Budoucnost vládnutí ANO a SPD

Staronový úspěšný, upřímný a pravdomluvný předseda ANO Andrej Babiš se nechal slyšet, že by se případné vládní koalici s SPD nebránil. Podívejme se s úsměvem na co se můžeme možná i těšit.

Poslanec Radek Koten a současný člen nejužšího mozkového týmu SPD jistě bude mít ministerské ambice. Netřeba připomínat jeho poslední extempore, kdy si spletl barvy ukrajinské vlajky s barvami biatlonové federace. O tom bylo napsáno dost.

Za připomenutí spíše stojí jeho starší bombastické sdělení, kdy s vážnou tváří tvrdil, že mikrovlnné trouby jsou nebezpečné. Toto tvrzení je ještě paradoxnější když si uvědomíme, že Radek Koten je předsedou Bezpečnostního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Naštěstí to není ve světě moc známo, protože smíchy by se za břicho popadali jak spojenci, tak nepřátelé.

A teď si představme, že máme Radka Kotena členem vlády. Zkusme nasimulovat různé posty.

1. Ministr Místního rozvoje

Při své projížďce limuzínou po venkově si okamžitě předvolá starostu příslušné obce a pohrozí, že pokud ty ukrajinské barvy z domu nezmizí, budou obci zaraženy peníze ze všech podpůrných programů.

2. Ministr dopravy

Provozovatel říčního přístavu dostane přepadovou kontrolu, zda se v docích neukrývají utajené ukrajinské ponorky.

3. Ministr hospodářství

Stavební firma používající odhalené náčiní bude okamžitě vyřazena ze všech výběrových řízení na státní zakázky. Ukrajinské kbelíky zde nechceme!

4. Ministr zemědělství

Vedení SPD je postaveno před těžké rozhodnutí, zda pokračovat v koalici s majitelem těchto řepkových lánů kvůli jeho kolaboraci s Ukrajinou, nebo ctít své zásady a vládu opustit. Ministr Koten navrhuje okamžitý odchod z koalice, rozorání příslušných lánů a postavení Andreje Babiše na pranýř.

5. Ministr školství a mládeže

Je vydána celostátní vyhláška o zákazu používání těchto hraček a i jejich prodeji. Ministr Koten navrhuje toto začlenit i do zákona, a to jako 5. přílepek, 6. dodatku Zákona o druzích barev v potravinářském průmyslu. O škodlivosti ukrajinské propagandy je přesvědčen tak skálopevně, že v parlamentu návrh zákona obhajuje 10 hodin a 40 minut (o 5 minut méně než je rekord šéfa jeho strany, který si netroufá překonat).

6. Ministr životního prostředí

Tato kachna byla prohlášena za druh pro přírodu škodlivý, protože by ji mohla ukrajinsky kontaminovat. Nařizuje plošné hubení.

7. Ministr zahraničí

Všechny země, kde se vyskytuje zobrazený druh papouška, ministr Koten vyzývá, ať se od něj distancují, jinak s nimi přeruší diplomatické styky.

8. Ministr zdravotnictví

Ze světové psychiatrické asociace přišla žádost, zda by se pan ministr dobrovolně v zájmu světové vědy nepodrobil vyšetření mozku, že se přeci jen musí jednat o světový unikát. Ministr Koten odpovídá, že žádosti nerozumí.

Všechny fotky z volné databáze https://pixabay.com/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | úterý 13.2.2024 10:33 | karma článku: 40,94 | přečteno: 5953x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 20,24

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11