3) Opouštíme Evropu

Do odletu za oceán zbývají desítky minut. Až na včera zrušený let z Prahy zatím vše probíhá hladce. Z podivné apatie mne vytrhne snad až samotný přílet. Pevně doufám. 


Dokonce ani s odbavením nenastaly komplikace. Pokaždé mívám strach, že moje zavazadla budou těžší než povolují směrnice. Pravidelně na poslední chvíli přemisťuji věci z jednoho batohu do druhého. Tak jako včera v hotelu. Letos mi balení zkomplikovalo Žakysových sedm darů, jež vezu studentovi z minulého pobytu v Huasce - Galdinovi. Do 23 kg jsem se nicméně vešel ještě s půl kilovou rezervou.



GALDINO



http://my.opera.com/Filippo-CommUNITYinspiration/albums/showpic.dml?album=637145&picture=8697019



Vstupuji na palubu Airbusu, jež by mne měl během dvanácti hodin dopravit na druhý konec světa. Přemýšlím proč. Jaký to má celé smysl?



Hlava po dvou dnech bez vyspání nechce fungovat. Na lopotně položenou otázku hledá náznaky možných odpovědí jen velmi obtížně. Pevně věřím, že za pár týdnů budu mít jasněji.



Toužím konstruktivně pomáhat lidem, jež chtějí jít vlastním světlejším zítřkům naproti. Ale svět nezměním. Chci se učit a inspirovat odlišnou kulturou. Ale vždycky se budu vracet do té naší. Snažím se budovat pilíře mostu mezikontinentálních přátelství, ale sám své nejbližší na dlouhou dobu opouštím. Cíleně spojuji jedince v komunity, ale sám musím stát mimo. Chci zažívat lásku a mír, dosáhnout pokoje duše. Ale znovu se vrhám do nástrah málo civilizovaného světa.



Vloni jsem škemral o podporu. Letos se do projektu rozhodlo zapojit mnoho lidí, jež jsem ještě před rokem vůbec neznal. Posvěcují tak ideály všudypřítomné lidské solidarity na nichž se jej pokoušíme budovat. Na jednu stranu je to zadostiučinění, na druhou stranu projevená důvěra svazuje.



Nedýchá se mi nejlépe. Již nekopu jen sám za sebe a pár svých přátel. Hra se nám posunula z osobní roviny zase o trochu výš. Bylo by možné po tom všem ještě vůbec vystoupit?



Dnes už určitě ne. Dveře se zavřely. Airbus se odlepil od země a já se marně pokoušel vyhnat z hlavy tu spoustu otazníků, jež v ní nepříjemná „nejistota“ během těch pár posledních dnů dokázala vytvořit.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Filip Šena | čtvrtek 29.10.2009 18:52 | karma článku: 6,62 | přečteno: 4366x
  • Další články autora

Filip Šena

Přestřelka a velká zmrzlina

4.3.2012 v 20:55 | Karma: 10,03

Filip Šena

Boj o pozice, jednání s radnicí

26.2.2012 v 20:01 | Karma: 8,92

Filip Šena

Podpořme mexické ženy

12.2.2012 v 21:10 | Karma: 10,38