Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Páteční omývání mozku – číslo 1.

Tak nám EU oznámila, že rotačky na peníze pojedou na plný pecky. Není se co divit – americký FED to už dělá pěknou řádku let a v posledních letech rotačky zrychlil. No, a výsledky se dostavily. Ekonomika v USA dle slov odborníků roste a světlé zítřky jsou zachráněny.  Vytiskneme, stát promění v dluhopisy a ve světě se najde dost spekulantů ke koupi. A Evropské finanční hlavy sdružily závity a naskočily na podobný dluhový tobogán. Bohužel jim k tomu chybí ty správné koule.

Protože stále platí, že „Co je dovoleno Jovovi - není dovoleno volovi“, tak nás tento evropský tunel zavede na smradlavější stranu smetiště. I když nacpat 60 miliard EUR měsíčně do Evropy vypadá lákavě, ale sežrat se to nedá, tak snad jen na tapety  Teď ještě zbývá vytesat to do kamene ve Stonehenge, aby si naši potomci s kyjem v ruce přečetli, jak jsme jim zajistili návrat k pazourku a oštěpu. A tak si na konec ekonomického úvodníku zazpívejme „Civilizace, není legrace, nejlepší je bez rozumu a též bez práce!“

Kladný a kreativní vztah k historii prokázal i vrcholový představitel  Polska  s podvrcholovým představitelem Ukrajiny. Hovořit v Německu o tom, že Osvětim osvobodili Ukrajinci (protože to byl Ukrajinský front), tak to si zaslouží pořádně vykartáčovaný mozek. Myslím, že někteří Němci se následně vrhli na půdy prohrabat bedny po dědečkovi a oprášit válečné kříže. Namíchlo to i doposud uhlazeného Lavrova, který zjišťuje, že na poloidioty platí místo diplomatické mluvy poloidiotština. Jen čekám, až se u nás objeví průlomový slabikář, kde blonďatého vojáčka s gymnasťorkou nahradí thymolinový ranger, pro jistotu v dvojím nerasistickém provedení – tj. napůl bílý napůl černý. Jistě už u nějakého našeho nového buditele čeká v šuplíku. Plno koryfejů-historiků máme i u nás – už od revolučního února a na obrazovce ČT je můžeme vidět i dnes, je to stejná sorta. Mohli napsat historii Česka s názvem „Z Prahy do Kremlu zkratkou přes Washington“.

V kaviárovém sále v Davosu se sešla asi polovina majetku světa a projednala zásadní téze ústředního výboru této pokrokové organizace o tom, jak se budeme mít ve světě dále. Zatímco slušní manželé Microsoftovi  nás ujistili, že v roce 2030 bude Afrika soběstačná a rozvinutá, tak prezident Porošenko opět hovořil o tom, jak ženou ty zrádné Ruské mužiky za Ural, a že ani píď ukrajinské země nedají. Špatně se ale domluvil s těmi, co to vodpískali na letišti v Doněcku. Bohužel, mecenáši už jsou na to zvyklí a nijak na takovou rétoriku už neskočí. Chtějí činy – vyčistit korupci, uvolnit ceny plynu, elektřiny a všeho dalšího na Ukrajině – což bude znamenat, že z Ukrajinských bohatýrů se stanou opět mužici. Pro oligarchy je to jako ukousnout si nohu chycenou v železech. Jo, a ta Afrika – tak skutečně taky může být v roce 2030 soběstačná, ono těch zbylých 2 milionů islámských obyvatel se tam jistě uživí.

Světelný meteorit se objevil i nad ostrovem Kuba. Někoho u Obamů napadlo, že by se vlastně mohli nějak domluvit s Castrovým stínem a vytloukli klíny ze dveří. Bohužel republikánská vládnoucí administrativa na to kouká jinak a těch pár kubánských doutníků si nadále nechá pašovat. Co kdyby ale Rusy napadlo dočasně Kubu navštívit s raketami? Proto alespoň někdo z americké vily pšoukne do kozího chlívku na Kubě trochu demokracie. Šamponování mozku předvedl i Obama ve své eseji o stavu americké unie. Komplexně zdůvodnil, že to Putin zase posmolil a že i doma v USA to dá do pořádku. Chystá se utnout žílu u pytlíku těm fachmanům z Davosu a poctivě podělit (nebo snad řekl podělat) všechny Američany. To se mu to povídá, když už obě komory Kongresu neregistrují, co povídá. Jedno se mu ale musí uznat – rétor je to dobrý. Určitě dobře studoval historii Německa po I. světové.

Jinak v Evropě, kromě Davosu, se nic moc extra neudálo. Teda pokud nemyslíme helvétský frank, který prchá dále od eura. Jen bych chtěl vědět, jak to ti bankéři vycítili kdy to přijde. Zřejmě vsadili na historii – Evropa vzešla i z řeckých kořenů a vypadá to, že ty kořeny už uhnili – což uvidíme v neděli po volbách v Řecku. A  k tomu se ještě proslýchá, že Rusko jim tak chce otevřít kohoutek s ropou do Evropy a třeba i zrušit embargo na panenský olej, což bude znamenat, že veškerou úrodu na deset let budou moci vyvážet  do Moskvy. A vůbec, ty sankce EU na Rusko se začínají vybarvovat jako perníková chaloupka. Většina jižních států pomalu začíná loupat perníček a zůstává jen baba Jaga, která se tváří, že bude tvrdší než Reagan. Jen by mě zajímalo, zda je takový diamant, nebo v těch odposleších jí amíci něco našli, co jí může zlomit vaz. V každém případě německá lokomotiva začala upouštět páru. Což je nebetyčná škoda, protože u nás má plno nákladních vagónů včetně toho, že se Česko hrdě veze ve vagonech třetí třídy.

