Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Tomáš B.

31. 8. 2011 11:26
kritici

Dobrý den. Čtu Vaše příspěvky o filmech už dlouho. Beru je spíše jako ukázku toho, jak se na filmy dívá "prostý lid", než jako podnět k přemýšlení. Ale o tom nechci mluvit. Jde mi o váš apriorně odmítavý přístup k roli filmového kritika. Tuším, že v případě tohoto filmu (ale i jiných) narážíte konkrétně např. na K. Filu apod. Pochopitelně za kritika se může považovat i naprosto neschopný kibic, ale vy se nesnažíte je nijak rozlišit. Např. ten Fila, se kterým dost často výrazně nesouhlasím, má své recenze velmi kvalitní (zejm. po argumentační stránce). Váš text, i kdybych souhlasil s Vašim hodnocením filmu, mě nijak nenutí přemýšlet; jsou to vlastně jen ty "tři hvězdičky z pěti možných" rozepsané do pár stejně málo říkajících vět. Se skutečným kritikem mohu s hodnocením filmu nesouhlasit, ale jeho text je zajímavý a nutí přemýšlet, případně si podle něj mohu korigovat názor nebo zlepšit vlastní protiargumentaci. Váš text označuje kritiky jako pokrytce. Tento výrok je velmi hloupý.

0 0
možnosti
ZF

zdf

2. 9. 2011 20:29
Re: kritici

Dobrý den, děkuji za názor. Nechci Vám jej ani nijak vyvracet, protože s Vámi vlastně souhlasím: ano, moje blogy o filmech jsou o tom, jestli se mi ten film líbil nebo ne a jestli by tedy někdo z mých přátel na něj měl jít, nebo ne. Na rozdíl od jakéhokoli profesionálního kritika jiné ambice nemám a neberu za svoji práci ani tisícové honoráře. Pokud mi něco přijde zajímavého v recenzích, které jsem k filmu četl, nezdržuju opisováním cizích myšlenek, ale řádně je pod článkem uvedu. Pokud mi někdy film stojí za vlastní úvahu, neváhám se do ní pustit. A k Vámi zmiňovanému kritikovi: nezlobte se, ale moralizovat nad filmem, který není nic než zábava, a jehož děj je postavený na sexu, to pokrytecké skutečně je. Pan Fila svoje morální znechucení jenom předstírá – pochybuji, že to myslí vážně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2332x
Profesí marketér, věčně student, hrdý Evropan... V současnosti se snažím držet kurz jako „kormidelník“ v marketingové flotile e.vox. Cokoli jsem dělal, to jsem byl rád: Pracoval jsem například za pultem jako prodavač, den co den počítal hodnotu portfolia investičních fondů či jako ekonomický novinář. Na iDnes jsem se přestěhoval z blogosféry Respektu. Miluju Londýn, Star Trek a earl grey. Najdete mě i na twitteru: @jackal007.