Kuřáci všech zemí... spalte se!

Jsem nekuřák. Cigaretový kouř mi činil dokonce tak závažné dýchací potíže, že jsem byl letos na jaře nucen změnit zaměstnání, které jsem měl rád, neboť mi bylo i mým koníčkem. Bohužel, našim klientům bylo v prostorách firmy povoleno kouřit...

Dokonce jeden klient (který mimochodem firmě přinášel největší profit), v okamžiku, kdy vešel do mé kanceláře a blížil se k mému pracovnímu stolu, ve mně rázem vyvolal téměř astmatický záchvat, neboť byl jako vášnivý kuřák cigaretovým kouřem tak načichlý, že jsem celou naši schůzku byl nucen smrkat a kýchat... Pokaždé jsem to svedl na nachlazení, protože jsem neměl odvahu mu do očí říct, že důvodem mých dýchacích potíží je právě on, respektive jeho kouřem načichlé oblečení. V okamžiku, kdy si navíc zapálil cigaretu, vypadalo to mezi námi velmi zvláštně. Na své kancelářské židli jsem totiž vždy poodjel cca dva metry od něj a dělal jsem, jako že něco hledám ve skříni se šanony. Poté co dokouřil, zase jsem k němu "přijel" zpátky...

Kdo tedy koho omezuje - zda kuřáci nekuřáky nebo naopak, je z mé vlastní zkušenosti zřejmé. Vždyť si stačí položit jednoduchou otázku: Kdo byl na světě dříve? Kuřáci či nekuřáci? Odpověď je jasná. Na počátku jsme byli všichni nekuřáci. Kuřáci přišli až mnohem později. Nebo mi snad chtějí kuřáci tvrdit,že dítě se narodí s jakýmsi "kuřáckým instinktem"? Že kouření cigaret je lidskou přirozeností? Nikoliv.

V této při mezi kuřáky a nekuřáky je vždy právo na straně nekuřáků. Ať se jedná o restauraci, zastávku MHD nebo jakékoliv jiné místo. Kuřáci si již konečně musí uvědomit, že pokud kouří v dosahu nekuřáka, potom tohoto člověka omezují, respektive ohrožují jeho zdraví.

Pokud si toto neuvědomují, stávají se v očích nás, nekuřáků, obyčejnými sobci, hulváty a nevychovanci.

Takže kuřáci. Pokud nechcete, abychom vás měli propříště za absolutní omezence, udělejte laskavě, když na vás přijde ta nezvladatelná chuť na cigaretu, pár kroků stranou a zapalte si teprve v okamžiku, kdy budete v dostatečné vzdálenosti od ostatních.

Věřte nám, že my o kouř z vašich cigaret skutečně nestojíme!

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Filip Fuchs | úterý 6.7.2010 11:42 | karma článku: 24,89 | přečteno: 1917x