Kdy už se konečně začne na opilé řidiče pohlížet jako na teroristy?

Tragická bilance mrtvých při dopravních nehodách se o tomto prodlouženém víkendu prozatím zastavila na šíleném čísle 21. Mě osobně se nejvíce dotkla sobotní nehoda v Brně, při které byla bezohledně zabita 48letá žena a těžce zraněna patnáctiletá dívka...

Hned na začátku se musím poopravit. Ta žena totiž nebyla zabita, ona byla sprostě a bezohledně zavražděna! Jak jinak totiž nazvat chování 22letého, s prominutím dobytka, který nejenže nevlastnil řidičský průkaz, ale dokonce našel v sobě tu drzost usednout za volant se třemi promilemi alkoholu v krvi a v tomto stavu se řítit ulicemi města! Úplným vrcholem bezohlednosti je potom jeho snaha od smrtelné nehody, kterou způsobil, zbaběle utéct.

Být pozůstalým po této zavražděné ženě, neváhal bych a na místě bych tomuhle 22letému gaunerovi vpálil kulku do hlavy. Co jiného totiž udělat s takovým bezohledný hovadem? Co pozitivního může naší společnosti v budoucnu přinést? I kdyby se snažil sebevíc, nikdy nemůže napravit to, co v sobotu způsobil. Nikdy nemůže oné ženě vrátit život a nikdy nezbaví obrovské bolesti všechny ty, kteří ji až do konce života budou postrádat.

V těchto případech bych se skutečně přimlouval pro znovuzavedení trestu smrti. Přece není možné donekonečna tolerovat chování takových "řidičů". Následky jejich bezohledné jízdy se dají bez nadsázky srovnat s následky akcí teroristů.

Pokud naši noví zákonodárci chystají razantní změny v oblasti státních financí, měli by se stejnou razancí postupovat i v případě alkoholu a drog za volantem. Dokud se totiž v těchto případech nezačne postupovat razantněji, budou i nadále naprosto zbytečně umírat nevinní lidé.

Nevinní lidé, kteří byli zavražděni opilým či zfetovaným teroristou...

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Filip Fuchs | pondělí 5.7.2010 23:24 | karma článku: 26,36 | přečteno: 1454x