Hvězdy ti vnucují svou tvář

Semlelo nás to, byla tma. Stal si se nevěstou nebo nevěstkou? Nechceš se přizpůsobit, ale stejně se přizpůsobuješ tím, že se nechceš přizpůsobit. Jak chceš protestovat proti něčemu, když každý tvůj protest je produktem toho, proti čemu protestuješ? Chceš vystoupit, ale ve skutečnosti nastupuješ a zrychluješ černý vlak s černými vagony. Okna jsou zataženy závěsy stejně jako v té Kafkově povídce.

Běžíš do vesnice za lesem, kde lidé nespí. Proč nespí? Protože nejsou nikdy unavení. Proč nejsou nikdy unaveni? Protože jsou šílení... Ale ty šílený nejseš, minimálně víš o tom, že jsi šílený a to tě od té šílenosti osvobozuje.

Poslední dobou mi ženské, co tady znám začaly dávat kusy svých oděvů. Většinou vždy, když se s nimi opiju. Od S. už mám kalhotky, šálu, rukavice, čepici, M. mi dala už tři své šátky, dva už jsem hodil do řeky, rukavice a nesčetně ponožek, většinou ne páry... A náušnici...

Přivlastňuji si oděvy noci, abych je pak mohl svléct nebo snést? Venku prší a já balancuji na pomezí zenu a každodennosti. Proč nemůže být zen každodenností? Proč nedokážu říct, že nechci, když už nechci, a dokážu říct, že nechci jen, když chci?

Jak strávit čas svého Dasein, probdít v šílenství? Neustále přelézat nicotu, aby sis uvědomil sám sebe? Zabít své tělo - světlo v průchodě. Je jedno, na které straně vylezeš. Cesta tam a zpět je vždy táž.

Němci nikdy nepochopí, že život není tak vážný, aby si mu lízal prdel a prosil ho, ať tě přijme, aby pak mohl prdel lízat on tobě. Jsi negr noci, který valí svůj freestyle, i když ho nikdo neposlouchá. Prdel lížeš jen sám sobě. Hvězdy ti vnucují svou tvář a ty si nasazuješ jejich masku, aby ti ostatní uvěřili, že žiješ. Aby si sám sobě uvěřil, že ji můžeš kdykoliv sejmout.

Německo je anální národ. Jako se v angličtině všechny nadávky vztahují k „Fuck“, tak v němčině se všechny nadávky vztahují k „Scheisse“. Angličané tě chcou vyjebat, ale Němci tě chcou posrat. Myslím, že vždy chtěli jen všechny posrat, ale má nenávist k nim se stává láskou, protože skutečně milovat můžeš jen svého nepřítele.

Mana mi řekla, že Německo je pro ni hrob. Pro mě taky, ale já jej přijímám a miluji, protože nemůžeš milovat svůj život, pokud nemiluješ svou smrt. Protože život a smrt jsou jen obrácenou stranou jedné mince, není žádná další mince. Je jen panna a orel.

Ne! Je jen mince. Venku prší a já už nemám žádné prachy. Mana mi chtěla půjčit, ale odmítl jsem. R. by mi půjčil, ale jsem líný se ho zeptat. Má lenost je opak strachu.

Co dělat? Skončím na Bahnhofu? Skončím v Čechách? 

Je jedno, kde skončíš. Budoucnost tu ještě není a minulost tu už není.

Stal si se nevěstou nebo nevěstkou?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Filip Machač | pondělí 18.8.2014 16:30 | karma článku: 6,31 | přečteno: 527x
  • Další články autora

Filip Machač

Sépiová kost

13.2.2015 v 23:42 | Karma: 6,71

Filip Machač

Představy

3.2.2015 v 12:10 | Karma: 7,27

Filip Machač

Komm

23.1.2015 v 12:02 | Karma: 11,93

Filip Machač

Podoby

30.12.2014 v 22:40 | Karma: 4,69