Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Je ti smutno? Napiš si status!

Ano, status je krásná věc. Mnohdy účelná, někdy poučná a sem tam i zábavná. Často ale také otravná, nechutná, anebo infantilní. Ale psát své emocionální prožitky je přece nádherná věc, a naprosto uklidňující při stoupajícím počtu liků. :-)

Starý Facebookmashable.com

To, co je vlastně hlavní a nejpodstatnější na Facebooku, jsou statusy. Statusy jsou pravděpodobně nejvíce využívány, a funkce "status" byla asi hlavním vodítkem, kvůli kterému řady teenagerů přecházeli ze servru libimseti.cz Pochopitelně, "libko" nezůstalo pozadu, a opičím způsobem zařadila na svou sociální síť také aktualizaci stavů, avšak v té době, kdy velká většina už poznala "krásy" Facebooku(tehdy se tam možná ještě nějaká krása našla). Řekněme, že český Facebook si při psaní statusů vzal příklad z konkurenčního MySpace, který je rozšířený hlavně v Americe a drtivá většina uživatelů internetu v ČR ani neví, co to vlastně je.

Na MySpace máte svůj vlastní page, a funguje to na principu osobní webovky. A proto tak uživatelé například píšou, co opravdu v tu chvíli dělají apod. Na Facebooku se podobný trend rozšířil také, a šíleně se zneužil, a zamořil hlavní stránku s novinkama. Já dnes ale hodím přes hlavu statusy "právě jsem spapala výbornou česnečku do hrnečku" (všichni jste zajisté viděli perfektní video Facebook realita cs), anebo "jdu spát, mějte se tu všichni".

Mě zaujaly statusy typu "jsem velice smutný, celý svět je krutý, co jsem komu udělal", "mám úplně nanic život". Dejme tomu, že se pohádáme s nejlepší kamarádkou či kamarádem, nebo se dokonce rozejdeme s přítelem/přítelkyní(u teens se to asi tak nazvat nedá, řekněme raději s holkou/klukem). Co dělat, první se zaručeně pujdu vyplakat do své postýlky s mnoha plyšáky. Poté si řeknu, budu drsný, vyřeším to jako dospělý, půjdu si zapálit cigaretu. Zjistím, že mi to vůbec nepomáhá, protože jsem si ještě nevytvořil závislost na nikotinu, a kouřím to vlastně jen proto, abych zapadl do party. To mi dá další důvod k breku, a utíkám domů. Zapnu počítač. První, než začnu dělat jakoukoliv jinou aktivitu, musím zapnout Facebook, a zkontrolovat, co je nového. Uvidím u své bývalé/ho novou fotku. Ježiš ta je tak nádherná, a já už nemůžu dát ani líbí se mi když s ním nejsem ve vztahu. Poté se podívám na novinky. On/Ona je v novém vztahu. Sakra, jaktože mě mohl/mohla tak podvést. A zakončím to tím, že si hodím právě smutný status na svou zeď. Nejlépe něco uměleckého, aby to vyvolalo pozitivní dojem, a hodně lidí to komentovalo. Nejvíce duchaplný status, jaký jsem kdy viděl vytvořit, byl status pouze se smutným smajlíkem, takže ":-(". Ano, pochopitelně můj status se chytí, a 10 lidí mi napíše: Copak ňuní? Co se stalo? To bude dobrý! Nebuď smutný nebo budu smutná taky. Škoda, že já vlastně nevím co chci, a odpovím všem těmto hodným lidem ať to neřeší. Proč by to vlastně měli řešit když je to moje věc? Aha, já si napsal status! A tak vlastně uvidím, že několik lidí o mě má zájem, a nejsem tak bezcenný, a mám vlastně super kámoše kteří mě vždycky podrží. Tito kámoši pochopitelně nemají doma co dělat, tak tráví hodiny u Facebooku komentováním úplně všeho. Ještě přilepím na svou zeď nějaký ploužák, nebo pomalou písničku, kterou poslouchám celou tu dobu, co si píšu svůj status. Napíšu že je nádherná, a je moje moc oblíbená. No a to už byla vlastně jen formalita. Takže jsem zjistil/a, že nemusím vůbec brečet, protože můj status na Facebooku mi zachránil celý můj život a také jsem zapomněl/a na své sebevražedné sklony. Ano, přesně tak to funguje! Stačí napsat smutný status, a problémy jsou fuč!

