Jaký je rozdíl mezi teroristou a komunistou?

Stačí si vzít dva příklady. Klasický terorista někdy v osmdesátých létech pronikl do banky, vzal si tam rukojmí a hrozil že je zabije, pokud nebudou z vězení propuštěni jeho druhové (vláda neprohlásí to a to, noviny napíší to...).

Pokud by jeho požadavky nebyly splněny tak pohrozil zabitím rukojmí. A kdo by za to dle něj nesl odpovědnost? Samozřejmě ti, co nesplnili jeho požadavky. Zvrácená logika. A dnes?

Předseda kambodžské vlády a Kabbodžské lidové strany, což je následovník neblaze slavných kambodžských komunistů a rudých khmérů, Hun Sen prohlásil na adresu EU, že pokud EU zruší dohodu o bezcelním přístupu kambodžského zboží na svůj trh, tak opozici pobije. EU se rozhodla ta cla zrušit právě v reakci na nedemokratický vývoj v zemi, kdy byla opoziční strana zakázána. Hun Sen prohlásil doslova: „Pokud chcete opozici mrtvou, jen ji (dohodu) zrušte,“ a ještě dodal: „Pokud chcete opozici naživu, nerušte ji a přijeďte o tom jednat.“ Větší zvrácenost si představit nelze. Rozdíl mezi oním teroristou a tímto vládním činitelem nevidím žádný.

A teď si představme jednu moc pěknou věc. Podařilo se nám prosadit czexit a jsme mimo EU. Nějakým asi nedopatřením se k moci dostane vláda, která má nějaké zásady a ideály. A v reakci na vývoj v Kambodži zruší pro kambodžské výrobky celní úlevy při dovozu do ČR. Myslíte, že bychom tamějšímu premiérovi stáli byť jen za jednu jedinou větu? V lepším případě by se pousmál, v tom horším by si poťukal na čelo.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | čtvrtek 17.1.2019 10:40 | karma článku: 27,37 | přečteno: 988x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 21,05

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,27