Stejně tak v Česku to byla selanka. Vzpomínka na Palacha se nějak zvrtla na zemaniádu a naše média pokračují ve svých excelentních výkonech. Macecha stát si vzpomněl, že je i matkou a začal se zajímat o děti v zemi fjordů – vypadá to, že se na tom dají urvat i politické body. Vnuk Kim ir sena nás poctí svou velvyslaneckou přítomností a bude si debužírovat v Praze. To naopak odsouzený bývalý poslanec Wolf někde v nějakém emirátě živoří a žádá o milost za zneužité dotace z EU. Měl to blbě načasované- nyní těch peněz bude v EU plno, a možná že za rok, za dva, bude naopak oslavován jako bojovník za zničení EU. Oslavy za pár let mohou také potkat některé bojovníky v Česku za právo prosadit zde právo šária. Ali bin Halik a další se domnívají, že islám spokojeně zabřezne v českomoravské kotlině a naučí ty bezbožné obyvatele křesťanství. Což je jistá mýlka, stejná jako ta, že Fatima Šabatová bude dělat ombudsmanku v islámské stát.

Myslím, že jako výběr to stačí. Teď mi klikla do emailu zpráva, že za 990,-Kč příspěvku získám obratem na americké náboženské univerzitě certifikát s titulem Dr.h.c. – doktor honoris causa. Tak už je mi jasné, co s tou Emerikou je.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Fišer | pátek 23.1.2015 6:06 | karma článku: 25,10 | přečteno: 776x
  • Další články autora

Jaroslav Fišer

Opozice hraje vabank!

Koukám jedním okem na panoptikum paní Jílkové a je zřejmé, proč jsme v loji. Pirát říká, že se stejně skoro nic neotevře ale budeme se mít líp. Přísedícímu leze pysk z dětské roušky, paní blábolí nesmysly. Otřesná reprezentace.

12.2.2021 v 4:00 | Karma: 33,54 | Přečteno: 921x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Proč Vláda v ČR pomáhá více bankám, ne lidem a firmám?

Existuje skutečná snaha obnovit ekonomiku nebo je to jen další fígl, jak přesypat zlaťáky? Pomoc musí být skutečnou pomocí. Zatím to vypadá na záplatu.

9.4.2020 v 14:20 | Karma: 20,61 | Přečteno: 583x | Politika

Jaroslav Fišer

Chce to rákosku-ale na koho!

Učitelé učí blbě dějiny. Jak řekl pan ministr, tak ty moderní. Kde ale jsou důkazy ve schválených učebnicích. Zatím nikde. Chybí nám ve školách velké UCHO? Ta paranoia už je mimo stupnici psychiatrů. A národ dále blbne.

15.1.2019 v 12:20 | Karma: 34,24 | Přečteno: 918x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Ó běda, běda-až do oběda!

Mělo by být pravidlem, že když poslanci nějaké strany budou navrhovat opatření ve školství, tak by měli povinně absolvovat minimálně měsíční stáž ve škole. V případě obědů zdarma je ideální vrazit jim naběračku v jídelně ZŠ.

4.1.2019 v 7:30 | Karma: 29,74 | Přečteno: 741x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Otázky ze Štrasburku.

Zločin ve Štrasburku zatím vyvolává jen vášně. Za nimi se vynořují otázky, jak je to vlastně s bezpečností v Evropě. Vrah má být údajně veden ve skupině extrémně nebezpečných potencionálních zločinců. Přesta zatím mizí.

12.12.2018 v 10:37 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1491x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Izraelská armáda drží palestinskou stranu Rafáhu, v Káhiře se jedná o příměří

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  18:19

Izraelská armáda v úterý zahájila operace ve východních částech Rafáhu na jihu Pásma Gazy. Obsadila...

U Strakonic havarovalo několik aut, letí tam vrtulník. Silnice na Písek je zavřená

7. května 2024  17:49

U Strakonic na silnici I/4 havarovalo několik vozidel. Vozovka ve směru na Písek je kvůli havárii...

Mezi extremisty stále dominuje takzvané antisystémové hnutí, tvrdí vnitro

7. května 2024  17:02

Dominance tzv. antisystémového hnutí na české extrémistické scéně přetrvává. Jeho představitelé...

Podnikatel myslel, že investuje. Podvodníci zatím vysáli z jeho účtů 20 milionů

7. května 2024  16:53

O 20 milionů korun přišel kvůli internetovým podvodníkům třiašedesátiletý muž z Hradecka. Podle...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Vojenský veterán z Iráku a chemik, rovněž pedagog,právník a občasný analytik a blogger.

Seznam rubrik