Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

gara

8. 8. 2012 21:31
autistův svět...

Pane Petře,ráda doporučím návštěvu Chrámu sv. Ducha na Velkém nám. v Hradci Králové,nejsem věřící, jsem jen maminka autistky, jsou tam na hendikepované děti zvyklí, dlouhá léta bývala v jedné z postranních ulic Škola pro hendikepované děti a nejedna maminka tak zašla odpočinout a nabrat síly, mě nevyjímaje. Mě se moc líbí,že nabízíte Vítkovi pořád nové vjemy a hlavně,že se tomu Vítek nebrání,to je prostě super. Já jsem se takhle s dcerkou propracovala až do Národního divadla na pohádku,a byl to myslím pro ni velký zážitek,a lidé kolem byli shovívaví,a když několikrát nahlas zasáhla do děje,a pomáhala vodníkovi,tak jsem přistihla okolosedící ,jak se s úsměvem dívají, jak to prožívá. Přesto jsem se omluvila, že není rozívená, že je autista.Nenechte se odradit a dál ukazujte Vítkovi, co všechno svět nabízí.

0 0
možnosti
KS

KristinaDoubravova

7. 8. 2012 8:20
Přijeďte k nám

Kdybyste  náhodou měl cestu přes Hradec Králové, stavte se na Velkém náměstí v Chrámu sv. Ducha.Zážitek z návštěvy tohoto úctyhodného díla je zaručený i pro ateisty. Chrám je hojně využíván i místní církevní základní školou. Nemocné i rozívené děti tu jsou vítány s láskou, ke které vyzývá i ten jemuž byl chrám zasvěcen. Ono to není o psech a zmrzlinách, ale především o lidech.

1 0
možnosti
PF

Petr Forejtek

7. 8. 2012 16:13
Re: Přijeďte k nám

To zní lákavě. Zvážíme to a když to bude možné, zajedeme se tam někdy podívat.

0 0
možnosti
JN

skokánek

6. 8. 2012 23:35
Největší

problém autistů je,že to nemají napsané na čele,pokud by bylo v kostele dítě s VVM na vozíku nebo s DS,nikdo by ani nepípnul

2 0
možnosti
VK

kral

7. 8. 2012 0:03
Re: Největší

Nemate tak docela pravdu. Jednoznacne lze rozeznat, jestli je dite rozmazlene a protivne anebo jestli je autisticke.

1 0
možnosti
V

velbloudCDN

6. 8. 2012 23:06
Pane Forejtku,

už půl hodiny přemýšlím, jak to vlastně je - kdo byl v právu a jak měla Vaše návštěva kostela proběhnout, aby byli všichni spokojeni. Když se podívám Vašima očima nebo očima toho, kdo dobře zná Váš blog, tak chápu, že jste smutný a spolu s Vámi cítím tu trpkost. Chtěli jste Vítkovi připravit něco mimořádného, co může jeho duši obohatit a možná jste v koutku duše doufali, že jej v kostele může třeba něco oslovit. Že se třeba něco shůry otiskne do jeho vědomí...Kdybych byla ve Vaší situaci, taky bych to chtěla zkusit.

Kdybych byla návštěvnicí kostela a chtěla tiše rozjímat (jsem ateista, ale kostel mám ráda), považovala bych Vás za rozcapené rodiče, kteří se chovají bezohledně k místu, kde se nacházejí i k lidem, kteří očekávají v kostele klid.

Kdybych ale věděla, že přišli rodiče s autistickým dítětem, oželela bych svůj klid a přála rodině, aby návštěva kostela přinesla všem, rodičům i dítěti, něco pozitivního a mimořádného.

3 0
možnosti
V

velbloudCDN

6. 8. 2012 23:07
Re: Pane Forejtku,

pokračování

Takže chyba byla možná v tom, že lidé ani kostelník nevěděli...Kdybyste

se jeden  z vás, Vy nebo Vaše paní, naklonili k několika nejbližším  a

pár slovy pošeptali, o co jde, určitě byste se setkali s pochopením a

věřící by jistě přidali modlitbu za Vítkovo zdraví...Takže tak....

2 0
možnosti
HK

Huckleberry

6. 8. 2012 22:23
Tak je to o míře, ne?

Nejen o víře. Hlasitě se projevující autista (nebo jiný postižený) i na mši jistě příležitostně být může, ale zase asi nejde, aby byl úplně na každé.

