Filip sem, Filip tam - v Rusku ani slovo?

Mám dojem, že česká média se chovají příliš hystericky při referencích o každém utrousení kohokoli na adresu Filipovy cesty do Ruska. Ne, že bych tím podceňoval význam tohoto aktu v českém rybníku, ale...

Obvykle nemám ve zvyku se spoléhat jen na česká média. Rád si přečtu pohled z druhé strany... seznámím se s jinými názory. Obzvláště v tak citlivých záležitostech jako je návštěva člena parlamentu, pokud je patřičně medializována. U nás.

Ať jsem googloval, jak jsem surfoval... v ruských médiích anglicky (ItarTass, Moscowtimes) nebo i rusky - našel jsem zmínku z půli října o cestě do Azerbajdžánu, ale současný výstup nikoli. Při hledání jména "Filip" jsem tak sice našel odkaz na populárního ruského zpěváka Filipa Kirkorova nebo českého hokejistu Filipa Nováka, ale víc nic.

Z toho je vidět, nakolik tamější méda považují tuto návštěvu za "důležitou".

Možná Filip přijel v utajení... v tom případě je třeba klást si otázku, na kterou se stejně nedozvíme odpověď: a sice, proč tam vlastně jel. Pohádky o soukromé cestě jdou dobré tak pro česká média.

Nemohu se nezmínit o podobné "pohádce", jak na Kubě zatkli pro změnu české politiky Pilipa a Bubeníka. Kromě setkání s disidenty se můžeme jen domnívat o důvodech jejich cesty, ale česká šuškanda si o tom myslela svoje.

Takže, Pilip na Kubu, Filip do Ruska...

...Možná si teď ale někdo v zákulisí českého byznysu a politiky říká: "Jak je důležití míti Filipa."

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Faltýn | čtvrtek 6.11.2014 12:30 | karma článku: 17,53 | přečteno: 796x