Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mandžukič do Arsenalu? A proč ne?!

Letní přestupové období již začalo a s přicházejícím MS v Brazílii se bude spousta klubů snažit zajistit posily co nejdříve. Moc času již ale není, a tak se bude nakupovat až po mistrovství a dost možná za několikanásobky. Moje "síť přestupů" se točí zejména kolem Arsenalu, proto se dnes zaměřím na strikera z Chorvatska.

Před několika dny se tento vysoký sniper vyjádřil do médií o svém odchodu z Bayernu Mnichov. Diví se tomu někdo, že hledá novou motivaci? Tento klučina vyhrál prakticky vše, co mohl. S Dinamem Záhřeb 3x ligu a 2x domácí pohár. Německo ovládl totálně, když vyhrál jak ligu, pohár i superpohár. Na evropském poli nezaostává s Ligou Mistrů a UEFA Superpohárem. Aby toho nebylo málo, tak zvládl i MS Klubů. 

Zdá se tedy, že již zbývá pouze zářez na pažbě v národním týmu. To bude poměrně těžké zvláště, když dostanete do skupiny pořádající Brazílii. A pokud chce ještě něco v nároďáku dokázat, musí najít klub, ve kterém bude hrát prim a na TOP úrovni. To mu Bayern s příchodem Lewandowskiho nemůže nabídnout.

Moc na výběr z TOP klubů však nemá. Těžko říct, zda by mu sedělo Atletico, z kterého prchá Diego Costa pravděpodobně do Chelsea. Real se naopak zajímá o hlodavce Suareze. City se hráče podobného Mariovi snaží vykopnout - Džeka. Manchester United možná bude mít zájem, ale kdo by šel do týmu, který skončí v tabulce pod Tottenhamem :-)? Na Itálii to taky nevypadá. V Juventusu mají Llorenteho, v Neapoli Higuaina a AS Řím prostě tolik neláká. Proto zbývá londýnský Arsenal, který koneckonců s Bayernem v TOP formě hrál více než vyrovnané partie a pouze v jednom ze čtyř zápasů Wengerova obrana dovolila Mandžukičovi skórovat.

Předpokládejme tedy, že by se Mario do Arsenalu dostal a nastala by situace, kdy by londýnský klub měl na postu hrotového útočníka prakticky 3 stejné hráče. Mandžukič, Giroud a Sanogo. V tomto případě by bylo více než prospěšné, kdyby Sanogo hostoval například v druhé lize anebo v průměrnějším týmu typu Crystal Palace, West Bromwich atd. na způsob Lukaka. Nepředpokládám, že by Sanogo oslnil, ale stále je na úrovni příslibu pro Arsenal a potřebuje herní praxi. Girouda by naopak přítomnost Maria motivovala k daleko lepší práci v pokutovém území.

Jak se vyjádřil Tom Huddlestone po prohraném finále FA Cupu:

"Arsenal showed they are the king of London, for me I believe if they have quality striker next season they'll win the title."

A jsme u spojení dvou věcí, které by mohly přinést kombinaci, kterou by si přály obě strany. Mandžukič by našel motivaci v podobě boje o Premier League, udržel by formu pro nároďák v TOP týmu a na druhé straně Arsenal by vyzařoval opět větší sílu a přiblížil se k cíli znovu získat titul.

Někteří fandové si přejí spíše příchod perspektivního Moraty. Ale je to řešení za několik desítek milionů? Dle mě je perspektivní již Sanogo, který přišel zadarmo a Morata není ten, co by měl posadit Girouda na lavičku. Navíc je Španěl. Potřebuje Arsenal jižanskou krev? Legendy útoku Arsenalu jako Bergkamp a Henry byly typičtí zabijáci ze středu Evropy. Bergkamp za Arsenal nastřílel nejvíce gólů v 29ti letech a Henry v 27mi a 29ti. Mandžukič v květnu oslavil 28 narozeniny. Navíc Chorvatsko Arsenalu nevadí - Wengrův plán nahradit Henryho Eduardem ztroskovat na zákroku magora Taylora z Birminghamu a zlomené noze. 

