Těch agentů Moskvy je mi fakt líto

Pomiňme dnešní oficiální zprávu vyšetřovací komise, že Malajsijské letadlo nad Ukrajinou sestřelila raketa BUK vypálená z pozic proruských povstalců. Zkusme se na to podívat očima moskevského propagandisty. 

Tak první verze byla, že to byla ukrajinská stíhačka raketou vzduch-vzduch. Dokonce se nám tu objevila i fotka té stíhačky. A propaganda se mohla rozjet naplno. Kolik i místních blogerů tuto verzi pořád zdůrazňovalo a rozebíralo. Že se později ukázalo, že ta fotka byla nepodařená fotomontáž, to je nedokázalo rozhodit a propagandistická mašinérie jela dál na plné obrátky.

           Dnes byla uveřejněna oficiální zpráva vyšetřovací komise, která jen potvrdila to, co si každý soudný člověk domyslel. Netvrdím, že to letadlo povstalci sundali úmyslně, ale dostali prostě novou hračku, s kterou neuměli pořádně zacházet, a malér byl na světě.

            Moskva zjevně věděla, co se dnes uveřejní, a tak s jednodenním předstihem vydala oficiální zprávu, kterou má samozřejmě podpořenou radarovými záznamy, že to letadlo sestřelil sice BUK, ale byl vypálen z pozic ukrajinské armády. Asi Moskva usoudila, že ten BUK už zatlouct nelze, tak se odpálení musí posunout aspoň o pár kilometrů na západ.

            No jo, ale co ti chudáčci promoskevští propagátoři? Vždyť to je dýka vražená do zad. Oni tu dlouho pořád zdůrazňují tu stíhačku a teď jim z Moskvy najednou sdělí něco úplně jiného. Co s tím? Která verze vlastně platí? Co mají teď chudáci obhajovat?

            Nechme se zase překvapit :-).  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | středa 28.9.2016 18:10 | karma článku: 37,32 | přečteno: 2182x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 13,64

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11