Že by papalášství dorazilo už i na Pražský Hrad?

Vlastně momentálně do Lán, či zpřesněně dnes do Polska, kde se koná summit V4. Tak po výsměchu nám všem z Vyšehradu a Teplic to dnes vidíme přímo na úrovni nejvyšší.

Náš moudrý pan prezident Zeman byl na summitu jako jediný spatřen při venkovním setkání bez roušky. Ostatní je nasazeny měli. Co praví výjimka z nařízení vlády k nošení roušek? Podívejme se na její stav a výjimky k 1.květnu, kdy byla epidemiologická situace u nás rozhodně příznivější než dnes.

K dětem do dvou let, které již výjimku měly dříve, přibyly i děti starší dvou let a mladší sedmi let, a to při pobytu v mateřské škole, nebo v prostorách, kde se provozuje dětská skupina. Faktem je, že pan prezident svou zarputilostí občas dětinsky působí ale do této skupiny asi ani přesto nepatří.

Potom tam máme: Bez roušek mohou nově být také herci, tanečníci nebo hudebníci při provádění autorského díla a osoby účinkující při tvorbě a výrobě audiovizuálního díla nebo pořadu. Možná by pan prezident definici komika splňoval, protože na projevu mimo jiné pronesl: „Myslím si, že se někdy dopouštíme té chyby, že podepisujeme nejrůznější memoranda o spolupráci, ale ne vždy se tato memoranda daří naplnit konkrétním obsahem. Rád bych se proto zmínil o projektu nové Hedvábné stezky, který považuji za fascinující výzvu.“ Jeho obhajování kanálu, Číny a Ruska už totiž humorem zavání.

A ještě je tam kategorie lidí: K autistickým osobám, které jsou od povinnosti osvobozeny, se k 1. květnu přidají lidé s poruchou intelektu, kognitivní poruchou či závažnou alterací duševního stavu, jejichž mentální schopnosti či aktuální duševní stav neumožňují dodržování tohoto zákazu. Tak tam samozřejmě pana prezidenta nemíní nikdo, ale opravdu vůbec nikdo, zařadit.

Ale pak už opravdu zbývá jen to papalášství.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | úterý 9.2.2021 15:06 | karma článku: 44,89 | přečteno: 8167x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 16,47

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11