Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Satyriana

23. 5. 2010 19:25
Vím, že je módou

odsuzovat ten klip, ale já ho považuji za recesi a taky za to, jak nám všem Zelenka strčil pod nos nevoňavou realitu.  Se seniory se tady zacházelo hnusně dávno před revolucí. Slyšela jste, dámo, třeba o ložnici v domově důchodců, kde lidi spali po 15? kde neexistovaly skřínky na uzamčení? O tom, jak všechno ústavní bylo orazítkované, včetně velmi viditelných míst?

A kdo tam strkal své rodiče s tím, že aspoň budou v odborné péči? Jen trochu starší lidi, než já nebo Vy. Takže se drbejmě v čupřině právě my, kteří jsme taky už měli mladé naučit lepšímu jednání a úctě ke starším.

Dneska to jen pokračuje - ale pozor, právě v tuto dobu se péče o vlastní dědy a babči víc a víc obrací k humánnějšímu přístupu, směrem k lásce a obětavosti. Bohužel to často provází drsné zacházení s pečujícími právě od těch seniorů, co by si rádi uzurpovali co největzší péči a mají strach, že s nimi bude naloženo - jako s jejich rodiči, když je potřebovali někam šoupnout. A důchody? už jen špička ledovce...

0 0
možnosti
A

Andyon

23. 5. 2010 20:28
Re: Vím, že je módou

velmi přesně napsáno. Hysterické záchvaty nad klipem jsou už směšné.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

21. 5. 2010 17:04
hmm

"Je obecně známo, že polistopadoví politici převzali nezadlužený stát a

jak se ukázalo, tak na dně nebyl, jak se po revoluci tvrdilo, když se ze

státního majetku rozkradly stovky miliard."

Tohle muze napsat nekdo s ekonomickym rozhledem kratsim nez jeho vlastni nos.

0 0
možnosti
M

Mira3

20. 5. 2010 8:11
"Je obecně známo, že polistopadoví politici...

...převzali nezadlužený stát...". Bože, kde jste na tuhle stupiditu přišla?? Bolševik tady 40 let neinvestoval, jen projídal, a vy napíšete takový nesmysl! Pište o tom, čemu (aspoň trochu) rozumíte;-€

0 0
možnosti
LS

Ladas the Cruel

21. 5. 2010 12:15
Re: "Je obecně známo, že polistopadoví politici...

Ano ano a právě v těchto investicích bylo největší skryté zadlužení a snížila se tak naše konkurenceschopnost, což vedlo též k poklesu výdělků. Paní je blogovou doktorkou ekonomie. ;-)

0 0
možnosti
L

lajika

19. 5. 2010 16:43
jéminanku a asi taky božíčku

nějaký podvodník zneužil jejich indicie? to jako že někdo zneužil co? náznaky informací o nich? Nenávistný trend vůči důchodcům? nebuďte tak médii splašená, probůh. Důchodci jsou naši rodiče a prarodiče a my je máme rádi a nikdo konkrétní snad nemá v úmyslu podlehnout "štvavé kampani" a lynčovat seniory a, božínku, snad ani nedejpámbu "zneužívat jejich indicie". Ač mladá generace, nejsem proti svým důchodům nijak popuzena. (aspoň dokud se chovají slušně a nemlátí mne nevybíravě hůlkou ve snaze urvat v tramvaji oblíbené místo. A i to jim odpouštím. Jsou starší a na nevrlost už tak nějak mají právo)

0 0
možnosti
LS

Ladas the Cruel

18. 5. 2010 20:54
berete si to moc osobně

Jde o to, že hodně seniorů věří populistickým slibům a jak sama říkáte, chápání v pokročilém věku může být problém. Přesto má ale hodně důchodců překvapivou volební morálku. A bohužel jsou socialistické strany zaměřené na zjištování si oblíbených věcí od své skupiny voličů a pak jejich slibování a ještě hůř i splnění, Důchodci jako jedna cílová skupina se potom sami pohřbí. Je potřeba zvolit vhodnou důchodovou reformu, zjistit jak dále vyplácet současné důchodce. Nejlépe použít nějaký již funkční zahraniční model, aby to nebylo jako vždy, pokus omyl a následně samý omyl než se to úplně zruší se strátou miliard, nebo se to zruší jako populistické gesto.

A návod pro mladé, užívat si co to jde a vyhnat příjmy spotřební daně na maximum, což zaopatří současné důchodce. Nu a s tím,že hranice důchodového věku se budou posunovat, se důchodu vůbec nedožijeme. Chcete snad žít věčně?

;-D

0 0
možnosti
HF

Hana F.

19. 5. 2010 15:23
Re: berete si to moc osobně

Osobně si to berete vy s vaším návodem. Ono totiž vůbec nejde o osobní rovinu, ale celospolečenskou a podstata je stupňování agresivity vůči skupině obyvatel, dneska jsou to důchodci, kdo to bude zítra? Může to být kdokoliv, protože tím se delvavují společenské kultivované hodnoty. A nejbezpečnější je, že ti politicky zaslepení  křiklouni, kteří schvalují tuhle agresivní kampaň, si vůbec neuvědomují, jaké to může mít důsledky. Lidi se holt z historie nepoučí.

