Co si koupíte dnes vy?

Ano, dneska je konec nuceného půstu pro řadu obchodů. Knihy, elektronika, oděvy... K tomu služby, včetně cestovních kanceláří a nebo třeba střelnic. Tak co si koupíte?

Ano, pro mnoho z nás konec vysedávání před počítačem a "loudání" se po e-shopech. K tomu pak zkoumání, jak to zaplatit, kam a za kolik si to nechat dopravit, případně do které výdejny zásilek si pro objednávku dojít.

A fronty k tomu.

No, uvidíme, co vypukne dnes.

Fronty v obchodech jistě ne, ale před obchody asi ano.

A hlavně vzdálenosti.

No, jsem zvědav na ty nervy prodavačů nadržených na prodej, jak budou ještě honit kupijící, aby dodržovali 15m rozestup.

Obchody pro děti už otevřely před pár týdny. A známý mi vykládal,jak na to vyzráli v jednom nejmenovaném oděvním řetězci. Na jedny regály dali nápis: "Dětské" a na zbytek "Pro teenagery". Pochopitelně to bylo oblečení pro dospělé.

Naštěstí pro mne, zrovna toto je oděvní řetězec, jehož nabídka mi absolutně nesluší, takže mne to nechalo hluboce klidným a... no, e-shop to prostě pokryl. Zahraniční.

Ovšem...

Drobné zásilky ze zemí mimo EU do 150 €uro budou nově od 1. července zatíženy "automatickou" DPH. Bude nutno podávat celní prohlášení - pokud si je nepodáte sami - přes údajně chystanou aplikaci, ale přes Českou poštu, zaplatíte další manipulační poplatky jí.

Nad 150€ pak platíte výdy DPH i clo, jako dosud.

Toliko nejrůznější stránky před rokem. Od té doby bylo trochu ticho po pěšině. Zatím nejčerstvější informace jsem nalezl zde, tak se tím prokousejte sami.

 

Inu, přeji přijemné nakupování.

Zas ho budeme mít ovšem poněkud "sladkokyselé".

 

Autor: Martin Faltýn | pondělí 10.5.2021 8:08 | karma článku: 11,70 | přečteno: 364x