Mám rád různé teorie a do této skládanky mi Mario náramně zapadá. Když nevyšel Eduardo, tohle by mohla být ideální a opět ne zas tak drahá cesta, jako například Morata.

Autor: Filip Bartoš | úterý 10.6.2014 11:18 | karma článku: 5,18 | přečteno: 343x
  • Další články autora

Filip Bartoš

Podzimní rozjímání

Opravdu je podzim jen "čas", "období", nebo nějaký abstrakt? Podzim je sice jedno ze čtyř ročních období, ale zároveň hmatatelnou věcí a výjimečnou nápovědou. Léto se líbí každému, stěží na něm někdo hledá tmavé stránky. Proto po něm přichází tajemný podzim, který se snadno může jevit jako Jeckyll and Hide. A to je správně!

17.11.2014 v 9:54 | Karma: 3,76 | Přečteno: 145x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Filip Bartoš

Jak vidí ročník 95 revoluci?

Nerad hodnotím něco, co jsem nezažil, přesto můžu porovnat situace alespoň papírově. Když trochu dáme přičichnout konspiračním teoriím, zapadá nám 89. rok celkem zajímavě do skládanky.

17.11.2014 v 0:32 | Karma: 14,45 | Přečteno: 647x | Diskuse| Společnost

Filip Bartoš

Jak jsem se naučil vstávat nejpozději v 9 hodin?

Zhruba před půl rokem byla databáze „vstávacích časů“ v mém budíku hodně široká. Našli byste tam široké rozpětí od 5:55 až po 11:30. Objevovaly se tam dokonce časy typu 16:30. Když jsem se na výběr časů podíval dnes, jakýsi vývoj byl zřejmý. Pár časů, z nichž žádný nepřekročil „magickou“ devítku. A jaké to má odůvodnění a důsledky?

23.10.2014 v 23:58 | Karma: 7,96 | Přečteno: 565x | Diskuse| Společnost

Filip Bartoš

7 nejbizarnějších a nejklasičtějších příležitostí na psaní blogu

Být blogger, to je vlastně celkem těžké. Dnes už se blogy tvoří opravdu "za pochodu" a píše je téměř kdokoliv. Sednete si vedle někoho, kdo zrovna tlačí croissant a za pár hodin čtete jeho článek jako slova celebrity. Jenže ona ta inspirace nepřichází zrovna ve chvílích, kde by se to očekávalo a už vůbec ne 10x za den...

9.10.2014 v 7:00 | Karma: 12,25 | Přečteno: 481x | Diskuse| Média

Filip Bartoš

Lampard srdcař a úžasní fanoušci

Modrá část Londýna mohla mít po neděli neporazitelnost a luxusní náskok na čele tabulky Premiér League. Jenže zázrak Costa (ne to poleno ze Sparty pozn. red.) nastřelil tyč a o několik chvil později rozběsnil Ropný stánek Frank Lampard.

23.9.2014 v 16:30 | Karma: 7,39 | Přečteno: 432x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Hasiči při pálení čarodějnic zasahovali u dvacítky požárů, často zbytečně

1. května 2024  9:14,  aktualizováno  11:13

Na mnoha místech Česka se během včerejšího posledního dubnového večera rozhořely ohně při tradičním...

Nejraději měli Češi EU za předsednictví. Vlnu nevole vyvolala migrační krize

1. května 2024  11:03

Největší nespokojenost s členstvím Česka v Evropské unii byla v době migrační krize. V roce 2016...

Česko slaví 1. máj. Na Střeleckém ostrově se hádali komunisté s aktivisty

1. května 2024,  aktualizováno  10:55

Přímý přenos Odstartovaly každoroční oslavy prvního máje. V Praze pořádají tradiční setkání strany hnutí a...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1285x
Absolvent gymnázia, aktivně hrající fotbalista, příležitostný fotograf, občas také skladatel rýmů - šprýmů a také člověk naivně hledajíc na světě spravedlnost. Na Facebooku mám veřejný profil Zde a také mám Twitter

Píšu pro

Firestarter magazín - business everyday