Letadla, lvíčci a lavina

Zní to jak název nějaké špatné italské komedie 70. let... leč omyl. Co mají tyto tři pojmy společného?

Jedná se, prosím, o hlavní taháky odpoledního televizního zpravodajství.

Napřed se dozvíme, že jsme již 100 let od civilní letecké dopravy. Všechno odmluvil historik, k tomu několik opakových záběrů z archivu. Zdatně sekundoval moderátor s nenápadně předem domluvenými otázkami. Co k tomu dodat? Snad jen to, že si můžeme namlouvat, že v současných sedadlách v letadle cestujeme pohodlněji, než před 100 lety ve velkých proutěných křeslech, jak nám ukázal archiv.

Potom nám byla nabídnuto 5 let od velké laviny v KRNAPu. Zpovídaný biolog sám vypadal, jako by ho přejela lavina a sotva mluvil, díval se do země jakoby zůstal po škole za to, že rozbil okno. Také tady, celkem logicky, přišly ke slovu archivní záběry. A bylo to dobře. Milosrdně překryly aktuální obraz. Kameraman příspěvku si jaksi zapomněl zkontrolovat směr větru a vzhledem k tomu, že se během interview trochu rozpršelo, oblažil nás uměleckými kapkami na objektivu v dostatečném množství.

Následně jsme zavítali do ZOO v Hodoníně (původně jsem napsal omylem v Hradci Králové), kde se narodila dvě malé lvíčata bílých lvů. Ještě že vylezla a my jsme se mohli pokochat rozkošnými záběry jak lvíčátka tahají maminku za ocas; přes šedavě polomatné sklo (takový antireflexní filtr polaroid - to je věc! ovšem ne ve výbavě kameramanů profesionální televize). "Někdy jsou lvíčata hyperaktivní, jindy spí," tolik asi tak hodnotová informace této zprávy.

A jako bombónek následovala krátká zpráva: 10 let od srážky dvou satelitů. Co dodat?

Bylo to celé taková malá snůška více méně bulvárních informací.

A kdeže to bylo?

  • TV Nova
  • Prima

nebo dokonce

  • TV Barrandov..?

Omyl! Jedná se, prosím, o hlavní taháky odpoledního zpravodajství veřejnoprávní České televize.

Ještě, že od 17 hodin začala zase "zpravodajovat" a nabídla blok informací o Venezuele (kolik z toho jsme již slyšeli), poté o brexitu (další vděčné 100x omílané téma). Ale nebojte se na zvířátka taky došlo. Tentokrát na záchranu goril v Kamerunu.

 

No, nekupte to za 135 korun měsíčně!

Autor: Martin Faltýn | neděle 10.2.2019 17:24 | karma článku: 15,01 | přečteno: 259x