Mimořádná opatření - mimořádný kšeft

Zaměstnavatelé ...jsou povinni zajistit nejpozději od ... pro své zaměstnance POC antigenní testy na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 prováděné poskytovatelem zdravotních služeb nebo...které  lze  použít  laickou osobou.

"Vážený kliente z důvodu vysokého počtu hovorů, čekací doba může trvat déle než obvykle..."

  • "První volný operátor se vám bude věnovat."
  • "Ozveme se vám sami jakmile to bude možné."

...NO A TAK BYCH MOHL ZŘEJMĚ POKRAČOVAT DO NEKONEČNA.

Voláte a voláte na infolinky sem a tam... vlastní zdravotní pojišťovny, nemocnice, zdravotnická zařízení. Čekáte a čekáte. V dobách mimutově zpoplatněných hovorů byste provolali výplatu. Za ty peníze dostanete maximálně přehrávanou "čekací" hudbu v zoufalé kvalitě, odhadem tak 16bit., z automatického "kecafonu", jak říkal kdysi kamarád.

Komerční zdravotní firmy mají termíny pro testy hrazené ZP obsazené. Jakmile však přejdete do rezervace pro "samoplátce" - ejhle" všechny termíny jsou volné! Kšeft je zkrátka kšeft... Hlavně, že všechny tyto komerční firmy píší, jak rády vyjdou vstříc pacientům -  ale že se to týká jen těch platících, to už "cudně" zamlčují.

Informace najít se podobá hledání jehly v kupce sena.

V nejmenované zdravotní pojišťovně, jediná lokalita, kam jsem se dovolal, mi sdělili, že oni sami s tím nemají nic společného. Ten rozhovor ovšem probíhal stylem hluchého s němým, kdy "operátor" strávil 75% rozhovoru tím, že se mi snažil vysvětlovat, že to nejde a proč to nejde. Měl jsem chuť poslat ho: víte kam. Tisíc keců bezvýsledně. Tuhle jeho litanii jsem ukončil ráznou větou: "Čili vy sami mi nepomůžete, tak to řekněme to tedy jako v parlamentu "není tomu tak". Když jsem jej nakonec "přitiskl ke zdi", co mi tedy poradí, sdělil mi, že nechť se podívám na stránky Ministerstva zdravotnictví.

A tam jsem rovněž detektivní metodou našel Seznam odběrových center a dokocne i pouze pro Prahu. A rezervační termíny? Za týden - žádná doba.

 

Teprve když tím vším projdete, tak vám pomalu, ale opravdu hodně pomalu, začne docházet jaký je to vlastně všechno pro někoho velký byznys a zároveň velká lumpárna, která se svobodou podnikání (o té parodii na Aeskulapovu přísahu promovaných doktorů nemluvě) - zejména ruku v ruce s vládními nařízeními - už nemá zhola nic společného.

No a voláte po tom, co se to děje s naším zdravotnictvím?

Zhola nic!

Dneska už to totiž není zdravotnictví, ale kšeft s pacientem.

 

- - - -

P.S.: Dnes nemám náladu se pročítat reakcemi. Diskusi neotevírám. Vládní i opoziční "demokracie" mám pro dnešek plné zuby.

Ilustrační foto autor.

Autor: Martin Faltýn | pátek 5.3.2021 11:46 | karma článku: 44,12 | přečteno: 10155x