Muži v naději nezklamou, pokud se chcete bavit

Jiří Macháček je ňouma, který žije se studenou Petrou Hřebíčkovou – zato její otec Bolek Polívka je přes svůj věk neskutečný proutník. Díky tolerantní manželce Simoně Stašové si užívá románek s jednou mladší holkou za druhou, až do příběhu vtrhne sexy kočka Vica Kerekes a rázně utne tipec nadějím na dobrý konec.

I když... to jsem trochu přehnal. Polívkův zeť se sice nebezpečně zaplete s krásnou Vikou, ale nakonec to zkušený proutník Polívka všechno vezme na sebe a tak všichni, kdo se dožili konce, si jistě šťastně žijí dál ve spokojených vztazích. Polívka s nemanželským dítětem, které zplodil jeho zeť, Hřebíčková s Macháčkem v těsném sousedství se svým záletnickým dědou.

O nových Mužích v naději opravdu nepotřebujete vědět víc, než dvě ústřední motta: "Ženská musí o chlapa bojovat a usilovat, nemá zájem o domestikovaného ňoumu," tvrdí Polívka. A "Chlap má mezi nohama kompas, který mu ukazuje směr," dí Stašová, podle které tak není důležité, s kým je jí muž nevěrný, ale že se vrací k ní.

Echt kritici sice filmu ukazují palcem dolů, ale kdo má rád poctivý příběh se správnou směsí humoru, sexu a šťastného konce, ten neudělá chybu, když zajde do kina.

Vcelku laskavá rodinná komedie o vztazích a nevěře má vlastně jenom dvě mouchy na kráse. Trochu zarazí uprostřed příběhu tak trochu možná zbytečná smrt Simony Stašové a rozuzlení (nebo spíš zpětné zauzlení rodinných vztahů) na konci mi připadalo trochu kostrbaté.

Nikoli ale kvůli tomu jsem dal filmu jen tři hvězdičky z pěti možných, prostě v celkovém srovnání vychází jako film slušný, ale pořád ještě jenom průměrný.

To ale neznamená, že kdo přijde do kina pro to, co film slibuje, tedy pro zábavu, odejde s prázdnou. Naopak. Ať už si pokrytecký kritik plká co chce, to přece není zase tak málo!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Fekar | pondělí 29.8.2011 10:11 | karma článku: 8,04 | přečteno: 1597x