Tahle kampan zamířila na ego mladých, a bohužel zacílila dobře. jak je vidět z arogantních reakcí sobců.

0 0
možnosti
M

milenkamikes

18. 5. 2010 10:52
autorce

100 x karma. A vy, co Vám stále leží v žaludku výše důchodů - myslíte, že s 8000 tisícema vyžijete?Když bydlení v paneláku Vás stojí 6000.-- měsíčně. Myslíte, že důchodce nejí,nepije, nemá televizi, nemyje se, neplatí u doktora atd? Já naštěstí důchodce nejsem,ale máme rodiče a trochu pokory  vůči starým, by Vám neškodilo.VVV

0 0
možnosti
HF

Hana F.

19. 5. 2010 15:15
Re: autorce

Máte pravdu, u některých čtenářů, má člověk dojem, že nemají rodiče a prarodiče a jestli je mají  ,tak musí být opravdu chudáci, když jejich děti a vnuci, o nich takhle smýšlí. Ale vzhledem k tomu, že děti se vychovávají především příkladem, tak oni jim to jednou vrátí, až oni budou staří, jelikož si přebírají jejich hodnotová měřítka.

0 0
možnosti
P

psiiik

18. 5. 2010 10:41
To vite ze jo:)... ale hlavne

neberte se tak vazne, at Vam nepraskne zilka :)

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

19. 5. 2010 15:18
Re: To vite ze jo:)... ale hlavne

útok na seniory měl být právem nazývám minimálně jako "mediální pogrom", protože právě to video a složenka způsobilo všechny jejich problémy. ;-D

0 0
možnosti
PF

rychloslimejs

18. 5. 2010 8:57
Re: plky a zase plky

Re: plky a zase plky

Vážený pane plkáte jen 100 x omleté politcké fráze, které tady před vámi plkali už jiní, je to jako jako byste opisovali jeden od druhého. Co takhle zapojit vlastní rozum?

Vážená paní, to, že je něco modré, něco zelené a něco růžové, když to jako modré, zelené a růžové pojmenuju, neznamená, že někde opisuju a nezapojím vlastní mozek. To, co tady melete na svém blogu apropo taky není moc původní. Ale to nevadí, snažte se dál.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

19. 5. 2010 14:59
Re: plky a zase plky

Vážený pane,

je rozdíl  něco pojmenovat vlastními slovy, čili vyjádřit třeby modrý názor vlastními slovy a opakovat omleté politické fráze.

0 0
možnosti
MZ

zajicek8

17. 5. 2010 20:47
Johanka z Arku

Paní autorka je novodobá Johanka z Arku. Ta alespoň věděla za koho a proti komu bojuje. Paní autorka tady mává mečem za méněchápavé seniory, ale proti komu?

Prý proti těm, co zneužívají jejich nižších rozlišovacích schopností. Slib 13.důchodu ji ( ve skutečnosti jednorázový přípěvek ve výši cca 20% průměrného důchodu) jí nevadí, ale složenka, kde je vše vysvětleno, ji rozpálila do spisovatelského běla.

A to se ve většině reakcí na příspěvky dušuje svou nestranností. Ale běda, když s ní nesouhlasíte - to jste demagog, propagandista, rozdmychávač nenávisti ke starší generaci.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

19. 5. 2010 15:09
Re: Johanka z Arku

To jste si dosadil vy tohoto nepřítele, abyste z důchodců mohl udělat dementy, kteří nejsou schopni rozlišit pravou od levé a chytají se jen na plané sliby 13. důchodu.

Když někoho vyleká složenka, jelikož si myslí ,že někdo zneužil jeho indicií a že takové podvody u nás dějí, není nic neobvyklého, neznamená to, že je dement, který není schopen přemýšlet o základních rozdílech v politice.

A přečtětě si pořádně reakce, je rozdíl mezi nesouhlasem a štvavým ponižováním seniorů, přesně jak to činíte vy.

0 0
možnosti
JA

SocPredator

17. 5. 2010 17:25
Autorka to myslí dobře, ale...

Už jsem poněkud háklivý na slovní spojení "malý důchod", případně "senior živořící z malého důchodu".

Každý člověk má takový důchod jaký si zaslouží.

Na druhou stranu Kalousek ukázal, že je docela mimo realitu, když nevěřil tomu, co to spustí.

Mádl měl spíš natočit klip "vzdělej bábu" ;-)

0 0
možnosti
HF

Hana F.

17. 5. 2010 17:34
Re: Autorka to myslí dobře, ale...

To je doufám, taky recese s tí zaslouženým důchodem, pokud ne musela bych si myslet, že vy nestíháte vnímat, ani základní politické a ekonomické dění.

0 0
možnosti