcherová měla prohlásit, že problém socialistů je, že jim nakonec dojdou i peníze druhých. Při sledování dění v dnešním světě se chce říct: "Svatá až přesvatá pravda". . Jenže kde dnes vzít politika, jako byla "železná lady"? Já na téhle kouli, které se říká země, žádného takového nevidím. Dnes je tady záplava politicky korektních snílků, kteří se domnívají, že současné problémy světa vyřeší protekcionářství, které rodí stále nové a nové problémy světa. V podstatě se zabývají problémy, které by bez jejich přičinění vůbec nevznikly. Proto se dnes lidé hodnotí  podle toho jak vypadají, a k jakým menšinám se hlásí, místo toho, aby každý člověk byl nahlížen podle toho, jak dodržuje psaná či nepsaná pravidla soužití mezi lidmi, a čím přispívá nebo prospívá obecnému prospěchu.

Pokud se to nezmění, tak bude přibývat těch, kdo si zvykají žít na úkor jiných, a kteří vyžadují ohledy jenom proto, že vypadají nebo žijí jinak než ti, od nichž ohledy vyžadují. Je potřeba si se vší vážností uvědomit, že kdo chce víc než může, bude chtít víc než smí.Lidské komedie typu "mee too", poklekávání před sportovními kláními k vyjádření nutnosti dělit lidi podle barvy pleti (jako kdyby záleželo na životech jenom jedné z nich), odstoupení od biologického dělení živých tvorů na dvě pohlaví, stěhování lidí z míst, která si sami zničili, a udržování stavu devastace, místo snahy být jim nápomocni  v tom, aby k ničení nedocházelo, a aby sami přispěli k nápravě co sami způsobili, to nemůže vést k ničemu dobrému.My u nás budeme za pár měsíců ve volbách vybírat ty, kdo nás příští, nejméně čtyři roky, povedou.  Při přečtení nabídky se nabízí otázka: "Kam  asi?" Jenže podobná otázka se nabízí nejenom v naší malé zemi. 

Autor: František Mikeš | sobota 10.4.2021 11:16 | karma článku: 17,89 | přečteno: 117x