Dělejme si navzájem radost.

Smyslem života je,  prožít ho v radosti.  To znamená rozdáváním radosti ostatním a přijímáním podobných darů od ostatních.   Z toho  pak vyplývá mé přání všem lidem do nového roku 2020 :  "Dělejme si navzájem radost."   

    Toto mé přání vychází z pozorování a sledování toho, jak jsme připravování o jednu radost za druhou od instituce, která by  měla  dělat opak, to je chránit  všechny možnosti co nám tyto radosti přinášejí, abychom se jimi mohli  navzájem obdarovávat.   S ubýváním radostí ubývá i svoboda života, který se pomalu ale jistě smrskává na povinnost sloužit společnosti, myšleno především vládnoucí kastě, která rozhoduje o tom, které radosti jsou ty správné a které ty nesprávné.    

Jaké radosti jsme již ztratili? Ztratili jsme radost ze vzdělání.  Ztratili jsme radost z podnikání. Ztratili jsme radost z charity. Ztratili jsme radost z cestování. Ztratili jsme radost z budování vlastního bydlení. Atd. atd.  další radost o kterou v roce 2020 přijdeme, je radost z výhry v loteriích, protože se chystá zákon o zdanění těchto výher.   I když je jisté, že určití lidé se, za určitých podmínek, mohou radovat ze všeho co jsem popsal, faktem je, že těm ostatním tuto radost určitě kazí expanse zákonů, vyhlášek a nařízeních,  co a jak musí dělat, aby to co chtějí nebo potřebují, dělat mohli.  

Zamysleme se nad touto erozí svobody, dělat si navzájem radost a pochopme, že nejdůležitější pro každého z nás není svoboda, kterou ztratil on sám, ale svoboda, kterou ztratil někdo jiný, někdo, kdo by pro nás mohl učinit něco užitečného a radostného. Svobodu pro tohoto neznámého můžeme zajistit jen tak, že ji zajistíme všem.  

 

 

 

 

 

 

Autor: František Kšír | pondělí 30.12.2019 16:30 | karma článku: 8,79 | přečteno: 233x