Teologicky může být přítomnost autistů na mši zajímavá otázka, prakticky bych to viděl tak, že je třeba kompromis. I z Vaší strany.

4 0
možnosti
AK

Alka.24

6. 8. 2012 22:15
Občas

zavítám na mši pro děti. Některé jsou klidné, některé  ne. Klid tam moc není a je to úplně úžasné. Potřeboval jste si kopnout, jak je tady v poslední době móda?

0 0
možnosti
BK

charitas

6. 8. 2012 21:52
Pro osobu s přezdívkou "politicky korektní lež" !

Co že jste to na nás vyzvracela?! Že postižení jedinci v přírodě nepřežijí ????

Vás se štím- a tvrdím to zcela nepokrytě! Vy se za sebe styďte! Beata Krusic

1 0
možnosti
JO

oulicky.blog.idnes

6. 8. 2012 21:55
Re: Pro osobu s přezdívkou

Jste, koukám, plna Boha, jak uvádíte, že jej máte v srdci. Jenže vy v něm máte spíše toho padlého anděla. Nkdy se mu též říká ďábel Rv

2 0
možnosti
AB

Andrea B.

6. 8. 2012 21:40
Pro cernehopantera a furtpesimistu

Po vasich nepochopitelnych reakcich vas mozna prekvapi, ze existuje mnoho lidi (vcetne me), kteri si tu krestanskou vseobjimajici lasku k bliznimu, predstavuji uplne jinak, nez v popsane prihode....

1 0
možnosti
JO

oulicky.blog.idnes

6. 8. 2012 21:52
Re: Pro cernehopantera a furtpesimistu

To, že se přelogujete, paní Beato Krustič, osobo, o které panují důvodné obavy, že i vy patříte k okruhu "blízkých přítelkyň" jeho zavřenosti, zkorumpovaného Dr. Ratha, neznamená, že Vás Váš vlastní způsob vyjadřování a útoků neodhalí Rv

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

6. 8. 2012 21:35
no je otázka jak to občasné hýknutí vypadalo

už jsem viděla a slyšela děti hýkající v podstatě nepřetržitě. sice chápu že za své postižení nemohou, ale může to narušovat svátost kostela a rozjímání. Ono všechno má své hranice. te´d si představte, že by tam tam dělal ještě něco horšího. kde je ta hranice, co ještě torelovat a co ne.

Mě se ten kostel až tak nedotýká. ale kdyby mi kdokoliv hýkal v kině, v divadle nebo u vedlejšího stolu v resturaci, kde právě romanticky večeřím s partnerem, tak pokud by to přesahovalo určitou mez, tak bych šla za personálem a´t zjedná nápravu. A zda je dotyčný jedinec duševně zdráv či ne, to je mi zhola jedno. No a pro jiné je zas důležitý ten kostel.

3 0
možnosti
BK

charitas

6. 8. 2012 21:41
Re: no je otázka jak to občasné hýknutí vypadalo

Bože- osobo! Vše, s čím se člověk potká, má svůj smysl. Byť se vám to zdá- zvláštní. Pokud se vaše "maličkost" rozkydne u romantické večeře a nebere v úvahu fakt, že vše, co nás potká, nás potkat mělo- tak pak si jezte vaši večeři a nelezte do diskuze. Beata Krusic

2 0
možnosti
BK

charitas

6. 8. 2012 21:24
Největší přežitek naší doby: církev!

Hluboce věřím v Boha-přírodu, ale ne v církev svatou! Není svatá- je prohnilá, je ukrutná, je zlá- už z dob dávných. Je to lež, mafie, zkáza. Hledejme Boha ve svém srdci- ale ne v kostele. Tam je latentní zvrhlost a humus.

Beata Krusic

3 0
možnosti
JO

oulicky.blog.idnes

6. 8. 2012 21:30
Re: Největší přežitek naší doby: církev!

Což je Váš problém, nádobo nenávisti ;-O;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1414x
Kdysi mě dost zajímala politika, ale teď už to je pro mě okrajové téma. Zůstal mi zájem o techniku, mechaniku a historii. Mám rád přírodní vědy, ale i přírodu samu v její nejčistší podobě. O sportu si myslím, že je to ta aktivita, která člověka udržuje v pohybu a hezké formě, nikoli na židli. Znovu pro sebe objevuji hudbu, kterou jsem rád poslouchal před lety, a ve které slyším srdce. Mám rád barvy a různost.