Pane Hejtman, já prosťáček nerozumět

Pane hejtman, včera jste to té vládě zase nandal! Při vašich slovech se ministrům určitě rozklepala kolena. Na to já a mně podobní slyšíme!

Při vašich slovech, že za rušení asi 20% autobusových linek ve Středočeském kraji může vláda díky svým škrtům jsem zajásal. Těm pravičákům je potřeba to nandávat dnes a denně. Váš kraj dostane od vlády letos o 180 milionů méně a proto není na autobusy. No fuj, to jsou rošťáci, že to takhle zkrouhali.

Ale pane hejtman, já jsem prosté mysli, a proto jsem něco nějak nepochopil. Předpokládám, že peníze byly zkráceny všem krajům, proč tedy v jiných krajích tak moc linek neruší?

Pane hejtman, odpusťte mi mou troufalost, ale já jsem někde zaslechl, že žákovské jízdné, které kraj proplácel, stálo asi 100 milionů ročně. Nebo ještě proplácí? Pak chápu to rušení spojů, aby nebylo kde proplácet. Pane hejtman, to je geniální! A prý je Středočeský kraj i jediný, který vrací regulační poplatky ve zdravotnictví. Prý to taky dělá několik desítek milionů ročně. Víte pane hejtman, mně matika nikdy ve škole moc nešla, ale nějak mi to vychází, že by to těch 20% autobusových linek mohlo zachránit, tedy kdyby kraj to žákovské jízdné a zdravotní poplatky nevracel. Už teď se omlouvám, že jsem si dovolil to poznamenat.

Ale asi je to na mě moc složité a do vysoké politiky nevidím. Já myslím, že tím, že správně poukážete na to, že za to může naše zkorumpovaná vláda v čele s ODS, tak budeme spokojeni. To je prostě vysoká hra, do které my obyčejní lidé asi nemáme strkat nos, viďte pane hejtman.

 

-------------------------------------

Jiné mé články vycházejí na www.shekel.cz

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 31.1.2011 6:52 | karma článku: 37,60 | přečteno: 2306x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 20,24

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11