Tak pane Mináři jak to vlastně myslíte?

Na Letné na shromáždění Milionů chvilek jsem párkrát byl a skoro se vším jsem souhlasil. Zvláště s tím vyzváním ke sjednocení opozice. Znělo to dramaticky a pateticky. A teď?

Teď děláte pravý opak. Opozice se začala sjednocovat. Vznikají tu dva bloky a díky volebnímu přepočtu hlasů na tom můžou jen vydělat. I kdyby se rozhádali den po volbách tak poslanců budou mít všichni více na úkor vládnoucí elity. V posledních volbách stačilo na jednoho poslance hnutí ANO něco přes 19000 hlasů, zatímco STAN potřebovalo na stejného poslance hlasů hodně přes 43000. Vytvořením volebních bloků se tato nesrovnalost srovná.

Je si toho už určitě vědomo i hnutí ANO, protože hnojomet se už rozjel. Jim sblížení komentátoři se mohou jen přetrhnout v tom, kdo některý z těch bloků více pošpiní.

Pane Mináři, ta opozice neudělala nic jiného, než že poslechla Vaši radu. A co Vy? Vy místo, abyste podpořil jeden ze vznikajících bloků (TOP09+KDU+ODS a STAN+Piráti), tak zakládáte stranu vlastní a doufáte v půl milion podporovatelů. I kdyby vám pak všichni dali hlas, tak budete mít tak 10% ve volbách a odhadem 15 poslanců. Kdybyste se k nějakému tomu bloku připojil, tak by při stejném počtu hlasů mohlo být těch poslanců víc.

Jenom rozvíjím Vaše správné myšlenky z loňského roku, kterým jste se totálně zpronevěřil. Nesjednocujete, štěpíte. Asi s dobrým úmyslem, ale zkušenost ukazuje, že je to cesta do pekel.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | pátek 4.12.2020 12:45 | karma článku: 30,58 | přečteno: 1325x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 20,02

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11