A to je klíč. Vyzkoušejte to, ihned vám bude líp!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Bartoš | úterý 4.1.2011 19:10 | karma článku: 12,02 | přečteno: 2966x
  • Další články autora

Filip Bartoš

Podzimní rozjímání

Opravdu je podzim jen "čas", "období", nebo nějaký abstrakt? Podzim je sice jedno ze čtyř ročních období, ale zároveň hmatatelnou věcí a výjimečnou nápovědou. Léto se líbí každému, stěží na něm někdo hledá tmavé stránky. Proto po něm přichází tajemný podzim, který se snadno může jevit jako Jeckyll and Hide. A to je správně!

17.11.2014 v 9:54 | Karma: 3,76 | Přečteno: 145x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Filip Bartoš

Jak vidí ročník 95 revoluci?

Nerad hodnotím něco, co jsem nezažil, přesto můžu porovnat situace alespoň papírově. Když trochu dáme přičichnout konspiračním teoriím, zapadá nám 89. rok celkem zajímavě do skládanky.

17.11.2014 v 0:32 | Karma: 14,45 | Přečteno: 647x | Diskuse| Společnost

Filip Bartoš

Jak jsem se naučil vstávat nejpozději v 9 hodin?

Zhruba před půl rokem byla databáze „vstávacích časů“ v mém budíku hodně široká. Našli byste tam široké rozpětí od 5:55 až po 11:30. Objevovaly se tam dokonce časy typu 16:30. Když jsem se na výběr časů podíval dnes, jakýsi vývoj byl zřejmý. Pár časů, z nichž žádný nepřekročil „magickou“ devítku. A jaké to má odůvodnění a důsledky?

23.10.2014 v 23:58 | Karma: 7,96 | Přečteno: 565x | Diskuse| Společnost

Filip Bartoš

7 nejbizarnějších a nejklasičtějších příležitostí na psaní blogu

Být blogger, to je vlastně celkem těžké. Dnes už se blogy tvoří opravdu "za pochodu" a píše je téměř kdokoliv. Sednete si vedle někoho, kdo zrovna tlačí croissant a za pár hodin čtete jeho článek jako slova celebrity. Jenže ona ta inspirace nepřichází zrovna ve chvílích, kde by se to očekávalo a už vůbec ne 10x za den...

9.10.2014 v 7:00 | Karma: 12,25 | Přečteno: 481x | Diskuse| Média

Filip Bartoš

Lampard srdcař a úžasní fanoušci

Modrá část Londýna mohla mít po neděli neporazitelnost a luxusní náskok na čele tabulky Premiér League. Jenže zázrak Costa (ne to poleno ze Sparty pozn. red.) nastřelil tyč a o několik chvil později rozběsnil Ropný stánek Frank Lampard.

23.9.2014 v 16:30 | Karma: 7,39 | Přečteno: 432x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Hokej Česko - Finsko je pro řadu lidí důležitější, divil se šéf poslanců SPD

10. května 2024  5:43,  aktualizováno  14:39

Přímý přenos Do boje o korespondenční volbu ve Sněmovně vstoupilo v pátek začínající hokejové mistrovství světa...

Slovenská prezidentka Čaputová přijela na „rozlučku“ do Kyjeva

10. května 2024  9:19,  aktualizováno  14:39

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová při páteční rozlučkové návštěvě Ukrajiny uctila památku 118...

Zlé kuře, dvouocasý pes a vyléčení smrti. Do eurovoleb jdou i bizarní strany

10. května 2024  14:34

Premium O 720 europoslaneckých křesel se v červnu neutkají jen zástupci známých a tradičních stran, ale i...

Při výbuchu a požáru ve sklepě domu na Přerovsku se zranily dvě ženy

10. května 2024  14:15,  aktualizováno  14:30

Při explozi ve sklepě rodinného domu v Jezernici na Přerovsku se dopoledne zranily dvě ženy. Výbuch...

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1285x
Absolvent gymnázia, aktivně hrající fotbalista, příležitostný fotograf, občas také skladatel rýmů - šprýmů a také člověk naivně hledajíc na světě spravedlnost. Na Facebooku mám veřejný profil Zde a také mám Twitter

Píšu pro

Firestarter magazín - business everyday