Záchrana naší ekonomiky je na spadnutí! Nebo ne?

Dnešní den se objevily dvě důležité zprávy, které říkají, jak na tom naše ekonomika je a ještě bude. První zpráva: Německo má přebytek 327 miliard Kč (12,1mld. EUR). A druhá: Bruselští úředníci budou jezdit na našich elektrokolech.

Jsou to významné zprávy a z pohledu českého Ferdy Mravence jsou stejně tak důležité. Pro Neferdy je potřeba dodat pár vět, které blíže vyjasní jejich historický význam.

Německý přebytek byl očekáván jen v poloviční výši, a příjemně tak překvapil vládu. Občany už méně, protože jen na otevřenou náruč pro uprchlíky jsou pro rok 2016 odhadovány náklady ve výši 15 mld. Eur – tedy ještě suma vyšší než přebytek. A další roky s nášupem znova. Kde na to vzít? Německo má jasno a nikdo snad už nepochybuje, že EU je to dojné stádo, které svými vemeny bude napájet myšlenku emigrace do Německa a další tažení na východ. Z tohoto důvodu je nutné udržet EU za každou cenu, včetně již zdokonalené cenzury a náhubků pro uštěkané skupiny na internetu. Jen tak je možné zajistit lokomotivu Německa pro smělé plány. I náš Kaufčekland k tomu značnou měrou přispívá. V roce 2014 odešlo jako zisk nadnárodních firem do zahraničí 371 mld. Kč, a jistě více než polovina z této částky skončila pouť v Německu, a bude možno krmit sociální výdaje na emigranty. Německu se téměř podařilo vytvořit si v Evropě koloniální území, ze kterých bude vytahovat zisky. Ten, kdo se opováží s tím nesouhlasit, tak se jim dá snadno najevo, že mají držet hubu a krok. Příkladně v ČR to bude celkem jednoduché – nepatří nám nic, politici jsou prodejní, a nově vzdělaným občanům bude stačit nasypat něco do žlabu. Polsko se probouzí a jejich odpor je veden snahou přilepit se těsně k USA i za cenu, že se NATO (tedy USA) přesune do Polska.

Pokud něco současné krize v Evropě posledních pět ukázaly, tak to, že většina západu v Evropě jede za německou lokomotivou ve vagonu druhé třídy, a východní Evropa v třídě třetí – někteří dokonce na konci v dobytčáku. A to je ještě snaha zapřáhnout Ukrajinu, Moldavsko a další. Vše se řítí do tmy jako vlak splašenej a americký výhybkář nestačí přehazovat výhybky. Euro je nepovedený projekt, který nesplňuje podmínky pro rovné fungování států a společné měny v různých ekonomikách – proč by tedy Německo nezapnulo monetární vysavač.

Dobrá zpráva pro Česko je ale druhá dnešní zpráva, která přesně charakterizuje naši budoucnost v Evropě. Bruselští úředníci budou jezdit na našich elektrokolech. Takže páni a dámy v Bruselu, které si bohatě platíme, a kteří se projevili jako prodejný mor Evropy, budou jezdit na poctivých českých kolech mezi budovami v centrále EU. Zdravě, spokojeně, a s díky za práci českých, zlatých ručiček. Jedna z našich zbylých českých firem totiž vyhrála výběrové řízení, a na hlavu porazila celou evropsku konkurenci. Je to velký krok pro českou firmu, ale příliš malý krok pro Česko. Těch kol bude 25 kusů.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Fišer | středa 13.1.2016 20:23 | karma článku: 27,83 | přečteno: 843x
  • Další články autora

Jaroslav Fišer

Opozice hraje vabank!

12.2.2021 v 4:00 | Karma: 33,54

Jaroslav Fišer

Chce to rákosku-ale na koho!

15.1.2019 v 12:20 | Karma: 34,24

Jaroslav Fišer

Ó běda, běda-až do oběda!

4.1.2019 v 7:30 | Karma: 29,74

Jaroslav Fišer

Otázky ze Štrasburku.

12.12.2018 v 10:37 | Karma: 37,78