Facka Macka opět na scéně

V televizní reklamě na první televizní zpravodajský portál jedné nejmenované televize se mezi skandálními a tragickými upoutávkami, které jsou nejlepší udičkou pro diváky, znova objevila kauza Mackova facka. 

www.akir.name

Mně tento incident připomněl jednu z typických vlastností mužského soutěživého světa a tou je: Muži si vždycky najdou důvod, aby se mohli poprat. Samozřejmě ne všichni, tato vlastnost spadá hlavně do kompetence samců s vůdčími ambicemi.

I když se říká:„Cherchez la femme" (za vším hledej ženu) a v pozadí některých úspěšných mužů i jejich činů můžeme najít ambiciózní ženu intrikánku, ne vždy je žena pravou příčinou konfliktu. Někdy je totiž muži využívají jen jako záminku k boji.

I krásná Helena se stala záminkou k  válce o nadvládu nad bohatým obchodním městem Trójou. Zrovna tak souboje v dobách rytířů či gentlemanů za čest některé ženy, měly s její ctí jen málo společného. Kolikrát se jednalo i o ženu pochybné pověsti, která žádnou čest neměla. Takže vlastně šlo často o souboj, v němž se rozhodovalo, který kohout bude obskakovat tu či onu slepici.

A tak žena sloužila často jako záminka k válce, souboji o její vagínu, nebo jako prostý důvod k vyrovnání účtů mezi pány.

A poslední příčina podle všech indicií, které pronikly na veřejnost odpovídá i Mackově facce - zezadovce.

Už jenom fakt, že pan Macek bránil čest své ženy nečestně, tedy nečekaným útokem zezadu, degraduje jeho argument pro důvod k facce na školáckou výmluvu.

Jako příčina facky byla uvedena pomluva  pana Ratha, že pan Macek se oženil pro peníze. Jak tato pomluva souvisela se ctí jeho bývalé ženy? Nijak, její čest nebyla poškozena. Naopak pomluva se týkala cti pana Macka.

Bránit čest ženy, k níž se choval sám nečestně, tedy nevěrně, a tudíž manželství skončilo rozvodem, je další absurdní fakt, který je pro jeho argumentaci facky přímo zkázonosným zemětřesením.

Nad fackovací argumentací rytíře Macka, jenž bránil čest své ženy, která neutrpěla žádnou újmu, může romanticky zavzdychat snad jen -náctiletá naivka věřící ještě pohádkám.

Ano blafák se nevydařil. Pan Macek pro svoji satisfakci zvolil způsob poněkud nešťastný, jímž nakonec shodil sám sebe.

Když už se chtěl bít, měl se Rathovi postavit čelem jako chlap chlapovi, bránit svoji čest a netahat do toho romantickou faleš. Možná by pak zabodoval jako akční hrdina. I když asi každý rozumný člověk by si povzdechl: „Jako malí kluci.“    

 

 

 

   

Nejčtenější článek a nejvyšší karma: Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta

http://formankova.blog.idnes.cz/c/12270/Vem-si-me-aneb-jak-slepice-bojuji-kohouta.html#t2    

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Hana Formánková | úterý 6.5.2008 11:18 | karma článku: 20,65 | přečteno: 3685x