Nazdar, vy ...! - ?! - Promiň, to nepatřilo tobě.

Pamatujete si jak se za totality hlásili do telefonu ti, kteří si byli jisti, že jejich telefon je odposloucháván? Vrátíme se k podobným "úslovím" spolu s novými plány EU?

Za komunistické totality se národ bránil v lidovém odboji různě. A když nemohl, dával aspoň podobným způsobem mocipánům najevo svůj názor.

Pomalu, ale jistě se blížíme stavu, kdy by se Orwell divil, jak krutě jeho dílo "1984" naplňujeme. A jakkoli on svůj román myslel, jako obraz totality socialismu, ve skutečnosti je jeho záběr mnohem širší a platný všude, kde jsou nějakým způsobem a pod nejrůznějšími záminkami omezovány občanské svobody.

V dnešní době je zaklínadlem pro omezování občanských svobod slovo "terorismus". A pod záminkou boje proti němu se občané "vzdávají" svých práv a svobod, aby byla zachována bezpečnost, mír... a podobné teze. A nepřímo se tak naplňuje marxistický pojem "svoboda je poznaná nutnost".

Nejnověji nám EU sevíruje úvahy o tom, že "policie má mít právo číst vaše zprávy přes chat". Tolik článek iDnes.cz To je opravdu silný zářez. Zejména ve světle toho, když pak čtete výkřiky v tisku jako že "policie i něm věděla, že je... a nezasáhla"... To si pak člověk připadá jako padlý na hlavu.

A běda vám, když napíšete něco nějak co se nebude zdát... a hned v tom někdo nebo někdo jiný uvidí tajnou šifru!

 

 

Inu, půjde-li to takto dále, možná to nebude trvat dlouho a budeme tady mít to, co zažíval Vincent Navrátil, když se jeho otčím Martin Stropnický stal ministrem obrany. Doporučuji shlédnout. Je to tehdy nelíčené vyprávění postpubertálního kluka, jaké zažíváme stále více ve skutečnosti všichni - jen jaksi uvnitř.

Obávám se tedy, že nakonec ať už při telefonování nebo chatování skončíme u oné úvodní větičky telefonních rozhovorů, kterými za komunistické totality začínali ti, co věděli:

- Nazdar, vy kurvy!

- ?!

- Promiň, to nepatřilo tobě. Ale těm co nás odposlouchávaj!"

 

 

DODATEK

Původní název článku zněl "Nazdar, vy k...! - ?! - Promiň, to nepatřilo tobě."

Toto jsem musel změnit, neboť podle adminky Terezy Janků jde o porušení kodexu blogera, ve smyslu že "používání vulgarismů v titulku a perexu článku je na hlavní straně blogu zakázáno".

Víc není k tomu co dodat.

Autor: Martin Faltýn | pátek 31.3.2017 13:50 | karma článku: 23,42 | přečteno: 783x