Vcucavost hospod

Tak, jako mají různé látky různou savost a viskozitu, jako mají televizní kanály a různé délky sukní svoji sledovanost, jako mají sýry, salámy a popularita celebrit svoji trvanlivost, tak by měla být ustanovena nová veličina, a to vcucavost hospod. 

Hodnota této veličiny by pak mohla být uváděna v regionálních turistických průvodcích a měla by být pravidelně měřena a statisticky vyhodnocována, neboť hodnota vcucavosti se liší nejen od hospody k hospodě, ale kolísá též v čase, například u lokálů poblíž středních škol má výrazný vliv na vcucavost i to, zdali jsou právě prázdniny, či maturitní čas apod. 

Hlavním předpokladem vysoké hodnoty vcucavosti je samozřejmě dobré umístění hospody, ať již promyšlené, či nezasloužené a náhodné. Tak jako musí být na posr*ní, když někomu blízko domu postaví čističku, odkud k mu denně zalétává na zahradu neblahý odér, který tak nějak myšlenky k vyměšování směřuje, tak musí být kupříkladu postavení autobusových zastávek poblíž hospody pro hospodského pravým požehnáním a měl by denně na každou zastávku klást čerstvé květiny. Neboť spousta cestujících kráčí v dobré víře od autobusu rovnou domů, když tu náhle a zcela zákeřně je vcucne hospoda.

O existenci vcucavosti jako fyzikální veličiny jsem se dozvěděla záhy po svatbě. Je zvláštní, jak mladé maminky plné nejprve těhotenských a posléze kojících hormonů tuto nepopiratelnou přírodní sílu špatně snášejí; mnohem hůře, než například ranní nevolnosti. Maminky s kočárky se tak před koncem pracovní doby srocují u bran fabrik ve snaze této zákonitosti vzdorovat a živitele si tak vyzvedávají, ještě dokud se bezbranně potácejí z pracoviště v doznívajícím pracovním šoku a nemůžou se účinně bránit.

V našem městečku má v současné době největší vcucavost hospoda U Datla. Nádraží nedaleko (koleje do městečka se sbíhají ze tří stran), příjemné a vlídné prostředí hospůdky. Člověk se vypotácí z vlaku a než se vzpamatuje, Pepa už mu roztáčí druhé pivo. Poněvadž již neplavu v maminkovských hormonech a i manželské radosti mám již za sebou, přišlo mi vtipné a milé, když Datel poté, co mnohokráte vcucnul mého bývalého manžela i mou starší dceru, vcucnul jednoho krásného dne i tu mladší. Takový nějaký milý pocit, že všechno je v pořádku. Pravda, po hodině jsem začala přemýšlet, zda jsem se s tou radostí neunáhlila, zvláště když na můj nesmělý dotaz poslaný v sms mi dorazila odpověď "Přijdu brzo." Ta odpověď mne uzemnila. To je totiž velmi častá a velmi často nedodržovaná odpověď posílaná domů všemi hosty z hospod s vysokou vcucavostí :-)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Věra Firichová | pátek 10.5.2013 23:22 | karma článku: 11,13 | přečteno: 578x
  • Další články autora

Věra Firichová

Sláva osmičkovému roku.

1.4.2015 v 15:50 | Karma: 4,75

Věra Firichová

Sněhurka a jiné horory

9.10.2013 v 20:15 | Karma: 9,83