Chudákům shořely doklady a proto mají nárok na nové zdarma!

To je stručně řečeno požadavek poslankyně ANO Jany Mračkové Vildumetzové. Omezila to jen na Rhodos. Požáry na jiných lokalitách asi nejsou tak husté.

Nebo se spíše o nich tak nehovoří. „Hned po návratu z Rhodosu se určitě najdou čeští turisté, kteří si budou muset expresně vyřídit nové doklady. Jenže to stojí na několik tisíc Kč. Nejde, prosím, najít řešení, Víte Rakušane, aby to bylo bezplatně? Jde přece o lidi, jež přišli o doklady při živelné události,“napsala Mračková Vildumetzová.

Není to trochu málo? Ptám se já. Lidé nepřicházejí o doklady dobrovolně. Ztratí se jim při krádeži, shoří (nejen na Rhodosu), utopí se, nebo se jinak zničí. Těch možností je mnoho. A mohou nastat všude. Doma, na Rhodosu, v Evropě i na celém světě. Vždy je to nechtěná událost. Ještě jsem neslyšel o nikom, kdo by si občanku dobrovolně rozstříhal, spláchl do záchodu a šel by pak nadšeně žádat o novou. Stát (tedy my všichni) s tím má nějaké výdaje a proto jsou zavedeny poplatky.

Požadavek na jejich zrušení by měl tedy buď být plošný pro všechny a na všechny události a to i s vyčíslením, co to bude státní kasu stát. Nebo by neměl být cílen na nikoho.

Pokud paní Mračková Vildumetzová žádá zrušení těchto poplatků jen a pouze pro turisty postižené na Rhodosu, tak je to jen nesystémové. Ale spíše je to jen zviditelňování se na události, která je momentálně mediálně velmi vděčná.

A ještě prekérnější to je, když si uvědomíme, že lidé na hořící Rhodos stále dobrovolně odlétají, protože jim přeci cestovka nevrátí žádné stornopoplatky.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | středa 26.7.2023 10:17 | karma článku: 31,98 | přečteno: 1270x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 20,23

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11