Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Pro běžné lidi se zdravými dětmi je maximem informací o autismu film Rain Man. Takže se pídění po talentu nedivte. Je to známka toho, že daný člověk aspoň tuší, že autismus je něco jiného než automatismus.

3 0
možnosti
Foto

Běžný člověk, tj. ten, který nemá s  autismem buď osobní zkušenost nebo patřičné vzdělání, neví o autismu většinou ani ň. A taky neví, jak se s rodiči, kteří takové dítě mají, o něm mají bavit. Takže i zdvořilostní otázka vás může ranit, aniž by byla míněna nějak zle a aniž by dotazující byl ignorant. Myslím, že nejobtížnější a nejbolestnější pro rodiče s nestandardním dítětem je právě ta konfrontace s okolím, kde nikdo oficiálně nevybočuje. Čím dřív se s tím smíříte, tím větší šanci máte, že se neutrápíte...

4 0
možnosti
ZS

Moje autistická Princezna, které dělám někdy asistentku, má talent na vyjmenovávání širokého repertoáru svého příbuzenstva.

2 0
možnosti
TS

Váš syn má talent budit vaši múzu - čtu vaše články o něm moc ráda :-)R^

5 1
možnosti
Foto

Milujeme senzace a autista počítající jako kalkulačka, nebo si pamatující slovo od slova celou knihu, by lidi upoutal. Obyčejně duševně vyšinutý jedinec jim může být ukradený.

1 1
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1414x
Kdysi mě dost zajímala politika, ale teď už to je pro mě okrajové téma. Zůstal mi zájem o techniku, mechaniku a historii. Mám rád přírodní vědy, ale i přírodu samu v její nejčistší podobě. O sportu si myslím, že je to ta aktivita, která člověka udržuje v pohybu a hezké formě, nikoli na židli. Znovu pro sebe objevuji hudbu, kterou jsem rád poslouchal před lety, a ve které slyším srdce. Mám rád barvy a různost.