Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

S Evropou až do konce a nikdy jinak!

Migrace (islám)-Dotace (pumpování peněz)-Ukrajina (sázka na nekonečno), jak se to rýmuje. Na první pohled nesourodá kombinace, která začíná mít infekční účinky. Jen aby se z toho nevyvinula rakovina, protože každý z těchto pojmů vede ke konkrétním závěrům, které jsou kupodivu totožné - bez EU ani ránu. Pomalu to začíná vypadat tak, že představitelé naší Evropy jedou na dobře vypolstrovaném žebřiňáku, který táhnou čím dál divočejší volové (teda tažný skot). Vysokým obloukem vyhazují zlaťáky pro okolní kmány, kteří se lačně vrhají na blýskavá kolečka. Ledva je však zachytí, zlaťáky se mění v lejno.  Nová kulturní revoluce nastupuje.

AD PRIMA: Migrace měla svůj původ v ekonomické potřebě Evropy na pracovní sílu a v koloniální politice. V začátku prospěšná, proto podporovaná, v jednotlivých státech různě regulovaná. Po sjednocení EU tento proces zdegeneroval, protože ti, co získali byrokratickou moc v EU, ji začali masivně podporovat. Hlavní podpora vzešla od lidí, kteří se často vzhlédli v programech, které prosazoval třeba velký Mao a další podobní revolucionáři. Jen tak si vysvětlit, že se snaží spustit novou kulturní revoluci v Evropě masovým přílivem nových, kulturně odlišných emigrantů. Výsledkem takového konání jsou slabé evropské národní státy a ty budou vyžadovat silnou EVROPU (tj. EU), kterou bude muset někdo byrokraticky řídit (což budou zase jenom iniciátoři). K nařízením, která nám budou určovat, co budou naše děti jíst, co budeme číst, co smíme vyrábět, co smíme kupovat, tak přistupují nové rozkazy. Především, co si máme myslet, jak se budeme oblékat, jak budeme vychovávat děti, jak budeme vítat nové sousedy, čemu se budeme smát a dokonce co si vzít na sebe abychom příliš neurazili přivandrovalého souseda. Evropa si krvavě prošla vývojem a stanovila si celkem přijatelný kulturní standard a velmi dobrý ekonomický standard. Je tak smutné, že přežila fašistické, autoritářské a totalitní režimy, a strká hlavu do oprátky režimu ještě více fanatickému. Neschopnost některých představitelů, a velké části občanů poznat příčiny a představit si následky, je zarážející. Je nepředstavitelné, aby se bez odsouzení většiny, kdosi v Evropě někde postavil na náměstí, a se zdviženou pravicí řval „Heil Hitler“, protože je s tím spojen holocaust, genocida národů a neúcta k životům těch, kteří s námi nehajlují. Stejně tak neuspěje ani ten, kdo bude žádat upálení čarodějnic a svatou křižáckou válku pro ty, co se nemodlí v kostelích. To vše má Evropa za sebou. Proto je s podivem, že se v Evropě stále najde velké množství lidí (a to i v Parlamentu Evropy), kteří omlouvají islámské myšlenky a snaží se vysvětlit, že svobodné odstoupení od této víry je skutečně na zabití, ukamenování podle islámského práva je jen kulturní záležitost, a druhé pohlaví má cenu jenom toho pohlaví. Ten, kdo přichází do našeho evropského domu, tak musí respektovat naši kulturu, obzvláště, jestliže chce pomoci. V žádném případě se to ovšem neděje. To vše bude oslabovat staletou kulturu jednotlivých států a vyvolá potřebu a volání „Evropo, pomoz nám!“

AD SEKUNDA: Dotace jsou na první pohled vítaným příjmem pro národní stát. Skutečnost ale můžeme vidět u nás, a nedělejme si iluze, že někde je to jiné – jen se v tom už naučili chodit. Kdo projel Řeckem, musel zaregistrovat mnoho krásných silnic, objektů a staveb, které se kromě novosti leskly i prohlášením se zlatými hvězdičkami na modrém pozadí. A to nám zůstávají skryté megalomanské projekty ve školství, státní správě a kultuře. O dotacích v ČR je škoda mluvit-můžeme vidět tolik zbytečností, které neměly existovat (včetně podpory různých multikulti spolků), tolik projektů, které neměly proběhnout, a tolik korupce, která rozvrátila nejedno město, obec či politickou stranu. Na příkladu Řecka však také můžeme vidět, jak to devastovalo aktivitu lidí, individuální odpovědnost a přirozenou konkurenci. Vše to spěje k jednomu finále (zatím viditelně v Řecku) - buď se budete nadále zadlužovat, nebo budete vařit otruby dalších 10 let. Co si asi vyberete, obzvláště když „Zdroje budou!“, protože na papír a barvy pro tisk peněz vždycky něco zůstane. To vše bude oslabovat přirozený rozvoj  jednotlivých států a vyvolá potřebu a volání „Evropo, pomoz nám!“

