Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Účelový útok na seniory

Letošní předvolební kampaň účelově zaměřená proti seniorům. Spustil ji egoisticky arogantní obscénní klip Přemluv bábu, přemluv dědu (a můžeme jen doufat, že tento hnus považuje většina mladých jen za blbý vtip) a pokračuje Kalouskovým rozesíláním složenek s částkou 121 tisíc Kč (státní dluh jednoho občana) do českých domácností.  

O. Formánek

Marketingový předvolební tah Kalouska, kdy poslal složenku i seniorům často živořících z malých důchodů, vypadá jako další cynických vtípek zaměřený proti důchodcům.

Bylo skoro jisté, že seniory, kteří že už nestíhají vnímat veškeré politické dění, neví nic o teorii státního dluhu jednoho občana, ani o Kalouskově předvolební akci, složenka vyděsí.  Není divu, že vystrašení senioři blokovali tísňovou linku ve strachu, že nějaký podvodník zneužil jejich indicie.

Podobné akce a klipy podněcují v naší společnosti nenávist a odpor k určité skupině obyvatel. K čemuž přispívají i politici svádějící státní dluh především na sociální výdaje a předhazují veřejnosti čísla, co stojí státní pokladnu důchody. A neustále popuzují mladou generaci, že na stávající důchody musí vydělávat, zatímco na jejich důchody peníze nebudou.

Z důchodců tak tvoří obtížný a nežádoucí hmyz, kterého je nutno se zbavit. A neváhají tohoto nenávistného trendu využít i v předvolební kampani. Strašit důchodce složenkou s děsivou částkou k úhradě, z nich mnozí žijí na hranici bídy, či vytvářet na ně nátlak rodinnými příslušníky, aby volili pravici, je nejen diskriminace práv a svobod občana, ale také ponižování určitíé věkové skupiny obyvatel jako méněcenných lidí. Potlačování lidské důstojnosti a umělé vytváření odporu k těm, kteří spíše potřebují naši pomoc, není nic jiného než lidský hyenismus. Pokud by výše uvedenou akci a rádoby recesi použil humorista v zábavném pořadu, můžeme se tomu snad ještě zasmát, ale pokud se popuzování proti nejstarší generaci používá v předvolební kampani, která má sloužit jako propagace názorů jednotlivých stran, nelze dopad na společenské hodnoty a mínění podceňovat.

Někteří politici si hledají obětního beránka pro státní dluh, a tak si vybrali důchodce, kteří stojí státní pokladnu mnoho peněz a jsou mnohdy bezbranní, protože nerozumí anebo nejsou schopni vnímat vše, co děje.

Místo strašení seniorů měl pan Kalousek poslat složenky s mnohem vyššími částkami polistopadovým vládním i komunálním politikům, kteří nechali rozkrást státní majetek při kuponové privatizaci, vytunelovat banky a podniky, ačkoliv tomu mohli zabránit příslušnými zákony. Měl vystavit účet zákonodárcům, kteří legalizovali podnikatelské omyly a odpovědnost jednotlivce tak převedli na stát, který za chyby podnikavců pak zaplatil miliardy, nejen na záchranu bank, ale i v prohraných arbitrážích.

Platit státní dluh by měli ti, kteří zde vybudovali korupční prostřední, v němž zmizely miliardy při státních, krajských či obecních zakázkách v kapsách jednotlivců.

Zrovna tak citové vydírání seniorů, že jejich potomci budou platit za ně dluhy, je házením politické zodpovědnosti na nevinné, neboť zákonodárci dopustili, že potřebným se pomoci nedostává, že mnozí důchodci živoří ze svých důchodů, zatímco jiní si jezdí pro sociální dávky drahými auty.

