Mandžukič do Arsenalu? A proč ne?!

Letní přestupové období již začalo a s přicházejícím MS v Brazílii se bude spousta klubů snažit zajistit posily co nejdříve. Moc času již ale není, a tak se bude nakupovat až po mistrovství a dost možná za několikanásobky. Moje "síť přestupů" se točí zejména kolem Arsenalu, proto se dnes zaměřím na strikera z Chorvatska.

Před několika dny se tento vysoký sniper vyjádřil do médií o svém odchodu z Bayernu Mnichov. Diví se tomu někdo, že hledá novou motivaci? Tento klučina vyhrál prakticky vše, co mohl. S Dinamem Záhřeb 3x ligu a 2x domácí pohár. Německo ovládl totálně, když vyhrál jak ligu, pohár i superpohár. Na evropském poli nezaostává s Ligou Mistrů a UEFA Superpohárem. Aby toho nebylo málo, tak zvládl i MS Klubů. 

Zdá se tedy, že již zbývá pouze zářez na pažbě v národním týmu. To bude poměrně těžké zvláště, když dostanete do skupiny pořádající Brazílii. A pokud chce ještě něco v nároďáku dokázat, musí najít klub, ve kterém bude hrát prim a na TOP úrovni. To mu Bayern s příchodem Lewandowskiho nemůže nabídnout.

Moc na výběr z TOP klubů však nemá. Těžko říct, zda by mu sedělo Atletico, z kterého prchá Diego Costa pravděpodobně do Chelsea. Real se naopak zajímá o hlodavce Suareze. City se hráče podobného Mariovi snaží vykopnout - Džeka. Manchester United možná bude mít zájem, ale kdo by šel do týmu, který skončí v tabulce pod Tottenhamem :-)? Na Itálii to taky nevypadá. V Juventusu mají Llorenteho, v Neapoli Higuaina a AS Řím prostě tolik neláká. Proto zbývá londýnský Arsenal, který koneckonců s Bayernem v TOP formě hrál více než vyrovnané partie a pouze v jednom ze čtyř zápasů Wengerova obrana dovolila Mandžukičovi skórovat.

Předpokládejme tedy, že by se Mario do Arsenalu dostal a nastala by situace, kdy by londýnský klub měl na postu hrotového útočníka prakticky 3 stejné hráče. Mandžukič, Giroud a Sanogo. V tomto případě by bylo více než prospěšné, kdyby Sanogo hostoval například v druhé lize anebo v průměrnějším týmu typu Crystal Palace, West Bromwich atd. na způsob Lukaka. Nepředpokládám, že by Sanogo oslnil, ale stále je na úrovni příslibu pro Arsenal a potřebuje herní praxi. Girouda by naopak přítomnost Maria motivovala k daleko lepší práci v pokutovém území.

Jak se vyjádřil Tom Huddlestone po prohraném finále FA Cupu:

"Arsenal showed they are the king of London, for me I believe if they have quality striker next season they'll win the title."

A jsme u spojení dvou věcí, které by mohly přinést kombinaci, kterou by si přály obě strany. Mandžukič by našel motivaci v podobě boje o Premier League, udržel by formu pro nároďák v TOP týmu a na druhé straně Arsenal by vyzařoval opět větší sílu a přiblížil se k cíli znovu získat titul.

Někteří fandové si přejí spíše příchod perspektivního Moraty. Ale je to řešení za několik desítek milionů? Dle mě je perspektivní již Sanogo, který přišel zadarmo a Morata není ten, co by měl posadit Girouda na lavičku. Navíc je Španěl. Potřebuje Arsenal jižanskou krev? Legendy útoku Arsenalu jako Bergkamp a Henry byly typičtí zabijáci ze středu Evropy. Bergkamp za Arsenal nastřílel nejvíce gólů v 29ti letech a Henry v 27mi a 29ti. Mandžukič v květnu oslavil 28 narozeniny. Navíc Chorvatsko Arsenalu nevadí - Wengrův plán nahradit Henryho Eduardem ztroskovat na zákroku magora Taylora z Birminghamu a zlomené noze. 

Mám rád různé teorie a do této skládanky mi Mario náramně zapadá. Když nevyšel Eduardo, tohle by mohla být ideální a opět ne zas tak drahá cesta, jako například Morata.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Filip Bartoš | úterý 10.6.2014 11:18 | karma článku: 5,18 | přečteno: 343x