Migrace do Evropy - past budoucnosti

Současný atak na jižní část Evropy je sice mediálně výživný ale nikdo nechce odhalit jednu z hlavních příčin.Je jasné, že průběžná migrace z chudých států Afriky a Asie je nevyhnutelná vzhledem k rozdílně početné populaci. Tisk dnes pláče nad mrtvými v moři a nevzpomíná si na to jak jásal, když padali arabské režimy. Nechce si přiznat, že hlavní příčina je povýšenecký vývoz demokracie USA a EU za každou cenu. A to i do zemí, které nemají šanci demokracii udržet, ba ani vytvořit do 50 let.

Itálie a Řecko sklízí v první linii "civilizační" postoj rozvinutých států, kteří ve své nadřazenosti chtějí měnit režimy nejdříve vyhnáním chudých a nespokojených do ulic, posléze i zbraněmi a vojenskými poradci. Irák, Libye, Sýrie,Jemen a další části Afriky jsou rozvrácené politickými a vojenskými zásahy především USA a za souhlasu Evropy. Stabilní režimi, které měříme očima rozvinuté Evropy a USA jako totalitní a despotické, jsou jen odrazem kulturního a sociologického vývoje, kdy vláda silné ruky je akceptována. Největší "legrací" tohoto vývoje je, že si to má vyžrat celé Evropa a zbrojařské a naftařské korporace ze zámoří se chechtají a počítají zisky. I ze zbraní, které do těchto regionů odeslali.

Jen za deset dní do itálie dorazilo více jak 11000 uprchlíků a to se jich nejméně ještě 10% utopilo. Pokud to půjde takto dál, tak dříve nebo později zasáhne tato vlna i centrální Evropu a všechny státy bez rozdílu toho, zda slepě držely basu s velkým bratrem, či ne. Přinese to velkou nestabilitu do Evropy, multietnické pnutí a důsledky se projeví i v ekonomice a politice - nacionalismus bude narůstat, silová řešení budou více sympatická, a od toho je jen krůček k novému führerovi. Možná, že to je i cíl velkých kormidelníků demokracie.

Vyhlídky jsou špatné a to nám ještě doutná rozdmýchaný konflikt na Ukrajině, který je zatím v relativním klidu - ale i zde se může výbuch objevit. První na řadě těmto slovanským utečencům bude Slovensko a Česko.V celosvětovém kontextu tak začíná ubývat lidí, kteří by se chtěli podílet na své obživě třeba v chudém arabském či asijském státu, a nastává exploze spotřebitelů, žadatelů, konzumentů. Bohužel je v Evropě. Iluze, že imigranti se zapojí do pracovního procesu a jejich přínos je jen snem. V nejlepším případě vytlačí původní obyvatele, protože jediné, co bude narůstat, tak to budou potomci těchto imigrantů.

Jak z toho ven? Obávám se, že Rubikon již byl překročen. Je nutné přestat vyvážet "civilizaci", je nutné řešit vnitřní problémy bez toho, že zahájíme konflikt či občanskou válku někde jinde. A je potřebné uvědomit si, že nelze zachránit celý svět, pokud se nehci zničit sám. To není sobectví, to je život.

Autor: Jaroslav Fišer | středa 22.4.2015 23:16 | karma článku: 21,82 | přečteno: 583x
  • Další články autora

Jaroslav Fišer

Opozice hraje vabank!

12.2.2021 v 4:00 | Karma: 33,54

Jaroslav Fišer

Chce to rákosku-ale na koho!

15.1.2019 v 12:20 | Karma: 34,24

Jaroslav Fišer

Ó běda, běda-až do oběda!

4.1.2019 v 7:30 | Karma: 29,74

Jaroslav Fišer

Otázky ze Štrasburku.

12.12.2018 v 10:37 | Karma: 37,78