Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Neopodstatněný ptakopysk kardinálního kardinála. (I.)

Varování: Určeno pro náročného, spíše však pro velmi náročného, ne-li dokonce pro extremně náročného čtenáře. Nedoporučuje se kardiakům. 

Žebroví pralesa krepovitě se vzdouvající. Lascivní obinadlo. Čajové dýchánky bez čajů, v nedýchatelném sevření. Vykřičník? Otazník! Brojler a karma: Kdo to rozsoudí? Jiskrně, ztepile a beze švů? Kdyby bojler.. Nebuďte bláhoví. Ten přece už vůbec ne. Běžte raději pro Martu. Beztak je už téměř v nedohlednu. To ona. Až tam. A mesiáš v nás; jistě nevědomky. Lámání v dívce. Expresní bříza a - ovšem potažmo - Humpolec. I humpolácký? Snad ne.. Romanticky zvracíme na sáhodlouhé kopretiny. Bez unáhlených gest. Guest. Prameny smutku si drze dopřát a jako šlechetný zbabělec zahnívat hbitým jazykem do své odvěké paštiky. Nyní nekokrhejte! Teď už nikoliv.. Vyplouváme. 

Hrnec neukojitelně a bezbřeze rozprostřený. Sépiová modř. Něžná.. A potom už jen čtyřicátník neurčitého věku. Že by s gazelou? OK. Oukej. Ouklej. Vystoupá na dno hory, několik veselých ubrečenců ho rozčtvrtí. Na dvě třetiny. A ještě než.. Ne! Odvraťte tvář! Na začátku konce se žoviálním přítelem kobry. Splývání. Ale kde je blizna a toaletní hajzlpapír? To láska. Ona ubíjí k nemluvnosti. Jak výmluvné!! Paradoxy leknínů, stereotypy monokin. Těch s odvětranými copánky, ale opět ne. Či snad ano? Ano? Pro falešnou slávu, pro pár zlaťáků?!? Potom tedy nudle s mákem na roštu, markýz de Sade, vysavač a několik deka gothajského salámu. Asi tak patnáct. A hezky pěkně s cibulí, hlavně dost octa. A pivko - to je jasný.. Jedno, dvě, tři... Odplouvání.

U sta vorvaňů! Neklejmež. Pustá ústa křepelek. Kry špín kryje Kryšpín. A ví to de Vito? Korán je okorán. Trubte na poplach! O Neotesánkovi. Nedůvěřivý domovní důvěrník. Budete souzeni ve svých souzněních. Všechny ty pistole jsou přece tak zbytečný. Loučení. Louče v ní. A pod ní klec. Zkalená. Barbar Onan. I rituál Irituál kvintetu. Teta kazí nejen Libuši. Vy Emilové! Víme. Háčkujeme. Jódlujeme. S tupým nadhledem vykloubených okapů a v nížinách. Ke strojům! Cha chá. (To byl Hácha.) Krá, krá.. Vy? Krávy. A jiné krávy. Ještě další. A opět jiné. Push to talk, to vám vzkazuje Peter Falk. Záhrobí. Mafra kafrá. Jmenuji se Vejražka. Jean Marie Vejražka. Anebo raději žádný pes. Ne, prosím..teď mě opravdu nerozesmívejte. Věčné návraty.

Málo procent na ocelovou tmu, žoviálně vydlážděnou. Uvolněná křeč. Pokud se jabloň neokotí, nebo dá-li (dá???) v dáli hodně hodná husa bez provázku (to vskutku až posléze..) drzé cestě ostře krátký rybník. A Zemani? Není to absurdní trakař? Bude to nejspíš žlutočerným koprem standardního střihu a s kapustou vášně vážně bezuzdné. Bez uzdy. Obří trpaslík. A kolik Sněhurek? Tápání té paní.. Asexuální harasment, homo rektus a lichotivé nadávky, které urvány ze řetězu krouží neurvale kolem. A stolní les v celé své hrabivosti, ten už nikdy. Svítání. Bestie zakulacena kyslíkem. Nalomíš? Pokropíš? Vloudíš se? Není vyhnutí.. Ideály nezní v hlavách lavic kučeravých kampeliček. Kdeže Robinson! Opětovné nikoliv. Všeobecné pachtění bez srny v podpaždí. In vino veritas. (TASS netas!) In pivo taky veritas? Asi.. Prostě v chlastu. 'Ještě jednu velkou vodku a zaplatím..' Bloudění.

Nemoci uchvátit moc mocných ani bezmoc moc nemocných. Celé hory košer vepřového. Už odjíždíte? Ale proč bez protilátek a tančíc tango? Klára. Kvadratura kruhu, jenž se otevřeně uzavírá. Tak co.. Slévání ořechů do jednoho tunelu. Právem neoprávněný maximální minimalista bez opory, bez opony. S odleskem věčných hrábí. Nešlapat.. Tragedie pana nadlesního Kadeřábka. Konev okleštěných taškařic ve stromech. Tři sestry. Žádný bratr, natož velký. A nespočet tet, několik strýců, čtrnáct sestřenic a sedm bratranců. Z toho vlastně jeden nevlastní a dva Veverkovi. Nejsem spokojen!!! Kdyby měl syna a žil v Rusku, nazval by ho Dněprostroj. To je naposto nomání Luďo.. (A kdyby to byla dcera?) Dokonalý zadek nádherné blondýny. Ale to sem vlastně vůbec nepatří. Já jen, že tu teď prošla. Anebo to byla bruneta? Vím jen jistě, že nějaký vlasy měla.. Co je vlastně důležité? Stojím opodál. Včerejší nástupiště. Smíření.

