Turecký med hořkne!

Znáte ten pocit, když začnete kousat do tureckého medu? Zalepí se Vám zuby a případně začnou bolet. Tato metafora je jako dělaná na poslední zprávy o Turecku.

Poslední vývoj v Turecku ukazuje na přímou podporu islamistů Tureckem. A NATO je v tom s ním. Odkaz nacionálního vůdce Ataturka se mění. Ze sekulárního státu na stát islámský. Století vývoje v Turecko umožnilo, že se vyhrabalo z totální arabské bídy, rozvinulo si školství a vzdělání svých negramotných občanů, vytvořilo si státní instituce po vzoru Evropy. Evropa byla tak ráda a umožnila jim i rozvoj průmyslu a vojenství, čile s Turky obchodovala a o dovolených navštěvovala. Rovněž turečtí gastarbaitři pomohli nastartovat německý zázrak. Přitom Evropa musela často mhouřit oči před jejich nacionalismem, ale pokud byl sekulární, tak byl ještě přijatelný. Své by o tom mohlo vypovídat Řecko, které bylo nuceno udržovat armádu, snad neustále, v bojové pohotovosti a modernizovat ji - za obrovské peníze, i z EU. Rovněž vzpomínat můžeme i Kypr, kde dodnes máme dračí vejce v podobě nacionálně rozděleného ostrova, který byl obsazen vojensky. Důležité bylo, že na tureckém území bylo možno vybudovat raketové základny proti bývalému SSSR a nadále je udržovat i proti Rusku. Dnes se nebezpečí tureckého nacionálního státu rozšířilo na turecký islámský nacionalistický stát - s organizovanou armádou a silným vybavením. A tolerance pokračuje. Nebo ještě lépe - proč nevyužít Turecko ke svým ůčelům? Současní západní politici nechtějí vidět, že na jejich zádech se rozrůstá příšera, která je schopná vytvořit svými ideologickými zásahy podmínky pro eskalaci k další válce.

Islám prostě již Turecko dostal, a jeho prezident nyní lavíruje od otevřeného vystoupení jako slámského státu k jakési kryptonacionalistické společnosti - to vše jako člen NATO. Pomineme li vyvraždění křesťanské arménské národnosti, nemůžeme pominout to, proč se tak Turecko chová dnes. Jejich zájmem je nedovolit vznik Kurdského státu, a pro tento cíl je schopno obětovat celých 100 let vývoje. Včetně světového míru.

Noviny, které začaly uveřejňovat informace o propojení islámského státu s Tureckem budou brzo vypáleny, nebo jinak odstraněny. Výrazný nacionalismus umožní velmi brzy najít zrádce národa. Spolu s islámským fundamentalismem, který je stále přítomný v této společnosti, postaví Evropu a USA před hotovou věc. Jsme zde, na straně pravého boha se svými bratry a vy nám nebudete nic nakazovat. Zásoba uprchlíků v jejich táborech je ještě velká, a stačí jen uvolnit stavidla. Za evropské peníze je pošleme do Evropy, a budem vidět, jak si s tím poradíte. V historii se Turky podařilo od Vídně zahnat. Nyní se nám mohou vrátit s pomocí islámského státu. A zkuste hádat, koho budou bolet zuby z tureckého medu.

Autor: Jaroslav Fišer | pátek 27.11.2015 13:24 | karma článku: 34,98 | přečteno: 1021x
  • Další články autora

Jaroslav Fišer

Opozice hraje vabank!

12.2.2021 v 4:00 | Karma: 33,54

Jaroslav Fišer

Chce to rákosku-ale na koho!

15.1.2019 v 12:20 | Karma: 34,24

Jaroslav Fišer

Ó běda, běda-až do oběda!

4.1.2019 v 7:30 | Karma: 29,74

Jaroslav Fišer

Otázky ze Štrasburku.

12.12.2018 v 10:37 | Karma: 37,78