Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PGS

pgjed

8. 7. 2010 8:36
Jsou horší indicie, než opilost!

Autor se rozhořčuje nad smrtí dvou žen v sobotu v Brně. Je ale třeba siuvědomit, že je zavraždil řidič, který nevlastnil řidičské oprávnění!!!  Takových řidičů se na našich silnicích podle statistik pohybuje cca 30 tisíc. Tyto bych primárně trestal jako teroristy a za trestný čin obecného ohrožení vysokou sazbou nad 10 le v nejtvrdší vazbě s těžkou prací bez možnosti podmínečného propuštění. V případě že způsobí zranění, nebo smrt pak nejvyšším trestem bez možnosti propuštění. Opikství za volantem bych připojil přiměřeně ve velmi blízkých sazbách. 

0 0
možnosti
L

lrkfa1

6. 7. 2010 17:06
Od té doby, až soudci přestabnou chlastat

a fetovat. Jinak si ty mírné rozsudky za vraždy nedovedu vysvětlit.:-(

0 0
možnosti
S

someone_else

6. 7. 2010 9:37
Smrt ničemu nepomůže,

ale například takové galeje…!? Je pořád ještě poměrně dost prací, které už zdálky odrazují vysokým procentem úmrtnosti, nebo jsou přes svou fyzickou náročnost špatně placeny, anebo nad nimiž lidé zkrátka a prostě ohrnují nos. Onoho ožralého imbecila na mašině či v káře vůbec nepodezírám z toho, že by si ve třech promile ještě uvědomoval co dělá, ale protože jich pravděpodobně dosáhl vědomě a dobrovolně, důsledky podle toho musejí vypadat. Má-li mít trest nějaký účinek, nechť je skutečně trestem a nikoli dobou pracovního odpočinku.

0 0
možnosti
TF

Tomáš Flaška

6. 7. 2010 8:02
Rozdíl mezi opilým řidičem a teroristou....

.... je ten, že terorista koná s naprosto jasným záměrem zabíjet. Opilý řidič zabíjí z blbosti, hlouposti, nezodpovědnosti, náhodně .... Já tam vidím velký rozdíl. Zbytek si už proberte sám.

0 0
možnosti
LH

acvil

6. 7. 2010 11:35
Re: Rozdíl mezi opilým řidičem a teroristou....

...hlavní je výsledek - a ten je stejný...!!

0 0
možnosti
B

bullterrier.se.nesmeje@seznam.cz

6. 7. 2010 1:00
Já stále tvrdím, že zdejší lid je již zdegenerovaný,

a není schopný se o sebe postarat sám. Když si vezmete, kolik lidí je schopno akceptovat, že někdo, kdo zabije člena jejich rodiny, vyvázne díky podivným zákonům třeba s podmínkou, je to nějaké divné. Například hrdinského činu, kdy pozůstalý po obětech letecké katastrofy nad Švýcarskem, podřezal dispečera, který to zavinil, jako podsvinče, snad není nikdo schopen. Dokonce jej někteří blázni kritizovali. Přitom v Rusku vznikl jeho fanklub. Dokud se lumpům nedostane stejné odezvy, nebudou se ničeho bát.

0 0
možnosti

Mablung

6. 7. 2010 0:57
morální odsouzení

Podobné morální odsouzení neznámého člověka je docela trapné.

Lidé jako Vy nepochopí že tohle je také o náhodě a o prosté lidské pitomosti. Každý normální mladý člověk má zážitky které mohli skončit docela ošklivě. V opilosti (často i bez ní) jsme všichni dělali věci za které se dnes stydíme a mnozí z nás, při slušné dávce smůly, mohli být ve stejné  situaci jako je ten kluk. Ale neboť jsme smůlu neměli, můžeme odsuzovat ostatní ...

Svůj trest si zaslouží, obhajovat ho nehodlám. Musí nést odpovědnost za své činy. Ale morální hodnocení bych nechal na něm, jeho okolí a jeho obětech ...

0 0
možnosti
B

bear64

6. 7. 2010 0:18
Vice nehod

zpusobili strizlivy ridici :-P

0 0
možnosti
N

NTPT_V_EXILU

6. 7. 2010 0:06
Jste demagog.

je  veliký rozdíl mezi RIDICEM  a ožralýn dobytkem bez řidičáku. To samozřejmě vědí  všichni kdo mají hlavu na krku, v ní mezi ušima mozek a v něm alespoň trochu rozumu.  Srovnáváte tady nesrovnatelné. Antikarma  !

PS:  Zabít v opilosti lze třeba i tak když opilec šermuje  deštníkem  a přitom někoho zapíchne. Zakážeme proto deštníky plošně a budeme v lijavcích chodit  v pláštěnkách nebo v prezervativech  ?

0 0
možnosti
S

someone_else

6. 7. 2010 9:51
Re: Jste demagog.

Človíčku, človíčku, tahle asociace nic moc – ekvivalentem Vašeho zákazu deštníků by v tomto případě byl zákaz chlastu (ve finále bychom obžalovali a zavřeli kvasinku). Tady jde o něco jiného: o závěrečné řešení hovad.

0 0
možnosti
JD

Krokodyl1

6. 7. 2010 0:01
Nesmysl

Dávat do souvislosti zvýšené množství dopravních nehod o prvním prázdninovém víkendu s alkoholem (viz 1. dvě věty Vašeho článku) je demagogické, hloupé a zavádějící.

Jinak vždy se obávám "rozhořčeného hlasu občana" (soudce lynch??), který vše viděl v televizi před ukončením vyšetřování! :-P

0 0
možnosti
A

Amoniak

6. 7. 2010 0:48
Re: Nesmysl

Vzhledem ke zvýšené hustotě provozu a podmínkám ve kterých se jezdí není těch mrtvých zas až tak moc.

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

5. 7. 2010 23:54
Já nevím, Vy ano?

"Co pozitivního může naší společnosti v budoucnu přinést?"

Přiznám se, že nevím. Já nevím, kdo ten mladík je a co ho v životě čeká. Není to medik, co za třicet let vymyslí lék na všechny nemoci světa? Já nevím. Nestane se z něj hasič, který za dvacet let vynese z hořícího domu tři děcka? Já nevím. Nezabije poté, co za deset let vyleze z vězení, pod vlivem dalšího člověka, ovšem tentokrát psychopata, který by o týden později někde vyvraždil rodinu své bývalky? Já nevím.

Pravda, nijak mě to nezajímá, pro mě šanci na cokoliv ztratil a s kulkou bych i souhlasil, ale pokud už se ptáte, co by mohl společnosti přinést, je férové před odpovědí zvážit alespoň všechna fakta (která ovšem nám nejsou dostupná).

0 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.