Někdo to rád Horký Filip ČT24 - Studio6

Michaelu Jacksonovi je vydáváno nějaké posmrtné CD a Studio 6 o tom při té příležitosti referovalo v osobě politického parlamentního moderátora. Že by mu začalo být na politickém kolbišti horko?

Bez horkého kafe by snad žádná tv nemohla vysílat, ale cpát to do self-promotion?

Nevím a na rovinu: zkoumat to nehodlám proč jeden z mladých talentů politické moderátorské scény ČT se prezentuje najednou v podstatě reklamě kulturním příspěvkem. Že by se znelíbil někomu z politiků? Rozhodl se sám měnit diváckou image nebo jej Honzík Železný začal považovat za nebezpečného konkurenta a snaží se jej tímto způsobem vyhodit ze sedla? Můžeme jen spekulovat. Může jít třeba jen o čistě fandovské extempore.

Inu, s energií a vervou se nám Filip Horký snažil shrnout kariéru Michaela Jacksona... zatímco dole v podtitulku stále "viselo" propagační oznámení na nové CD - možná se jedná o skrytou reklamu, jíž si ČT vylepšuje rozpočet.

Energii a vervu pan Horký bezesoru měl. Někdo by to možná nazval jako zdravá drzost. Ale to bylo asi tak všechno.

To co nám bylo předváděno, představovalo zřejmě novou podobu multimediálního využití studia.

Nechyběla již klasická dotyková obrazovka, na kterou režie neúnavně posílala textové informace s obrazovým podkresem - vždy podle boďáku.

Ten pro změnu moderátor Horký nepustil z ruky - jakýsi svazek papírů, ze kterého "tahal" informace stylem, nad nímž i Káča v Hrátkách s čertem užasla: "Pánečku, tomu ta huba jede!"

 

Vrchnol interaktivnosti nám pak byl předveden v okamžiku, kdy nám energický Filip sdělil, že legendární moonwalk chůzi Jackson poprvé předvedl ve známém videoklipu, a zahleděl se do kamery (Filip Horký, ne Michale Jackson, lol), aby si počkal, až se v režii někdo po ránu probere a střihač spustí ukázku z onoho videoklipu - paradoxně jsme v ukázce viděli všechno možné, jen toho Jacksona pomálu a slavné moonwalk chůze jsme se v ukázce nedočkali vůbec.

Video bylo mimochodem "sestřeleno" z Youtube - pričemž neřeším jak ČT řeší otázku autorských práv. Každopádně škoda, že jsem to viděl v práci na malém LED monitoru. Být doma, jistě bych si toho rozkostičkování videoklipu užil přímo v HD kvalitě.

"Takový klip je teď po ránu osvěžující," pohotově to okomentoval Filip Horký, možná i s trochou ironie neboť o chvíli později moderátorka Jolka Krásná dodala, že komentátor zpráv tu chůzi před chvílí také předvedl, ale kamera to neviděla.

Tím uzavřela onu horkou pětiminutovku Filipa Horkého...

...a mně dovolte ještě jeden "přílepek". Po celou dobu se mi zdálo, že vlasy paní Krásné jsou trochu podivné. Něco s nimi nebylo v pořádku.

Teprve v následujícím příspěvku, kdy šéfredaktor Technetu, Jan Kužník, iDnes zasvěceně hovořil o konci výroby televizorů s plazmovou obrazovkou, se to vyjasnilo.

Vlasy paní Krásné byly "umě" spojeny lakem na vlasy v jeden kus hmoty. Stejně se ovšem vyřádili "umělečtí" ČT maskéři na vlasech pana Kužníka a vyrobili mu z vlasů na hlavě přímo slušivou helmu, které jsme na vojně přezdívali "blembák". Při sebemenším pohybu šla celá masa s sebou.

Vypadá to, že v ČT - Studio 6 -  dnes nějak neměli svůj den.

 

 

 

Přílepek.

Autor: Martin Faltýn | pátek 11.4.2014 9:40 | karma článku: 13,21 | přečteno: 2349x