Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

http

31. 10. 2012 22:18
Doporučuji si přečíst

stránky o autismu na adrese http://www.adventor.org, které popisují velmi podobné nahlížení. Jsem si jistý, že pohled autorů vám bude, pane Forejtku, velmi blízký. Hlavně videozáznam přednášky, který je tam uveřejněný, mě uchvátil. Dokonce jsem si nejprve myslel, že jste to vy - jste podle fotografie zakladateli těch stránek hodně podobný.

P.

1 0
možnosti
AOŽ

adidós opět žije

31. 10. 2012 21:08
za mě karma

R^

0 0
možnosti
A

AAA3

31. 10. 2012 16:38
Můj autista je úplně normální

takze predpokladam ze nejake speciality jako asistenta ve skole a podobne pro nej potrebovat nebudete? To je dobre...

4 1
možnosti
Foto
Dovolím si reagovat

na váš příspěvek, přestože je určen autorovi... Vaši zmínku o "škole"  považuji totiž vzhledem k postižení dítěte za nejapnou. Navíc mám dojem, že jste četl/-a článek velmi zběžně, možná  jen nadpis, takže pěkně polopatě: je v něm řeč o tom, jak je u nás stále ještě autismus vnímán pokřiveně, jak jeho běžné projevy  nejen my laici, ale dokonce  někdy i odborníci, vnímáme jako něco nenormálního... Název článku mohl vlastně znít :" Můj autista je úplně normální autista", jenže to už by postrádalo své kouzlo! Omlouvám se autorovi za tento nekvalitní "výcuc" z pěkného článku, pokud to myslel jinak, pak prosím o uvedení na pravou míru. A cituji závěrečnou větu, která by se mohla "tesat": A to je varující, míváme shovívavost jen pro to, s čím máme vlastní zkušenost."

1 0
možnosti
L

Levicovy.Pravnik

31. 10. 2012 15:51
Radši mít podprůměrné dítě

bež autistku. Autista nežije v realitě.

4 0
možnosti
BAC

Bomben auf Christen

31. 10. 2012 9:31
...

A neuropatologické odlišnostiu jsou také normální?

2 0
možnosti
PM

prezidentperon

31. 10. 2012 9:41
Re: ...

Jsi někde jinde. Blog není o neuropatologii!8-o

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

31. 10. 2012 8:55
V životě jsem neměl příležitost

je blíže poznat a myslím, že by mne to strašně vyčerpávalo. Takoví se rodili i dřív a nevěřím prognóze o nárustu počtů. Zahrnuli se do jedné skupiny duševně postižených a říkalo se jim blázni. Bible říká blahoslovení chudí duchem, neboť mají království nebeské už na Zemi. Dnešní doba je také v tomto smyslu milosrdná.  Lidem se špatně fungujícím mozkem se říká odborně a ono to líp vypadá i působí. Bohužel jim to k rozumu nepomůže a je zbytečné nad tím filozofovat a přemýšlet co je rozum a zda ho oni také nemají, byť odlišný. Zdraví by si tohle měli stále uvědomovat a vážit si toho, co pokládají za samozřejmé.

3 0
možnosti
FK

ataknevim

31. 10. 2012 9:04
Bible říká blahoslovení chudí duchem.......

autore, ten text je o něčem úplně jiném

1 0
možnosti
FK

ataknevim

31. 10. 2012 8:24
Můj autista je úplně normální

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1414x
Kdysi mě dost zajímala politika, ale teď už to je pro mě okrajové téma. Zůstal mi zájem o techniku, mechaniku a historii. Mám rád přírodní vědy, ale i přírodu samu v její nejčistší podobě. O sportu si myslím, že je to ta aktivita, která člověka udržuje v pohybu a hezké formě, nikoli na židli. Znovu pro sebe objevuji hudbu, kterou jsem rád poslouchal před lety, a ve které slyším srdce. Mám rád barvy a různost.