Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Petr_

16. 4. 2012 15:31
A tak lásku dostávají autisté jenom od matek ...

To je urazlive a nevkusne. Vy tedy to vase dite nemate rad nebo co? A pokud ano tak vy si myslite, ze jste jakasi uzasna vyjimka a jediny na svete? Ja uz mam pochopitelne odpozorovano, ze mezi lidmi je tendence pokladat osobu muzskeho pohlavi a priori za necitliveho a sebestredneho gaunera. Lidi jsou tak nejak naprogramovani aby si to mysleli a toto jejich presvedceni ani nemusi nabourat fakt, ze nikoho takoveho ve svem okoli vlastne ani neznaji. Ale vy mate nejakou osobni zkusenost ktera by snad mohla tenthle predsudek korigovat. Taky se o jednoho autistu staram a prijde mi urazlive byt i jen naznacovat, ze pro otce je normalni od postizeneho ditete zmizet s nejakou jinou partnerkou.

0 0
možnosti
DM

Aretta

12. 3. 2012 14:55
Tý jo...

držím palce V

1 0
možnosti
DM

Aretta

12. 3. 2012 18:16
Re: Tý jo...

Tohoto pána znáte?

http://www.znamylekar.cz/jiri-los/psycholog/praha-8

Jinak - na fotkách 3 krásný objekty - jeden usměvavej bohém, jeden náádhernej pohár a jeden kouzelnej klučíček. Chlapi, já myslím, že to dáte...

0 0
možnosti
BM

BořekŠikula

12. 3. 2012 14:11
Jiné zkušenosti...

co jsem potkal takové akce, tak obvykle je k dispozici asistenční služba (tedy asistenti, kteří se děti postarají, pokud to jde). U těžkých autistů to může být opravdu problém - na asistenta si zvykají některé děti velmi dlouho.

Rozhodně nebude řešením dát po dobu semináře dítě na starost nějakému pedagogovi - který se toho semináře účastní proto, aby se dozvěděl víc o tomto konkrétním postižení. Tím, že mu dáte na krk postižené dítě, ničemu nepomůžete. Ti asistenti mají za sebou školení - a ještě záleží na tom, jak si který asistent s tím kterým dítětem porozumí.

Uvědomte si, že máte relativně štěstí - víte totiž, co vašemu dítěti je. U dětí o 10-15 let starších si to rodiče často museli zjistit sami.

Ale zcela souhlasím s nedoceněním role matek postižených dětí.

0 0
možnosti
PF

Petr Forejtek

12. 3. 2012 16:17
Re: Jiné zkušenosti...

Také jsem se setkal s tím, že semináře nebo přednášky pořádané různými občanskými sdruženími nabízejí asistenční službu po dobu konání akce. Bohužel musím říct, že s velikou nelibostí nesu to, že si organizátoři takovou "službu" pro své abonenty nechávají obvykle královsky zaplatit, a to se nejedná o to, aby s dětmi někdo pedagogicky nebo odborně pracoval, ale jen aby dal pozor, že si neublíží. Chápu to jako selhání a velikou ostudu pro taková občanská sdružení, neboť i náplní přednášek často nejsou žádná užitečná témata a uzoufané maminky se tam jen ještě víc utápějí ve svém neštěstí. Často se jedná pouze o sebeprezentaci organizátora omýlajícího známá fakta snadno zjistitelná z otevřených zdrojů a nikoli podanou ruku potřebným. Přitom by často stačilo, aby někdo ty příchozí pozdravil, zeptal se jich kdo jsou, jak se mají, co by jim pomohlo.

1 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1414x
Kdysi mě dost zajímala politika, ale teď už to je pro mě okrajové téma. Zůstal mi zájem o techniku, mechaniku a historii. Mám rád přírodní vědy, ale i přírodu samu v její nejčistší podobě. O sportu si myslím, že je to ta aktivita, která člověka udržuje v pohybu a hezké formě, nikoli na židli. Znovu pro sebe objevuji hudbu, kterou jsem rád poslouchal před lety, a ve které slyším srdce. Mám rád barvy a různost.