Star Dance X. - večer za Karla Gotta

Česká televize, přesněji dramaturgie pořadu Star Dance, pohotově zareagovala na smutnou událost skonu Karla Gotta a tak na první vysílání přesunula show z jeho písní.

Vůbec to nebyl lehký úkol. Tím spíš, že včera probíhalo smuteční requiem v chrámu svatého Víta.

Jestli proto patří někomu v prvé řadě dík, tak to byla moderátorská dvojice Marek Eben a Tereza Kostková. Přičemž hlavní tíže spočívala samozřejmě na Markovi Ebenovi, jeho kultivovaném slovním projevu. A nesmírně citlivém, vzhledem ke všem okolnostem.

Několik prvních minut dělalo dojem, že ten první soutěžní večer bude v podstatě tklivý a smutný. Pak se však Marek Eben mistrně dokázal přenést přes tklivé téma:

"Jeslti by si Karel Gott něco nepřál, tak aby se kvůli státnímu smutku nehrály jeho písně."

A v tomto duchu držel celou svoji úvodní řeč se sekundující Terezou Kostkovou. Sluší se poznamenat, že Marek Eben skvěle udržel emoce na uzdě, nepodlehl tíživosti okamžiku a naopak pomalu začal obecenstvo přenášet do zábavně-soutěžní polohy. 

Celý večer byl pojednán jako hold písním Karla Gotta.

Doménou byly samozřejmě "pecky" z let šedesátých.

Nevděčnou úlohu v tomto případě převzal naživo hrajcící a zpívající orchestr Martina Kunžáka... protože posluchačovo ucho samozřejmě srovnávalo s originály, které navíc občas zazněly při záběrech z tréninku. Záslužné bylo, že si ani v jedné z 12 písní nehrál nikdo na Karla Gotta. Nesnažil se vyrovnat jeho tenoru, tím méně aby jej imitoval...

Snad jen to aranžmá občas trochu překvapilo nebo bylo nedotažené. Jako v tanečním čísle s písní "Ptačí nářečí", kde tančící dvojice Miroslav Hanuš a Adriana Mašková marně očekávala notoricky známé kytarové, basové tři tóny před nástupem zpěvu. Namísto toho nastoupil jakýsi nesmělý úder na bicí a to bylo vše. Přitom měli právě na ony tři tóny naučený i taneční pohyb. Škoda. Ale to byl opravdu jeden z mála detailů...

Celková atmosféra byla ovšem vynikající.

Všichní přítomí se snažili především o zábavu, tak jak to uměl rozdávat i Karell Gott. Tanečníci se oťukávali v ostré soutěži, byť se hlasovalo jen formálně a nikdo se nevyřazoval. O zábavnost se snažili nejen moderátoři, ale i hosté -  účastníci předešlých dílů. Zábavnou laťku se snažila držet i porota.

Star Dance č. 10 odstartoval opravdu víc než důstojně i zábavně.

Karel Gott by měl z této malé oslavy určitě radost.

A vy máte ještě 30 dní na shlédnutí videa na stránkách pořadu. Tak neváhejte.

 

Star Dance č. 10 - 1. soutěžní večer

Autor: Martin Faltýn | neděle 13.10.2019 16:25 | karma článku: 14,78 | přečteno: 736x