Pokročilé stadium rakoviny kostí Kostěje Nesmrtelného. Ach vy jezutelátka.. Šílenství věřících neznabohů vylízávajících se z toho. Zduř Bůh! Až na věky. Kámen. Zpět! Jen zpět..! Nerudný Ruda a jeho depresivně zvrácená pohoda. Ach vy neustále se opakující Dařbujáni bez svých věčných Pandrholů! Neukojitelná kojná. A že prý smrt.. Snad tomu nevěříte? To i vy jste se nechali nachytat? Nebuďte bláhoví, nic takového není. Láry fáry! Byla by to dost kravina..nemyslíte? Ale co na to vše tajemník Jakl? Ten je snad už na tom Měsíci. A co Jan Tleskač? A prijmeniijmeno? Dřevostavby naší mysli. Lidé zděte! Protože co jiného v dnešním včerejšku. Pouhé krákání olověně zastřeného jelena. Nezastřeleného. Nezastřelitelného, protože oheň. Kapři na Capri, to by bylo vskutku neméně kapriciózní.. Fajn - jak myslíte. Oni se nerozpustí. Nebo extrakt? Jistým nevalným způsobem..budiž. Jo? Hm! Tedy kominík. A ten koks je čím dál tím dražší! Ale kvalitní, to zase jako jóóó.. Absolutno. Bílé... 

P.S. Pokud všem výše vylíčeným příhodám rozumíte, získáváte deset bodů, znamená to, že jste sakra náročný PAN ČTENÁŘ a já asi budu něco jako James Joyce. Jestliže to naopak vůbec nechápete, získáváte bodů sice jen pět, ale zase nejspíš budete vcelku normální. Tak co... (Pokračování příště. A nezapomeňte, kde jsme skončili...:-) )  

    

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Fišer | neděle 5.7.2009 9:56 | karma článku: 15,97 | přečteno: 1009x
  • Další články autora

Petr Fišer

Fenomén Vlasta Beneš.

Tímto článkem bych se chtěl pokusit o zpopularizování originálních příspěvků pana Vlasty Beneše, jimiž proslouvá pod seriálem iDNES.cz "100 pohledů na Česko".

3.7.2016 v 12:16 | Karma: 26,08 | Přečteno: 2297x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Hele, Svěrák!

Takovej ten pocit, když proti vám jde po ulici nějakej prošedivělej strejda a najednou si uvědomíte, že je to samotný mistr Svěrák..

27.6.2016 v 19:30 | Karma: 18,62 | Přečteno: 1377x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Pan demagog: Břetislav Olšer.

Bude-li zmíněný pan bloger-spisovatel pokračovat podobným stylem, jako ve svém posledním opusu ( http://olser.blog.idnes.cz/c/314150/Mili-blogeri-za-amnestii-spoluodpovida-vlada-ne-pouze-prezident.html ), má myslím slušnou šanci, že jednoho dne vstoupí do jazyka českého tento obrat: To je naprostý olšerismus!

5.1.2013 v 12:10 | Karma: 27,79 | Přečteno: 3201x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Pátý přes devátý..

O pocitu štěstí, o špendlíku s takovou tou hlavičkou, o tom, kam bych s ním rád píchnul pí. Bobo a tak..

16.11.2012 v 11:53 | Karma: 14,42 | Přečteno: 1090x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Mám rád Jaroslava Duška, leč psát o něm jistě bude fuška..

..trocha poezie (tzv. 'nedělní chvilka') na úvod.. Jo a nemám na mysli bývalého předsedu železničních odborů...

11.11.2012 v 9:55 | Karma: 16,92 | Přečteno: 2136x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Poslanci schválili zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  11:59

Přímý přenos Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky, nejen pro...

Rusko chce zabrat větší část Baltu, znervózňuje Finy a Litevce. A popírá to

22. května 2024  10:53,  aktualizováno  11:57

Ruské ministerstvo obrany navrhlo revizi hranic ruských teritoriálních vod v Baltském moři,...

Norsko, Španělsko a Irsko uznají Palestinu. Terorismus se vyplácí, reaguje Izrael

22. května 2024  9:47,  aktualizováno  11:53

Norsko, Irsko a Španělsko formálně uznají Palestinu jako stát. Bez uznání palestinského státu...

Nejčastější nemocí z povolání zůstává covid. Postihuje hlavně zdravotníky

22. května 2024  11:35

Ačkoli nových případů covidu je minimum, například za úterý jich přibylo jen 14 a v nemocnicích...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 136
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3345x
petfis@tiscali.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy