Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PF

Petr Forejtek

3. 10. 2011 20:41
Až opadá listí z ořechu

Mám za to, že je to prostě jenom materiál, který se déle rozkládá, to je všechno. Nebude ani toxický, ani radioaktivní, jenom, jak to říct, více olejnatý? Pokud bych kompostoval, asi bych pomýšlel na nějaký ten otáčecí se sud, ten by to sepral všechno bez problémů. Jinak na klasické kompostování bez alespoň základního rozemletí to bude blbé. Takže já to, pokud nebudu pálit, poseču sekačkou a pak zkompostuji.

Bohužel ten hlavní důvod, pro který jsme to pálení ještě párkrát zkusili, se už neopakoval. Vítka už to nezajímalo. :-(

0 0
možnosti

mamina2

3. 10. 2011 13:54
Tak jak je to s tím listím z ořešáku?

Našla jsem, že se do kompostu dát může, ale jen v poměru 1:3 s jiným materiálem. Dokonce autor doporučoval uskladnit listí vedle a postupně ho dávat třeba půl roku na kompost. No, mě kompostování baví, ale tohle bych s tím asi nebyla ochotná absolvovat. Takže pro mě pořád platí, že nemůže. ;-)

Nebo vy máte jiné informace?

0 0
možnosti
LH

Mouchard revival

3. 10. 2011 11:43
...

přeji více takových chvil a hodně zdraví a síly všem... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1414x
Kdysi mě dost zajímala politika, ale teď už to je pro mě okrajové téma. Zůstal mi zájem o techniku, mechaniku a historii. Mám rád přírodní vědy, ale i přírodu samu v její nejčistší podobě. O sportu si myslím, že je to ta aktivita, která člověka udržuje v pohybu a hezké formě, nikoli na židli. Znovu pro sebe objevuji hudbu, kterou jsem rád poslouchal před lety, a ve které slyším srdce. Mám rád barvy a různost.