Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Krvavý budíček USA a EU

Poprava novináře v přímém přenosu šokovala celou Ameriku. Nejen ji. Je to budíček i pro EU a pro ty, kteří ještě nepochopili, že část islámského světa je v jiném století. Je tomu skutečně tak – podle jejich kalendáře brzy začne rok 1436. V tu dobu se u nás v Jihlavě vyhlásila Basilejská kompaktáta, která definovala vztah mezi církví utrakvistickou a církví římskou. Vytvořil se tak vzájemný minimální konsensus a byla výsledkem husitských válek. Tuto historii připomínám proto, abychom si uvědomili, jak daleko je islám od Evropy a USA.

Na druhé straně je potřeba říci, že USA a EU platí za nepochopení reality a snahy likvidovat přirozené struktury, které islámský svět provází. Zájem těch, co ženou mladé fanatiky do svaté války s vidinou obětování a obcování s pannami v ráji, není usmířit se. Jako účastník mise OSN v Iráku, kdy Saddám byl ještě naživu, jsem přes 7 měsíců projížděl celý Kurdistán a Irák. Míra jejich neznalosti naší kultury, kterou se především USA snaží vyvážet do světa, byla a je u obyčejných lidí veliká. Jejich denní starost je přežít. K tomu si volí životní postoje, které jim to umožní. Jejich náboženští vůdci nestojí o žádný jiný pohled na svět, než ten jejich. S každým novým pohledem se totiž zmenšuje jejich moc manipulovat s lidmi a držet je v duševním otroctví. Tuto filozofii ostatně zná i Evropa, kdy církev ve středověku se chovala obdobně a pokud bychom se v historii národů tomu nebránili, byly bychom na tom podobně.

Přesto je hlavní podíl viny za popraveného novináře na rukou těch, kteří demontovali vůdce států v regionu z pocitu, že světlo demokracie zažehne nový pohled islámského světa. Z Libye, Iráku, Libanonu, Afganistánu , Sýrie i Somálska se staly vnějšími zásahy nestabilní státy. Jak hluboce se mýlí je tak vidět v celém islámském světě. Do krvavých rukou chamtivci vložili krvavé zbraně a často vehnali lidi do občanské války. V touze po ovládnutí regionu navedení politici zasáhli do společenského uspořádání, které nám může připadat jako nedemokratické. S prominutím, demokracii má většina lidí v tomto světě u zadele. Oni sami ve svých vztazích (často i  rodině) a mezi sebou, vyznávají jen princip výhody, síly nebo podrobení se. Jenom mě tak napadá, zda i USA a EU nepřivedli demokracii u  nás ke stejným, i když skrytým, principům. Civilizovaný diktátor je v islámské světě, v takto vytvořené společnosti, pořád lepší než krvavý a nesmiřitelný fanatik. I když se takové porovnání nebude líbit salónním politikům a gaučovým intelektuálům, skutečná realita na místě je taková. Ve skutečnosti hnacím motorem západních států je nahradit jednoho diktátora jiným, tj. diktátorem zisku. Zahrávání si s tímto regionem v duchu budoucích zisků a prosperity koncernů je šílený risk, který skončí v krvi. Nakonec USA a EU bude muset zlikvidovat co nejvíce bojovníků fanatiků a žoldáků. Je to jediná cesta, jak situaci v regionu stabilizovat.

Středověk v této oblasti je přítomný a je zřejmý. Lidé jsou zde rychle srdeční, ale rovněž Vám rychle uříznou hlavu a píchnou do zad. I Evropa měla svůj středověk a musela se přes války, mor a revoluce prostřílet a prosekat do současného stavu. Nejhorší na současné situaci je to, že angažovanost USA a EU v islámském světě s sebou nese příliv jejich kultury a zvyků do prostředí, které jsme si v Evropě často i krvavě vybudovali. Kromě negativního pohledu, častého zbytku fanatismu a kulturních odlišností, je jejich velkou zbraní „kultura dělohy“, kdy jejich přirozený přírůstek v Evropě je znatelný. Jen poslední intelektuální blouznivci mohou obhajovat multikulturalismus v podobě, který jsme si v dobré víře zavedli.

Pro takové mám jen jednu alegorii z amerického filmu Den nezávislosti. Je smutné, že se USA a EU nechtějí poučit. Jejich skvělý filmový americký prezident se ptá před akváriem příslušníka cizí rasy, která ničí naši planetu a vraždí lidi ve velkém: „Co máme udělat, abychom se domluvili?“ Odpověď je lakonická: „ZEMŘÍT!“.

J. Fišer

Autor: Jaroslav Fišer | čtvrtek 21.8.2014 9:11 | karma článku: 35,49 | přečteno: 1758x
  • Další články autora

Jaroslav Fišer

Sýrie – epizoda o šílenství.

Zlom v boji proti ISIL je již faktem. Turecko s USA v zádech realizují nový plán. Analýza současného stavu v Sýrii je vážná. Dopadne to výborně (alespoň zde, na konci článku).

5.2.2016 v 10:00 | Karma: 30,13 | Přečteno: 806x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Fišer

Ostravó, Ostravó – ozve se - Bakaló, Bakaló!

Dnes platíme za chyby, které stát udělal před dvaceti lety. Za dvacet let budeme znovu platit za hloupou politiku otevřených dveří. Ostravsko je jen příkladem dalších našich volovin.

3.2.2016 v 11:15 | Karma: 26,00 | Přečteno: 783x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Fišer

Experiment Kosovo vrací úder.

Vznik Kosova byl jen předobraz další destabilizace v citlivé části Evropy. Bohužel, kromě USA, které zde mělo své strategické globální zájmy, se i EU propůjčila k tomu, že zde vznikl další stát, který bude Evropu ohlodávat.

1.2.2016 v 11:00 | Karma: 38,63 | Přečteno: 1272x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Fišer

Integrace v současné podobě je mrtvá.

Současným faktem je, že se nikdo neodvážil napsat pravdu, proč nejde integrovat člověka s islámským náboženstvím do Evropy. Není to totiž "přijatelné" pro degenerovaný proud evropského myšlení.

28.1.2016 v 16:58 | Karma: 36,52 | Přečteno: 1301x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Fišer

Vyslanci a kolonie Česko

Hraběcí rady, pokrytectví a nevhodnost. Tak by se dala nazvat iniciativa velvyslanců některých států, kteří vytváří propagandistické kampaně. Aneb - páníček cvičí svého mopslíka.

26.1.2016 v 14:16 | Karma: 29,57 | Přečteno: 543x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Fiala rozhodnutí vítá

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  15:20

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

Vagony po nehodě u Klínce odklidí dopravce. Policie zahájila úkony trestního řízení

3. května 2024  11:11,  aktualizováno  15:17

Policie prověřuje čtvrteční vykolejení osobního vlaku bez strojvůdce poblíž Klínce u Prahy pro...

Tramvaj srazila chlapce, který přebíhal přes ulici. Skončil v nemocnici

3. května 2024  15:03

Záchranáři převezli v pátek ráno do nemocnice šestiletého chlapce, kterého srazila v Plzni tramvaj....

Do školy v Litvínově vnikl muž. Policie ho zadržela poblíž kvůli jiné krádeži

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  14:23

Desítky policistů, hasiči i záchranáři se ráno sjeli k litvínovskému gymnáziu. Důvodem bylo...

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč

  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Vojenský veterán z Iráku a chemik, rovněž pedagog,právník a občasný analytik a blogger.

Seznam rubrik