Už jsem dlouho nepsal o svých kocourech

Před dvěma a půl lety k nám přišla dvě roztomilá koťátka. Tedy na naše přání. Řečeno s Karlem Čapkem: "Do dlaně se to vešlo." A od té doby...

Dodnes jsem hrozně rád, že se mi podařilo pořídit foto těchto dvou prcků, prakticky v den, kdy k nám přišli. Plni obav co bude, taky zvědavosti a očekávání.

Dostalo se jim náležité péče a tady můžete posoudit, kam se "posunuli".

Z daných fotografií je vám jistě jasné, kdo je tady "pánem".

A tak ručně malovaný obrázek motýla už dva roky leží v krabici a čeká na vhodný okamžik umístění, protože při divokých kočičích "dostizích" se ti dva běžně odrážejí od zdi, v proluce, která byla mezi sestavou stříněk určena pro daný obrázek.

V rámci "sportovních" zážitků pak kocouři vyskočí kamkoli a na cokoli.

I na kohokoli... zejména v koupelně. A zejména v situacích, které člověk NEFOTÍ. Ale k oněm situacím patří neodmyslitelně vymáhání si kočičí pozornosti, ducání "hlav" a někdy i kolečko po zádech zrovna sedící osoby.

K obvyklým fotogenickým, leč nefotografovatelným okamžikům patří jídlo. Tedy, k těm nefotografovatelným momentům patří to kočičí hodování. To už musí být a musíte mít pořádnou kliku, když se vám to podaří.

Častěji ovšem zachytíte moment otázky v očích: "Tak co dnes vaříš dobrého?"

Vymahatelnost pak překračuje někdy všechny meze. Kocouři se naučili docela slušně žebrat a vykládat jim, že po stole páníčků se nechodí, je zkrátka marné. I když se naučili jakž takž poslouchat na pokyn: "Dolů!" Ale jen se otočíte...

Někdy pak rezignujete a občas i litujete vyhozených peněz za myčku nádobí (myslím to samozřejmě ironicky).

Pak následuje další zábava...

...nebo odpočinek.

A někdy je to spojeno s člověčími povinostmi.

 

Také už se ovšem kocouři naučili, co to znamená, když začnu určitým způsobem štelovat mobil... je jim jasné, že je budu fotit. A musím říci, že nepatří zrovna mezi ty, kteří mají potřebu se předvádět. Proto takovéto záběry z blízka jsou spíše vzácnou výjimkou.

Takže je nutno "miláčky" někdy zabavit, aby se nechali fotit. Obětí přitom není nikdy dost.

No a teď už na závěr jen hygiena...

...a dobrou noc!

 

Autor všech foto: Martin Faltýn

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Faltýn | pátek 28.12.2018 8:08 | karma článku: 28,50 | přečteno: 495x