AD TERCIUM:  Ukrajina a současný vývoj souvisí s oběma odstavci výše. Evropa si vyžírá naivitu a neznalost situace mezi mlýnskými kameny USA a Ruska. Tak, jak existuje zájem EU (který prokazuje dnes a denně potlačováním úlohy národních států, ochranou před neunijními státy), tak i existuje zájem USA, Ruska (a zatím skrytý u Číny). Evropa se nechala vlákat do pasti pod příslibem odbytu a many nebeské na Ukrajině, a vůbec jí nedošlo, co je jasné v každém chlívku - u koryta společně s větším prasetem menší bude odstrkováno. Nedej bože pokud se u koryta strkají už dvě velká prasata. Pokud vyhraje první prase, tak se můžeme připravit na další vlnu migrantů, což paradoxně může vyrovnat islámskou vlnu. Pokud vyhraje druhé, tak EU bude platit Ukrajině její obnovu (ale z naší společné kasy a migranti stejně přijdou), a nikdy „půjčené“ peníze neuvidí. Nic na tom nemění fakt, že to budou jen vytištěné papírky s imaginární hodnotou. Ekonomika je v tomto bodě neúprosná, protože již dnes v Evropě se na naplňování rozpočtů států podílí skutečnou prací (ti, co skutečně něco vyrobí, ne odslouží či odkloní) přibližně třetina práceschopných a ochotných.  Zbytek, tj. více jak 2/3 jen z toho žijí. A do toho nám přibývají další (většinou z islámských států), kteří i ve druhé a třetí generaci pracovat a tvořit nějaký produkt nebudou. V každém případě tak Evropa ponese následky hazardní politiky, které se budou násobit rozmláceným středním východem, protože za oceánem to vymysleli jinak. To vše bude oslabovat ekonomický rozvoj  jednotlivých států a vyvolá potřebu a volání „Evropo, pomoz nám!“  „Dobře“ vymyšleno.

Autor: Jaroslav Fišer | úterý 24.2.2015 7:30 | karma článku: 21,13 | přečteno: 446x
  • Další články autora

Jaroslav Fišer

Opozice hraje vabank!

Koukám jedním okem na panoptikum paní Jílkové a je zřejmé, proč jsme v loji. Pirát říká, že se stejně skoro nic neotevře ale budeme se mít líp. Přísedícímu leze pysk z dětské roušky, paní blábolí nesmysly. Otřesná reprezentace.

12.2.2021 v 4:00 | Karma: 33,54 | Přečteno: 921x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Proč Vláda v ČR pomáhá více bankám, ne lidem a firmám?

Existuje skutečná snaha obnovit ekonomiku nebo je to jen další fígl, jak přesypat zlaťáky? Pomoc musí být skutečnou pomocí. Zatím to vypadá na záplatu.

9.4.2020 v 14:20 | Karma: 20,61 | Přečteno: 583x | Politika

Jaroslav Fišer

Chce to rákosku-ale na koho!

Učitelé učí blbě dějiny. Jak řekl pan ministr, tak ty moderní. Kde ale jsou důkazy ve schválených učebnicích. Zatím nikde. Chybí nám ve školách velké UCHO? Ta paranoia už je mimo stupnici psychiatrů. A národ dále blbne.

15.1.2019 v 12:20 | Karma: 34,24 | Přečteno: 918x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Ó běda, běda-až do oběda!

Mělo by být pravidlem, že když poslanci nějaké strany budou navrhovat opatření ve školství, tak by měli povinně absolvovat minimálně měsíční stáž ve škole. V případě obědů zdarma je ideální vrazit jim naběračku v jídelně ZŠ.

4.1.2019 v 7:30 | Karma: 29,74 | Přečteno: 741x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Otázky ze Štrasburku.

Zločin ve Štrasburku zatím vyvolává jen vášně. Za nimi se vynořují otázky, jak je to vlastně s bezpečností v Evropě. Vrah má být údajně veden ve skupině extrémně nebezpečných potencionálních zločinců. Přesta zatím mizí.

12.12.2018 v 10:37 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1491x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Vojenský veterán z Iráku a chemik, rovněž pedagog,právník a občasný analytik a blogger.

Seznam rubrik