Šifrovaný telefon je zakázán?

Já tomu nerozumím. To nemohu udělat opatření proti tomu, aby mě někdo odposlouchával? Je tu nějaký zákon, který to zakazuje? Telefonní komunikace je snad soukromá, nebo už to do budoucna podle SPD nemá platit?

Nejnovější „aféra“ je o používání šifrovaného telefonu ministrem vnitra Vítem Rakušanem. Podle SPD je to na odstoupení, nebo odvolání, či dokonce pád vlády. Prosím? Já myslel, že co si s někým řeknu po telefonu, je mezi mnou a tím druhým. Nebo se mýlím?

Pokud někdo použití jakýchkoliv prostředků na zajištění soukromé komunikace kritizuje, odmítá, nebo dokonce chce nějak trestat, tak neříká nic jiného, než že chce mít umožněno odposlouchávání. Jiný důvod si nedokážu představit.

Budeme potírat i písemnou korespondenci, která bude vedena šifrovaně? Nebo zakážeme šifrování mailů? Či bude dokonce trestné mazání korespondence z počítače?

SPD si říká Strana přímé demokracie. Není to spíše Strana perfektního dohledu? Něco takového by nás asi čekalo, kdyby se dostala do vlády.

Mrzí mě, že ministr Rakušan říká, že ten telefon skoro vůbec nepoužil a byl pro něj skoro nadbytečný. To je naprosto zbytečné. To vysvětlení mělo zaznít jasně: co je vám do toho jaký používám telefon? Trhněte si! Je to moje soukromá záležitost. Nikoho neomezuji, neohrožuji a vám je do toho houby.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 25.9.2023 21:15 | karma článku: 32,00 | přečteno: 1081x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 20,46

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11