Budoucí generace budou platit za chyby dnešních politiků. Státní dluh je výsledek jejich práce. Kdyby místo mocenského boje a vlastních finančních zájmů, plnili své pracovní povinnosti, tedy řešili skutečné problémy pro blaho občanů, netížil by státní pokladnu tak obrovský dluh. Důležité zákony a reformy se pro neustále politické půtky odkládají, nebo jsou zákony polovičaté, plné chyb a někdy dokonce nesmyslné, jelikož vůbec nezáleží na potřebách praxe, ale politickém boji, co kdo prosadí vůči komu.

Je obecně známo, že polistopadoví politici převzali nezadlužený stát a jak se ukázalo, tak na dně nebyl, jak se po revoluci tvrdilo, když se ze státního majetku rozkradly stovky miliard. Občanům se od roku 1997 stále utahovaly opasky, zatímco ze státní pokladny mizely peníze v černých dírách a poslanci si stále zvyšovali platy. Čas ukázal, že i kdyby se občané utahováním opasků uškrtili, není to nic platné, protože to, co se ušetří na občanech, stejně zmizí do kapes vyvolených, neboť korupci se u nás velice daří. Za státní dluh jsou zodpovědní politici, nikoliv občané, ti mohli jen bezmocně přihlížet, jak mizí státní majetek v černý dírách. I složenková akce pana Kalouska je důkazem toho, jak se zcela zbytečně rozhazují státní peníze na účelové zastrašování občanů – seniorů.

Politici by měli skládat účty občanům a neházet svoji zodpovědnost na ně a nemaskovat svou vlastní vinu štvavou kampaní proti seniorům.

 

 

 

 

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hana Formánková | pondělí 17.5.2010 8:30 | karma článku: 46,73 | přečteno: 16599x
  • Další články autora

Hana Formánková

Dobré rady, jak se nakazit chřipkou aneb prudiče děti neposlouchají, zkuste to jinak

Pamatujete si, jak vás rodiče stále prudili: nechoď bos, už máš zase holý záda, vem si šálu, čepici, nepij tu studenou colu apod.? A vzpomínáte si, jak vám s tím šli na nervy?

18.11.2018 v 14:40 | Karma: 10,18 | Přečteno: 623x | Diskuse| Společnost

Hana Formánková

DVD recenze: Professor Marston & the Wonder Women

Zvrhlíci nebo pravda o skrytých sexuálních touhách? Popírání lesbické lásky nebo život bez přetvářky? Zapovězené dilema z první poloviny 20.století se nám může zdát zbytečné v době reklam na bombastické orgasmy, můžem hned apod.

14.5.2018 v 22:40 | Karma: 11,00 | Přečteno: 402x | Diskuse| Kultura

Hana Formánková

Sbohem Kryštůfku Robine - film, který jste nemohli vidět v kinech

Životopisný rodinný příběh Alana Alexandra Milnea - autora Medvídka Pú nebyl promítán v kinech a vyšel pouze na DVD.

9.4.2018 v 10:00 | Karma: 12,23 | Přečteno: 484x | Diskuse| Kultura

Hana Formánková

Prezident Drahoš naši společnost nespojí

V předvolebním boji před druhým kolem prezidentských voleb jde především o nerozhodnuté voliče a protože voliči se často řídí emocemi, vytáhl Jiří Drahoš do boje umělecký kalibr.

25.1.2018 v 11:30 | Karma: 37,33 | Přečteno: 1229x | Diskuse| Společnost

Hana Formánková

Kocourkovský protikuřácký zákon

Tak nám začal od 31. Května - symbolicky na Světový den bez tabáku – platit protikuřácký zákon, jehož smyslem je omezit počet kuřáků a chránit personál a návštěvníky - nekuřáky barů, restaurací apod. před pasivním kouřením.

16.6.2017 v 9:30 | Karma: 35,10 | Přečteno: 1610x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Slovensko k tragédii směřovalo dlouho, tímhle prohráli všichni, míní expert

17. května 2024

Premium Bývalý slovenský novinář a bezpečnostní expert Milan Žitný je přesvědčen, že k tragické události,...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  22:59

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo

16. května 2024  22:40

Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka