Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zaručeně zaujatý průvodce volební nabídkou

Nevíte, koho volit? Tož to je chyba! Volební akt je nejsvětější občanskou povinností každého správného soudruha. Autor tohoto blogu otevřeně prohlašuje, že bude volit TOP 09, zároveň ale respektuje jiný názor každého voliče. Ostatně, (nejen) z pohledu topkaře má každá strana nejen svá proti, ale i pro...

Tak třeba Nečasova ODS je jasnou volbou pro každého, kdo si myslí, že se raději nic nemá měnit, protože každá změna by byla k horšímu. Korupcí prolezlá vláda i radnice jsou nic proti tomu, co by se mohlo stát, kdybychom nabourali vládu modré strany a nedej bože trvali na tom, že mafiánské praktiky do správy věcí veřejných nepatří. Vždyť přece jak se nám krásně žije! Sám coby obyvatel metropole to musím vědět nejlíp: denně využívám nejbáječnější kartu hrdého Pražana Opencard, pokrokovou kreditku, která elegantně vysává stamilióny z našich peněženek do kapes soukromých tunelářů. No a? Občanská demokratická strana je stranou konzervativní a podnikatelskou a co je na tom špatného, když se někdo umí postarat o svůj prospěch? Každý má stejnou šanci. Podívejte se na Pavku Béma nebo Milánka Richterů. Tak šikovní hoši vládnou našemu městečku a ti oškliví darebáci ze všech jiných stran by nás chtěli zbavit jejich moudré vlády. Fuj! Je jenom dobře, že se Péťa Nečas ukázal jako větší tlučhuba, než skutečný reformátor. Ano. Opravdu nejmoudřejší rozhodnutí je: na nic nesahat, nic neměnit.

Pokud máte pocit, že to někteří pomatení jedinci nemuseli v listopadu 1989 na náměstích našich měst cinkat klíči, tak to máte stoprocentní pravdu. Jenže tehdy ještě moudrá modrá strana neexistovala a tak to neměl kdo soudruhům z KSČ navrhnout. Soudruzi teď sice před dobově všudypřítomnou hvězdou dávají přednost třešničkám, to ale jistě nic nemění na jejich neochvějném přesvědčení hrdinně a jednotně hájit zájmy lidu. Já jsem nikdy nic proti hájení zájmu lidu neměl, a protože ODS jde také o to, abychom se měli dobře (proto Nečas o reformách jenom mluví, ale raději do ničeho nešťourá), možná je KSČM dobrou alternativou pro ty, kdo by sice nějakou menší změnu chtěli, ale bojí se, aby nebyla příliš radikální.

Jsem já to ale neschopný popleta! Skáču od jednoho ke druhému! Na druhém místě jsem měl přece uvést stranu přátel oranžové růže, jasného favorita voleb podle stoprocentně nedůvěryhodných průzkumů agentur, které vám za peníze zjistí cokoli. Je to jasné jako facka! Jirka Paroubek nám všem chybí, přiznejme si. A odpusťme si. Na jaře jsme si zahrávali s myšlenkou na změnu. Paroubek sice zmizel ze scény, místo něho nám tu zbyl starý známý smrádek. Možná jsme se ukvapili. Možná ta oranžová budoucnost není zase tak marná. Co? Možná by teď zase jako na oko mohla vyhrát sociální demokracie, hoši by se na radnicích šábli s chlapci se špičatýma botkama a všechno by jelo krásně pohodově ve starých kolejích. Hlavně, prosím, žádné změny! Říkám to přece pořád!

Nebo vy snad opravdu chcete, aby se o každém prdu rozhodovalo na internetu? Aby vás ve dne v noci sledovali tajní z agentury ABL, podniku veřejně už nevlastněného, ale tajně patřícího panu ministru Vítu Napoleonu Bártovi? Aby bleděmodrý kolega Radek John po každé další skleničce změnil vysvětlení svého vysvětlení? Věci veřejné online jsou opravdu marketingově krásný nápad, ale, při vší úctě, pánové, nesnažte se nám tady zavádět zase až takové převratné změny! Klídek, piánko... však vy se časem a rádi jistě zařadíte do smečky.

Jako to svého času krásně zvládli Zelení. Jedni z propadliště politických dějin. Nebudeme jimi tady zdržovat, o mrtvých jen dobře. Zelená je krásná, ale patří do přírody, ne do politiky. Kdybysme nebyli modrooranžová banánová republika, troufl bych si říct, že v jednadvacátém století musíme být všichni tak trochu zelení. Pořád ale můžeme zůstat normální, na to stranu nepotřebujete.

Prolomit pětiprocentní hranici by si moc přáli také modrožlutí klerikálové, ale těm snad musí být jasné, že prostě zaspali dobu. Pamatujete si na něco užitečného nebo zajímavého, čím přispěla KDU-ČSL? Já si vzpomínám na jediné: zásluhou jedinečné Vlasty Parkanové málem vyhráli Superstar. To je ale trochu málo, nemyslíte?

Volební lístky obsahují i exotické chody. Nejsrandovnější mi připadá Suverenita Jany Bobošíkové, která je suverénně nejnedůvěryhodnější. Co si myslet o europoslankyni, která za svůj program zvolila boj proti svému teplému místečku v samotném centru Evropy? Kdyby to myslela vážně, možná se mohla zříct tučných prebend v euru a dělat něco užitečnějšího. Proč asi kandiduje v dalších a dalších volbách? Z Evropy ji vykopli, tak holt hledá další flek, to je přece jasné. Ale proč se nedomluví s hochy, kteří to umí lépe, a nevstoupí do některé opravdové strany? Nebylo by jí tam líp?

Chcete-li Janinu volit jenom proto, že vám "osvědčené" strany nepřipadají dost cool, proč nehlasovat rovnou pro Českou pirátskou stranu? Kdybych už nebyl v předdůchodovém věku, byli by mi docela sympatičtí. No co? Všichni jsme si někdy něco nelegálně zkopírovali, děláme jenom v malém to, za co si koalice ČSSD/ODS postavila svoje domky. Piráti mi byli vždycky sympatičtí, tak proč je nepustit i do politiky?

Omlouvám se všem, kteří to dočetli až sem a zuří vzteky, protože mají "svou" stranu rádi a já ji tady zesměšňuju. A ona přitom opravdu chce udělat tolik dobrého pro nás, naše rodiče a naše děti. Ó jé!

Je pravda, že žádnou z výše uvedených stran volit nebudu (i když mi třeba piráti fakt připadají jako sympatická alternativa a nad véčkaři od začátku jejich triumfálního nástupu přemýšlím, jestli jsou opravdu závanem něčeho nového, nebo jenom pomatenou sektou) a je také pravdou, že svůj hlas stejně jako na jaře vhodím pro kandidáty pana knížete.

Není ale pravdou, že topka je jediná bez chyb. To bych musel mít klapky na očích! Když pominu, že v jejím čele je starý pán, který pořád jenom spí, takže těžko může vidět, že je ve skutečnosti jenom loutkou řízenou chlápkem, který si rád přihne, rád se chvástá, ale... má jednu ohromnou výhodu! Patří přece také do té staré osvědčené partičky, to i díky jemu se dneska Česko topí po prsa v dluzích.

Jinými slovy...

Ať už uvažujete o jakékoli straně, každá volba je lepší, než žádná. Však ono to nějak dopadne. Záleží na každém hlasu. Víc, než si myslíte :-)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Fekar | pátek 15.10.2010 0:22 | karma článku: 10,73 | přečteno: 1073x
  • Další články autora

Zdeněk Fekar

Grilovat šéfa Českých drah kvůli milence je pokrytecké

Řekl, že chce, aby železnice přestala být manželkou, se kterou být musíme, ale byla milenkou, která nám dělá radost. Je to opravdu skandální vyjádření? A opravdu nevěděl, co říká?

27.1.2024 v 17:11 | Karma: 25,16 | Přečteno: 1920x | Diskuse| Ekonomika

Zdeněk Fekar

Česká televize rozděluje společnost

Nic nového pod sluncem. Sedmnáctý listopad zase ukázal rozdíl mezi profesionální novinařinou a „veřejnoprávní“ propagandou vysílanou z Kavčích hor. Vláda má přitom velký problém, před kterým by neměla zavírat oči.

19.11.2022 v 23:54 | Karma: 34,09 | Přečteno: 1046x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Fekar

Komerční banka digitalizuje jenom na papíře

Digitalizace všeho je teď jasný trend. Dobrý trend. Sám už všechno, co jde, zařizuju online. Proto mě docela pobavila nedávná zkušenost, jak třetí největší banka u nás postupuje při zrušení účtu založeného online.

2.9.2022 v 17:24 | Karma: 15,41 | Přečteno: 935x | Diskuse| Ekonomika

Zdeněk Fekar

Bylo vypálení Lidic stejně správné jako zrušení víz pro Rusy?

Postsovětské země Evropské unie volají po zákazu vydávání víz Rusům. Všem Rusům. Všichni do jednoho patří k jedné zdi, tedy pardon, stejnou měrou odpovídají za válku proti Ukrajině. Princip kolektivní viny je zpátky!

14.8.2022 v 21:05 | Karma: 25,34 | Přečteno: 757x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Fekar

Petr Fiala jako premiér končí

Stačí sledovat jeho kroky a je to jasné. Premiér Petr Fiala už nechce být předsedou vlády. Jenom zatím nenašel odvahu veřejně to říct.

2.8.2022 v 16:55 | Karma: 38,16 | Přečteno: 2219x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Výnosy z ruských aktiv půjdou na zbraně pro Ukrajinu, shodli se zástupci EU

8. května 2024  16:12

Zástupci členských zemí Evropské unie se dnes v Bruselu shodli, že výnosy z ruských aktiv...

LoopX s pohádkovými zisky. Podvodníci vylhali kryptoměnu, zadržený je i Čech

8. května 2024  16:09

Rakouská policie ve spolupráci s úřady v dalších zemích zadržela šest lidí podezřelých z rozsáhlého...

Hrozba bombových útoků na Slovensku se nepotvrdila. Školy ve čtvrtek otevřou

8. května 2024  16:03

Úterní hrozba pumovými útoky na více než 1 500 škol na Slovensku se nepotvrdila, vyučování bude ve...

Arkansas odstraní symboly „temných dob“. Do Kapitolu pošle Cashe a Batesovou

8. května 2024  15:12

Stát Arkansas ve vstupní hale amerického Kongresu ve Washingtonu tento týden nově začne...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2332x
Profesí marketér, věčně student, hrdý Evropan... V současnosti se snažím držet kurz jako „kormidelník“ v marketingové flotile e.vox. Cokoli jsem dělal, to jsem byl rád: Pracoval jsem například za pultem jako prodavač, den co den počítal hodnotu portfolia investičních fondů či jako ekonomický novinář. Na iDnes jsem se přestěhoval z blogosféry Respektu. Miluju Londýn, Star Trek a earl grey. Najdete mě i na twitteru: @jackal007.