Co je kolaborace?

Když v době druhé světové války někdo omlouval zabíjení, genocidu civilních občanů nacisty, tak se tomu říkalo kolaborace. Nedokážu pochopit vyjádření premiéra Slovenska Fica. S tím se nedokážu srovnat.

 Podle našich i slovenských zákonů, ten kdo obhajuje totalitní režim, který se dopouští válečných zločinů, ten naplňuje trestný čin. Pokud se nepletu, tak Putin je označen za válečného zločince. Fico se zastává zločinců a hledá argumenty proti Ukrajině? Veřejně, před svým národem. Je mi to moc líto, že je premiérem Slovenska, které mám moc rád. O jaké mírové dohodě mluví? Když se do týdne Rusové stáhnou z Ukrajiny, bude mír. Tak jednoduché to je.

Ficovy názory mi "hlava nebere" a jsem na něho docela naštván. Včera jsem se vzrušením viděl film - 20 dnů v Mariupolu. Tam bydlí naší příbuzní a prožili "peklo na zemi". Jako křesťan bych neměl prožívat nenávist, ale jsem naštván a je mi z toho nanic.

Zároveň jsem zmaten, když čtu některé komentáře, které podporují tuto rétoriku. Myslím, že Fico není hoden jména premiér. A stavím se proti jeho výrokům a výjevům. Nechci nečinně jen přihlížet a mlčet. Stavím se ze Ukrajinu a jsem pro její podporu. Jsem moc vděčný za lidi, kteří si cení lidského života a nesou nezištnou pomoc, především utečencům, ale i celému národu.  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tadeáš Firla | úterý 27.2.2024 22:39 | karma článku: 25,24 | přečteno: 508x